Świetny budżet 4ka w pierwszej linii

Pisemny: 30 marta 2019
Czas podróży: 20 — 27 marta 2019
Komu autor poleca hotel?: W przypadku podróży służbowych; Na wypoczynek z przyjaciółmi, dla młodzieży
Ocena hotelu:
8.0
od 10
Oceny hoteli według kryteriów:
Pokoje: 9.0
Usługa: 10.0
Czystość: 9.0
Odżywianie: 7.0
Infrastruktura: 9.0
Szczegó ł owa informacja zwrotna (duż o tekstu! )).

Hotel został zarezerwowany przez wczesną rezerwację na 3 tygodnie, zapł acił za dwa 2150 UAH z Kijowa - wielu pł aci taniej, ale w tym czasie był a to najniż sza cena (wtedy rosł a, potem spadał a, ale za tydzień lub nawet wcześ niej hotel był już w stopie).

linia lotnicza UIA, tam - bez zwł oki lot powrotny został przeł oż ony z 9:00 na 13:50, był a to mił a niespodzianka)).


OSADA. Wylą dowali o 6:30.2, 5 godziny pó ź niej byli w hotelu (dł ugo czekali na straty i przynieś li 4 na konto). W recepcji powiedzieli, ż e osiedlą się za godzinę . Od razu poszliś my nad morze, tam zjedliś my ś niadanie z hamulcami (z gó ry wiedzieliś my, ż e ś niadania nikomu nie podaje). Nikt nie ż ą dał dopł at, za sł odki uś miech dali super pokó j na samym począ tku 2 linii z widokiem na basen ze zjeż dż alniami. Przewoź nicy przekazali paczkę nasion i czekolady.
Pró bował wybić od nas 2 dolary, a nawet oferował usł ugi wymiany (nie był o mał ych dolcó w), w wyniku czego udał o mu się wycisną ć kolejną tabliczkę czekolady)).
Wszystko dział ał o w pokoju - sejf, centralny Conder, telewizor plazmowy (znaleziono 2 rosyjskie kanał y). Nie mieliś my tylko plastikowego stolika na tarasie, ale nie jest on tam szczegó lnie potrzebny, moż na wszystko postawić na krawę ż niku. Meble w jednym stylu - ł adny jasnozielony kolor, 2 szerokie ł ó ż ka z twardymi materacami (przesunię te pó ź niej), biał a poś ciel i rę czniki, potró jne zasł ony, bezboż nie otynkowane przez turystó w w latach 20-tych. W ł azience był zwykł y prysznic, toaleta, bidet, stacjonarna suszarka do wł osó w...Ciepł a woda był a stale...
Przy zlewie - pł ynne mydł o ró ż owe, nad wanną - uniwersalna biał a kompozycja do mycia z przyjemnym kokosowym aromatem, wszystko w stacjonarnych wiszą cych zbiornikach i w duż ych iloś ciach (moim zdaniem duż o wygodniejsze niż jednorazowe torby i butelki), uż ywane wył ą cznie odż ywka do wł osó w, nie był . Wszystko w pokoju nie jest nowe, ale był o czysto i schludnie.
Podobał a mi się też lokalizacja - do plaż y min 4-5 wolnym spacerkiem, do stoł ó wki - tak samo jak od pierwszych budynkó w pierwszej linii, do wyjś cia na rzę dy handlowe - min 5-7.
Trochę komaró w, ale nie czę sto. Raptor pomagał w pokoju, pryskał na zewną trz.


TERYTORIUM. Doś ć duż y, bardzo pię kny i zadbany. A nasza druga darmowa linia podobał a nam się znacznie bardziej - jest ciszej, mniej bł ą dzenia po pokoju, wię cej zieleni / kwiató w / krzewó w i nawet basen ze zjeż dż alniami wyglą da ł adniej niż centralny.
Woda w basenach od razu wydaje się zimna, ale przy ciepł ej pogodzie przebywanie w niej jest cał kiem wygodne, zjeż dż alnie dział ał y z przerwą na lunch (12:00 - 15:00). Widzieliś my fragmenty terytorium są siednich hoteli od 3ek do 5ok - dla poró wnania w Queen jest naprawdę kró lewski)).
Po przeczytaniu kilku pasji w recenzjach z podekscytowaniem wyruszył em na polowanie na lokalną faunę - bardzo chciał em popatrzeć na wę ż e i skorpiony, a "bestia", być moż e na począ tek jako zwierzak - niech pomoż e ł apać komary)). Poszukiwania zakoń czył y się niepowodzeniem - znaleziono tylko 5 "strasznych" kotó w, któ re okazał y się tylko interesem do oglę dzin - dają tylko "van kotleta")). Niektó re trudnoś ci odkrytych jaszczurek okazał y się jeszcze bardziej krę pują ce - nie chciał y ł apać i ruszać z nami po pierniki.

Buhlishka.
Tak naprawdę jest tylko jedna peł noprawna butelkowanie - przy basenie centralnym, gdzie od 12:00 do 00:00 rozlewa się w jednej rę ce wszystko, co hotel ma do zaoferowania w dowolnej iloś ci. W kawiarni w porze lunchu i kolacji serwowane jest tylko piwo, biał e i czerwone wino, są chł odziarki z wodą i napojami bezalkoholowymi, herbata, kawa, kakao z cukrem.

W holu nie był o piwa ani wina, w barze na plaż y był y tylko chł odziarki z wodą i kolorowymi napojami bezalkoholowymi, pizza był a tam wynoszona o 12:00, ale nie ś ledziliś my. W barze na drugiej linii też nie ma alkoholu, są te same chł odziarki, kawa/herbata, wrzą ca woda, mleko. Czasami pojawia się barman i oferuje koktajle bezalkoholowe. Podobał a mi się tylko jakoś ć piwa, lokalna "Stella" z butelek. Wino ś rednio kiepskie, nawet mniej wię cej biał e. Z mocnym alkoholem - smutek. Spró bowana brandy, dż in to rzadka obrzydliwoś ć , rum moż na jeszcze pić z colą , chociaż to wszystko też z butelek, ale 40 stopni nie jest nawet blisko.
Chociaż sytuacja z alkoholem jest mniej wię cej taka sama we wszystkich hotelach. Plastikowe kubki nie był y szczegó lnie stresują ce, wlewano je do swoich pojemnych kieliszkó w plaż owych, a nawet butelek, zbierano w nich ró wnież wodę . Najważ niejsze, ż eby nie być zuchwał ym i nie robić tego demonstracyjnie przed barmanem, bo nie moż na i moż na oficjalnie wygł aszać uwag.

ODŻ YWIANIE.
Standard jak na Egipcie, coś cał kiem smacznego, coś - nie za bardzo, gdy na pierwszy rzut oka wydaje się , ż e przestajesz w rezultacie na kilka odpowiednich dań , dzień po dniu prawie to samo. Ale generalnie są karmione nie gorzej niż w wielu pią tkach, gdzie obsł uga jest bardziej elegancka i jest wię cej ró ż norodnoś ci. Potrawy wymieniono już.10500 razy, nie bę dę wszystkiego szczegó ł owo opisywał . W naszym przybyciu na obiad i kolację zawsze był y co najmniej 2 rodzaje mię sa w ró ż nych wariacjach - gł ó wnie kurczak i woł owina, rzadziej - wą tró bka, zapiekanki rybne. Na obiad - ten sam tuń czyk.
Z "przysmakó w" kilka razy podawano jagnię cinę i mał e ryby jak karaś (pyszny). Raz zaskoczył nas barszcz z cukinią , inny - puree ziemniaczane. Podobał a mi się zupa tylko biał a, jeś li wcisną ć do niej wię cej limonki. Pieczenie wielu ró ż nych, bardzo smacznych ż ó ł tej, przypominają cej galaretkę sł odkiej masy. Podobał y mi się też bakł aż any we wszystkich odmianach, ż ó ł ty ryż , jogurt, normalny makaron, ciemne pieczywo.

Ziemniaki to niezbyt sł odki, pł ynny ser na ś niadanie trochę przesolony. Poproszę wię cej owocó w, zwł aszcza na ś niadanie. Był y zielone melony, pomarań cze, kilka daktyli, raz pę cherzyca. Kraby, oliwki i guawy opisane w recenzjach nie został y zaobserwowane po naszym przybyciu. Generalnie byliś my ze wszystkiego zadowoleni, bo na to nie poszliś my. Tylko w domu zwykł a solanka, kiszona kapusta, a nawet kupione w sklepie knedle wydawał y się zamawiać najsmaczniejsze ol wł ą cznie)). Wię c fanó w wycieczek gastro-alkoholowych wyraź nie tu nie ma.
Na pierwszej linii znajdował a się tylko "restauracja" i pię tro niż ej - dla Wł ochó w i naszych VIP-ó w był o bogatszych io wiele mniej ludzi.

PERSONEL. Pomocny i przyjacielski, obsesyjny jak Arabowie. Nikt nigdy nie był wobec nas niegrzeczny, wszyscy się uś miechali, pytali jak sobie radzimy i czy wszystko w porzą dku. Niektó rzy pamię tali nasze imiona i oczywiś cie nawet to, co pijemy.
Barmani i sprzą tacze w jadalni odpowiadali na wszystkie proś by szybko i bez wymuszenia. . W pokoju poproszono o odbió r 2 razy. Po raz pierwszy za dolara i czekoladę kelner rzucił nam sprytnego ł abę dzia w kwiaty z mię sistym i uwodzicielskim pią tym punktem)). Po raz drugi na tę samą taksó wkę zmienił em poś ciel rzuconą na podł ogę , wszystko był o dobrze wylizane, ale menaż erii nie był o na ł ó ż kach, eh. . W pierwszych dniach ratownicy prowadzili rę kę pontonu i wycią gali rę kę podczas opuszczania morza. Widać , ż e wię kszoś ć pracownikó w kocha swoją pracę i udziela bezinteresownej pomocy.
Zamknę li drzwi z kluczem w ś rodku - problem został rozwią zany w cią gu 5 minut - wysł ali "niedź wiadka" z pę kiem kluczy, któ ry nie wzią ł nawet tabliczki czekolady do swojej pracy. 2 ró ż nych masaż ystó w zrobił o dobry masaż przez 5 minut bez aktywnego narzucania dalszych usł ug, a potem po prostu przyszł o porozmawiać.
Gdy wyjeż dż aliś my, wielu z nas poż egnał o się , uś cisnę ł o sobie rę ce i ż yczył o szczę ś liwej podró ż y.


KONTYNGENT. Wię kszoś ć Ukraiń có w, okoł o jedna czwarta Wł ochó w, kilku Rosjan, Biał orusinó w, bardzo niewielu Kazachó w i Arabó w, to Amerykanie tranzytowi. Jak moż na się był o spodziewać po tym formacie rekreacji, dobra poł owa rodakó w - zwykł e bydł o i czę sto bardzo się ich wstydzi. druga klasa - tutaj, jak mó wią , stoł ó wka jest osobna dla Wł ochó w, to wszystko.
Nic takiego nie był o, wszyscy byli traktowani jednakowo, wszyscy, któ rzy zapł acili za wię kszy komfort jedli w tej stoł ó wce (nasi ludzie opró cz ż ó ł tej nosili im takż e niebieską bransoletkę ). Czasami był y zielone bransoletki, personel mó wił , ż e dla Amerykanó w i Arabó w.
Kolejka „niedoż ywionych” stał a jak mauzoleum prawie pó ł godziny przed otwarciem. Gdy przybyli 15 minut po rozpoczę ciu posił ku, nie był o wolnego stolika. Ale po 40 minutach i do koń ca - peł na miejsc i jeś li chodzi o "smakoł yki" - bez strat - danie się koń czy, wyjmuję inne, czasem nawet z wymianą jednego rodzaju mię sa na inny i tak dalej aż do zamknię cia. Jedyne "piernikowe", jeś li dojdziesz do począ tku - biał e obrusy i serwetki, któ re po pierwszych zwiedzają cych trochę gó wno, a potem je zdejmuje i wkł ada pod urzą dzenia brą zowe wiklinowe podkł adki. Ale najsmutniejszy spektakl był po uczcie. . Gó ry niezjedzonego i kompletnie nietknię tego jedzenia na talerzach. .
Raz zaobserwowano okoł o 2 kg pozostawionej na stole wą tró bki, któ rą sprzą tacz wyrzucił na wysypisko. I trzeba był o stać nad dystrybucją , aż cał a gó ra zostanie usypana. . Cholera, dlaczego? To nie wystarczył o - przyjdź ponownie. Dodatkowo lub dodaj. sztuk nie odmó wiono nikomu.

Albo koty karmiono przecież resztkami - są bardzo chude w szeregach handlowych, dosł ownie rzucane na kawał ki mię sa i ryb, któ re przywieź liś my. Wielu narzeka, ż e ​ ​ są rozdawane w porcjach, ale wyobraź sobie, jak by to był o zostawić to w domenie publicznej, kiedy rzeź był a nawet dla ziemniakó w, a ś wież e ogó rki i pomidory zmiotł y cał e koryto pierwszych 2 osó b, nie wspomnieć o datach. . Resztki z każ dego stoł u mogł y nakarmić przynajmniej jedną ś winię dziennie. Ale muzuł manie nie trzymają ś wiń i pytanie: „Gdzie to wszystko idzie? ", Personel odpowiedział , ż e do ś mietnika! (. ) Przepraszam za patos, ale w tej samej Afryce gdzieś dzieci gł odują , a tu taka konsumpcja w najczystszej postaci.
Wcią ż był o zabawne i obrzydliwe patrzeć , jak mł oda dama z Wielkich Szczuró w pró buje z szeroko otwartymi oczami w stoł ó wce przed sprzą taczką , któ ra po prostu nie miał a czasu na fizyczną zmianę urzą dzeń na stole w pó ł minuty.
Lub komunikuj się z barmanem w stylu: „Hej, ty! Upadek ś ciś nię ty! ». Ale nawet podczas takich odcinkó w nie sł yszał em niegrzecznoś ci w odpowiedzi. Panowie ską d pochodzicie i co macie do arytmetyki? Odejmij od 300-400 dolcó w zainteresowanie agencji, operatora, lot, transfer, ubezpieczenie, utrzymanie pokoju, terytorium i interes wł aś ciciela hotelu, oblicz, ile jedzenia i alkoholu (w tym niedoż ywionych i niedoż ywionych) na osobę dziennie i ile pozostaje na zbudowaniu serwisu ZP? Czy wystarczy na homary, krewetki i inne solone? Podobno na Krymie czy w Odessie chodzili na obiad do pensjonatu „pierwszy, drugi i kompot” i milczeli w ł achmanach za prawie te same pienią dze iz innym poziomem usł ug.
Generalnie milczę o Europie. A tu „czarni” do kierowania polowaniem, bo nie ma się już co twierdzić ? Oczywiste są ró wnież skargi dotyczą ce „zabitych” numeró w.
Wię c kto ich zabija i jak moż na „przypadkowo” zrobić dziury w papierosach w zasł onach? Znowu wró ć my do arytmetyki. Czy jesteś pewien, ż e opł acone przez Ciebie zł otó wki wystarczą na comiesię czną zmianę mebli i zasł on?


Plaż a. Doś ć dł ugie i przestronne, bezpł atne leż aki zawsze był y. Ponton nie tylko koł ysze się na falach, nawet w pierwszych 2/3 jego plastikowych klockó w czasami nie ł ą czą się i nie chodzą ze sobą , trzeba uważ ać , ż eby nie dostać się tam palcami ani stopami, nie ma porę czy. Dla nas to nie był problem, ale sł yszał em, ż e niektó rym starszym ludziom bardzo trudno jest po nim chodzić i z gó ry wiedzieliby, ż e nie przyjdą.
Rafa jest pię kna, powiedział bym, ż e nie jest martwa, ale na gó rze w 80-90% ż ywa, poniż ej - pojedyncze ż ywe koralowce.
Istnieje wiele ró ż nych i pię knych ryb - od maleń kich po ogromne. Opró cz sierż antó w, motyli, papug, klaunó w, chirurgó w widział em jeszcze 10-15 igieł , któ rych nazw nie znam.
Wielcy chirurdzy, moi ulubień cy, spę dzają czas nawet w pł ytkiej wodzie i zachowują się bezczelnie - jeś li staniesz i spojrzysz na nich, najpierw obserwuj, a potem zacznij pł yną ć na nogi i spró buj zaatakować cał y „oddział chirurgiczny”)). Jeż y jest duż o, szczegó lnie na lewo od pontonu, wię c nie polecam chodzić bez butó w (bez nich moż na pł ywać po rafie). Podczas napł ywu wody przy brzegu do pasa, w czasie odpł ywu - do kolan.
Zdecydowanie radzę kupić peł ną maskę , są one na każ dym rogu, a w hotelowym sklepie był y nawet tań sze niż w galeriach handlowych. Kupiliś my Reef 2 przed hotelem za 14, poprosiliś my o 20, hotel w tej samej cenie wywoł awczej to 15. Maski innych firm oferowane wszę dzie od 10 do 25.
Przyjrzeliś my się Targetowi, ale silikon był bardziej szorstki w dotyku, a zawó r jest gorszy, mniej gwintu. U nas po nurkowaniu nie trzeba nawet dmuchać wodą , oddycha się jak zwykle – nos czy usta, moż na powiedzieć , szerokie gumki nie przyklejają się do wł osó w.

Zamglenie jest kontrowersyjną kwestią . . Dł ugo pł ywasz, a jakoś ć recenzji wydaje się nie zmieniać . Wynurzasz się - maska ​ ​ moż e wyglą dać na zamgloną , a w ś rodku nadal pozostaje woda. Ale generalnie jest fajnie, ale pod wzglę dem wygody i higieny - nie trzeba trzymać rurki w ustach. Pró bowali sfilmować podwodny ś wiat telefonem w wodoszczelnym etui – sł aba ostroś ć , bo nie ma stabilizacji. Do dobrych zdję ć potrzebny bę dzie dobry aparat akcji lub bardzo drogie etui z lustrem.
A co najważ niejsze - pierwsza linia. Był a wielokrotnie uczona. .
Dowolny minibus na plaż ę zgodnie z rozkł adem, nawet co najmniej 10 razy dziennie - to Twó j czas, nerwy, budowa, czyli nie musisz odpoczywać od zgieł ku. Prawie to samo z taksó wkami. W rezultacie osobiś cie był em na plaż y z takimi harmonogramami maksymalnie każ dego dnia. A kiedy plaż a jest obok, moż esz chodzić przynajmniej „w szortach”, przynajmniej 2-3 razy dziennie, jak i kiedy chcesz.
I moż esz zobaczyć stan morza.
Ludzie, proszę nie karmić ryb! Nie na darmo pisał y o tym hotele, choć widział em, jak nawet ratownicy rzucali w nie chlebem, by zabawiać turystó w ((To zmienia zachowania ż ywieniowe ryb i cał ego ekosystemu, od banalnych zaburzeń trawienia po zagroż enia dla ludzi – zaczyna kojarzyć je z pokarmem Oto cytat: „Informacje o pokarmie wś ró d ryb przekazywane są w nastę pują cy sposó b: mał e ryby zaczynają ż uć , a trzydzieś ci metró w od nich oż ywa duż a ryba, sto metró w - bardzo duż a, a kilometr - najwię kszy - rekin Drugi - krew Sł yszą wszystkie ryby, nie tylko rekiny...
Mał e nacię cie, otarcia, a jeś li wejdziesz do wody, gdzie ktoś wł aś nie nakarmił mał ą rybkę ryż em lub chlebem – zostaniesz zaatakowany przez tę mał ą rybkę . Myś lę , ż e rzadkie wypadki z ludź mi z rekinó w nie był y w tym samym miejscu - przycią gają ich ł awice ryb i krwi.

W nastę pnym hotelu od rana w planie joga, potem lekcje tań ca, potem gry. I to tylko na plaż y. Szczegó lnie potrzebowaliś my animacji, ale niektó rym najwyraź niej się to nie podobał o. Ogł oszenia o przyszł ych dział aniach są czę sto umieszczane w hotelach lub wszyscy są bardziej aktywnie informowani, czegoś takiego tutaj nie widział em. Jednak na plaż y moż na pograć w siatkó wkę , pił kę noż ną i trochę pił ek, zawsze był y pił ki. Nigdzie nie widziano tenisa stoł owego, kort tenisowy został przypadkowo zauważ ony w pobliż u pierwszego budynku drugiej linii (nasz), kiedy weszliś my na drugie pię tro.

POZYCJA HOTELU.
Po raz drugi zjedliś my kolację za 11 USD w sł ynnych Fares. Wybrali markową zupę z owocó w morza i papugę koralową (myś lał em, ż e nie są uż ywane do ł owienia ryb). Ryba waż ył a 650 g (6 USD za kilogram), smaż ona na oleju, okazał a się cał kiem smaczna, od zupy po entuzjastycznych recenzjach zwiedzają cych oczekiwano znacznie wię cej - no to tyle. . za 4 dolary. .
porcja jest niewielka i moż esz sprawić , ż e bę dzie naprawdę smaczniejsza. Darmowa butelka wody, limonka, pyszne buł eczki, puste w ś rodku i 3 sosy na komplement (smaczny tylko czosnek). Do obsł ugi - 14%. gł oś no).
Był em już na wszystkich gł ó wnych wycieczkach, wię c chciał em po prostu nurkować . Przez cał y tydzień w hotelowym klubie nurkowym nie był o ani jednej ż ywej duszy. Zamó wione u Siergieja w centrach handlowych przed hotelem na wyspie Tirana za 25 USD z dwoma nurkowaniami.
Pienię dzy nie wzią ł em z gó ry, dał em 2 nowe arafatki)). Najwyraź niej o wyznaczonej godzinie przyjechał po nas minibus, przywió zł nas na molo, kazał czekać (40 minut) i. . odesł any i wszystko.
W inne dni był o przyjemnie ciepł o, czasem trochę wietrznie, czasem mał e fale.
Ogó lnie hotel speł nił oczekiwania pod wzglę dem ceny i jakoś ci. Oczywiś cie chciał bym drewniany ponton z balustradami, podgrzewane baseny, 2 czynne jadalnie, a la carte i krewetki na obiad)). Ale wtedy był aby inna historia z polityką cenową , a moż e i sł awą.

Komu polecił bym ten hotel? Adekwatni, pozytywni ludzie bez ograniczeń fizycznych, któ rzy nie przerzucają odpowiedzialnoś ci za swó j odpoczynek na czynniki zewnę trzne.


Czy wró cę ponownie? Tak, i nie raz, gdybym był konserwatystą i wolał em chodzić do tych samych hoteli, któ re lubił em.
Tłumaczone automatycznie z języka ukraińskiego. Zobacz oryginał