Hotel - maksymalnie 3 tureckie gwiazdki?

Pisemny: 22 sierpień 2012
Czas podróży: 7 — 21 sierpień 2012
Komu autor poleca hotel?: Na wypoczynek z przyjaciółmi, dla młodzieży
Ocena hotelu:
5.0
od 10
Oceny hoteli według kryteriów:
Pokoje: 5.0
Usługa: 4.0
Czystość: 8.0
Odżywianie: 4.0
Infrastruktura: 8.0
Wł aś nie wró cił em z tego hotelu. Wypoczę ty z rodziną . Kiedy poszliś my, przeczytaliś my recenzje i w zasadzie wiedzieliś my, doką d jedziemy.
Kró tko o najważ niejszym. Jeś li pł acisz za przecię tne 3*,
zrozum, ż e idziesz na turecki, a nie chorwacki 3 *. Absolutnie oboję tny na wybó r i jakoś ć jedzenia i napojó w, wybredny jeś li chodzi o czystoś ć w pokoju - skoro spę dzicie w nim tylko noc, to dobry hotel.
Moja ocena to 3-*
Ostatnie wraż enia to:
O dobrym.
- Animacja - solidne 5 na 5, baw od rana do wieczora zaró wno dzieci jak i dorosł ych, jeś li chcesz wzią ć udział , jeś li chcesz oglą dać - oba są zabawne i interesują ce
- Terytorium - też.5, wystarczają co duż e, czyste, zadbane, codziennie sprzą tane i podlewane, drzewa, zieleń , kwiaty wszę dzie - pię kne

- Personel - 5, uś miechnij się , rozpoznaj, pozdró w, baw się
- Plaż a i lokalizacja - 5, czysto, posprzą tane, duż o koszy na ś mieci, któ re są regularnie czyszczone.
- Rosyjski wś ró d pracownikó w zna się znacznie lepiej niż angielski
- Animacja w ję zyku rosyjskim zaró wno dla dorosł ych, jak i dla dzieci
O ś redniej.
Kontyngent to wszyscy nasi Rosjanie. Nie widział em ż adnych pijanych ani agresywnych ludzi. Ró wnież szczegó lna niegrzecznoś ć . Jest z kim się napić , zaprzyjaź nić i porozmawiać . Pę dzą do jedzenia iz jedzeniem na talerzach, jakby to był ostatni raz, pię trzą gó ry – wszystko to spada na podł ogę i na otaczają cych ich ludzi. Turcy uś miechają się piskliwo.
O zł ych.
- Pokoje - 3 z minusem, wszystko jest stare, nę dzne. Nic nie dział a poprawnie. Prysznic był wymieniany 3 dnia po 3 telefonach, sejf nigdy nie dział ał tak normalnie - albo jest zamknię ty albo nie, klimatyzator czasem dział a, czasem nie dział a, czę sto grzechocze z powodu zuż ycia.
Ogó lnie rzecz biorą c, jest to wł asnoś ć hotelu. Kiedyś był , ale teraz jest zepsuty i już nie dział a. Wypoż yczono wó zek dziecię cy - ale dawno się zepsuł itp.
- Sprzą tanie w pokoju - solidnie 1. A potem tylko bo widział em

jak sprzą taczka czasami wchodzi do naszego pokoju. 1 raz w cią gu 2 tygodni myli prysznic - zauważ yli to, ponieważ pachniał o chemią - to jest ten sam czas, kiedy osobiś cie obserwował em sprzą tanie i wskazywał em, gdzie był o brudne. Prostowali prześ cieradł a, wyrzucali ś mieci, czasem zamiatali - to wszystko. Na balkon nigdy nie wszedł . Papier toaletowy nie jest przynoszony - trzeba cał y czas dzwonić do recepcji, tak samo z wodą mineralną i szamponem. Napiwki naprawdę regularnie znikał y z ł ó ż ka. Nie wpł ywa na jakoś ć sprzą tania. Telefon kierownika hotelu nie został podany, odmó wili wezwania go na pojedynek.
- Jedzenie - chyba 2 tylko za to, ż e w ogó le był o. Nigdy nie był am w hotelu 2*, ale chyba powinny tam zostać nakarmione.
We wszystkich hotelach 3*, w któ rych zdarzył o mi się odwiedzić (Turcja, Grecja, Buł garia, Sł owacja itp. , nawet Egipt), jedzenie jest znacznie bardziej zró ż nicowane i smaczniejsze. Tutaj przez wszystkie 2 tygodnie znajdziesz rozcień czoną pastę pomidorową o nazwie Zupa Pomidorowa, nawinię ty kurczak i te same kotlety jagnię ce. Ró ż nica polega na tym, ż e kotlety są duż e/mał e, kurczak jest duż y/mał y. Ró wnież kilka nieokreś lonych sał atek.
Wszystko jest bez smaku. Najpierw pró bujesz z zainteresowania, potem jest szansa na poprawienie sylwetki i schudnię cie. Moż e dla kogoś to plus.
Moja sowiecka stoł ó wka szkolna to raj dla smakoszy w poró wnaniu z kuchnią tego hotelu.

- Catering to osobna 1. Wszyscy stoją w tej samej kolejce - ale po inne dania i przeszkadzają sobie nawzajem.
Nigdzie nie widział em czegoś takiego. Albo musisz popracować ł okciami i przebić się do tego, czego potrzebujesz, albo gł upio stać w niekoń czą cej się kolejce. Nie ma koń ca, ponieważ.99% goś ci to Rosjanie i wszyscy zajmują miejsce jeden po drugim. Dlatego 3 osoby z przodu ł atwo przekształ cają się w 23.
- znowu pije 2 tylko za to, ż e w ogó le byli. Skromne minimum: ż adnych bezalkoholowych sokó w - tylko rozcień czone, nikczemne proszki dla yuppie. Kiedy otwierasz maszynę i zasypiasz chemia.
Od alkoholowych interpretacji analogi wó dki, ginu, brandy i wina.

Bez lokalnych likieró w, wermutó w itp. W menu hoteli AI 3* wszystkich krajó w, w któ rych zdarzył o mi się odwiedzić (ta sama Turcja), są Piwo to standard EFES. Ani ź le, ani dobrze - nie dla wszystkich. Wino w proszku - ś mierć na ż oł ą dek. Kiedy już się skoń czył o - nalewali lokalne tanie butelki - i wtedy ró ż nica był a zauważ alna.
Nie moż esz zrobić ż adnych koktajli - nawet za pienią dze. Po dł ugich rozmowach pojawił o się pudeł ko z listą.8 koktajli za 5 USD.
Po 3 dniach koktajle się skoń czył y.
- Organizacja napojó w – nie ma osobnych automató w na colę /forfety/piwo, tzn. wszyscy, zaró wno dzieci, jak i doroś li, stoją w ogó lnej kolejce.
Dlaczego ?
Miejscowi staruszkowie powiedzieli, ż e wcześ niej ten hotel był przeznaczony dla 600 komfortowych urlopowiczó w i naprawdę został oceniony na 4*. Teraz nadmuchał o go 2000 bezpretensjonalnych Rosjan – inni nie pó jdą za takie pienią dze, ale infrastruktura został a taka, jaka jest – a teraz wś ró d miejscowych nie ma jej nawet 3 *.
Moż e to wszystko.
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał