Mistrzowska klasa na owsiance z kaszy manny....

Pisemny: 17 czerwiec 2014
Czas podróży: 4 — 11 czerwiec 2014
Komu autor poleca hotel?: Dla rodzin z dziećmi; Na wypoczynek z przyjaciółmi, dla młodzieży
Ocena hotelu:
7.0
od 10
Oceny hoteli według kryteriów:
Pokoje: 7.0
Usługa: 3.0
Czystość: 3.0
Odżywianie: 2.0
Infrastruktura: 8.0
Poszliś my odpoczą ć w dobrych nastrojach, ale roztopił o się , gdy przekroczyliś my pró g recepcji. Hotel jest przeznaczony dla sł owiań skiego urlopowicza, 80-90 proc. obsceniczny ję zyk Dzieci tego posł uchał y, ż aden z pracownikó w nie zrobił mu uwagi. Szybko się osiedlili, mimo nocy (23.40) i duż ej iloś ci goś ci. bez odrę bnych kosztó w, w przeciwień stwie do naszych znajomych (przyjechaliś my z grupą.8 osó b, 3 rodziny), musieli zapł acić.10 USD rano, aby zmienić pokó j na wygodniejszy.
Nasz pokó j skł adał się z 2 pokoi (ponieważ mamy dorosł ą có rkę ), pokó j miał duż y balkon, z któ rego otwierał się pię kny widok na zatokę Morza Egejskiego.
Morze tutaj jest naprawdę pię kne, teren hotelu jest duż y, zielony i kwitną cy.

Gł ó wny budynek i teren hotelu zasł ugują na 5 gwiazdek, ale obsł uga i sprzą tanie są sł abe 3.
Lodó wka w pokoju był a pusta, kiedy się zameldowaliś my. nie ma mini baru, w pokoju nie ma nawet wody pitnej, w lobby barze wó dka gratis, a woda butelkowana jest za pienią dze.
Na przepisie bardzo czę sto moż na był o zaobserwować , jak ludzie przeklinają sprzą tanie pokoi. W cią gu tygodnia naszego pobytu ani razu nie zmieniono ł ó ż ka. Sprzą tanie pokoju polegał o na ś cieleniu ł ó ż ka i ukł adaniu butó w zgodnie z Feng Shui.
Najsmutniejsze w hotelu jest jedzenie, nauczyliś my się wielu nowych „dań ”, na przykł ad krojonego chleba wypeł nionego mlekiem i duż ego asortymentu orientalnych sł odyczy z kaszy manny. Kurs mistrzowski na temat kaszy manny.
Jeś li nie jesz jajek, nie musisz iś ć na ś niadanie. 2 razy na ś niadanie smaż one naleś niki, stoją c w kolejce 15 minut. okazuje się , ż e są surowe, po prostu nie mają czasu na smaż enie.
Mię so to generalnie rarytas, był y takie dni, ż e nie był o ani na obiad, ani na kolację . Mię so (grillowany kurczak) moż na zjeś ć w bufecie na plaż y, ale i tam trzeba stać w kolejce. Bardzo czę sto w restauracji wczasowicze chodzili w kó ł ko z talerzami w poszukiwaniu tego, co zjeś ć .
Zobaczyliś my nową sał atkę z jednego skł adnika - makaronu doprawionego majonezem.
Moż na był o zjeś ć duż o rozdrobnionej marchewki, kopru, cebuli, pietruszki i dę bowych pomidoró w. Przez siedem dni jedli gotowany ryż i bakł aż any.
Szefowie kuchni i obsł uga restauracji pró bowali, ale z niczego nie moż na ugotować niczego, kelnerzy są wspaniali, bardzo przyjaź ni i sumienni.

W barach piwo, wó dka i koktajle pod dostatkiem. Animacja jest ś wietna, każ dego wieczoru jest fajnie.
Hotel jest mł ody i odpowiedni dla rodzin z dzieć mi, plaż a na każ dy gust. zaró wno ł agodne wejś cie do morza, jak i z peronu. Ale miejsca na leż akach należ y zają ć najpó ź niej do godziny 7.00, toalety na plaż y zawsze był y brudne, gdyż wczasowiczó w był o wielu, a obsł uga nie był a do takich przystosowana Liczba ludzi.
Najgorsze czekał o na nas przy wymeldowaniu, w recepcji naszych znajomych, po tym, jak zrezygnowaliś my z pokoju, ukradli torbę , w któ rej był y paszporty. A potem zaczę ł y się poważ ne problemy. . Obsł uga w recepcji natychmiast stali się nie-rosyjskoję zyczni i wszelkimi moż liwymi sposobami odmó wili wezwania policji, z trudem, po 2 dniach bez dokumentó w i rzeczy, dotarli do konsulatu, podró ż ują c po cał ej Turcji od Bodrum do Ankary, wszystko to na wł asny koszt , polecieli do Stambuł u, a stamtą d na Ukrainę . W tej sytuacji, gdy jesteś w obcym kraju bez dokumentó w, ci, któ rzy powinni ci pomó c, a mianowicie personel hotelu, przewodnik hotelowy, biuro podró ż y (Magnolia Tour, Zaporoż e) - w ogó le nie pomogł o. Nawet telefonicznie biuro podró ż y nie pytał o, czy ich turyś ci wró cili, czy nie….
Wdzię cznoś ć dla konsulatu w Ankarze i bezinteresownych Turkó w, któ rzy pomogli wró cić do domu.
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał