Hotel, do którego nie chcesz wracać

Pisemny: 27 listopad 2025
Czas podróży: 7 — 18 listopad 2025
Ocena hotelu:
4.0
od 10
Oceny hoteli według kryteriów:
Pokoje: 5.0
Usługa: 5.0
Czystość: 4.0
Odżywianie: 3.0
Infrastruktura: 2.0
Wybraliś my ten hotel z polecenia znajomych. Jest poł oż ony tuż przy plaż y i blisko centrum miasta. Nie nazwał bym go tanim hotelem, ponieważ jego cena był a mniej wię cej taka sama jak w dawnym Tropitelu (obecnie Naama Bay Hotel).
Zameldowanie; recepcja zrobił a na nas dobre wraż enie (tylko bardzo intensywny zapach jakiegoś odś wież acza powietrza popsuł zdję cie). Przyjechaliś my wcześ nie rano, okoł o 7:00, nie zał oż yli nam od razu bransoletek, tylko wysł ali nas na pł atne ś niadanie i nad morze (od razu dali nam karty na rę czniki). Zameldowaliś my się okoł o 11:00. Pokazano nam trzy pokoje w budynku gł ó wnym. Pierwszy miał jedno pojedyncze ł ó ż ko dla trzech osó b. Drugi pokó j miał ł ó ż ko podwó jne i rozkł adaną sofę , trzeci pokó j był wię kszy, ale w starym stylu, miał dwa ł ó ż ka i rozkł adaną sofę , do któ rej przywieziono materac. Zatrzymaliś my się w tym pokoju. Nie zakwaterowali trzech osó b w bungalowach; powiedziano im, ż e pokoje tam są jeszcze mniejsze. Pokó j jest stary, zniszczony, zakurzony. Jeś li się go posprzą ta, to nie ma problemu. Do pokoju przynoszą butelkę wody pitnej dziennie. Szampon, ż el pod prysznic – wszystko był o dostę pne. Poś ciel jest szara i się mechaci. Rę czniki są w ró ż nym stanie, raz szare, raz biał e. Pokó j był sprzą tany codziennie.


Internet: bardzo sł aby, niektó re strony otwierał y się ledwo, a przez wię kszoś ć czasu nic się nie otwierał o.
Jedzenie: Jedzenie nie jest ś wietne, chyba ż e jesteś fanem marchewki w każ dej postaci: gotowanej, duszonej, smaż onej, pó ł surowej, a nawet w sushi. Nigdy nie widział em tylu marchewek w ż adnym hotelu.
Ś niadanie: kucharz smaż y omlety i jajka sadzone. Jeś li szukasz jajek na twardo i nie moż esz ich znaleź ć , to znaczy, ż e są od tego samego kucharza, któ ry smaż y omlety. Nie wiem, dlaczego je ukrywa i sam je rozdaje. Masł o jest to samo; musisz o nie poprosić kucharza.
Wszystkie warzywa są nieś wież e; albo są pokrojone za wcześ nie, albo przyniesione niedokoń czone do hotelu po drugiej stronie ulicy. Pewnego razu, 17 listopada, był y ś wież o pokrojone warzywa. To samo dotyczy smaż onych warzyw na ś niadanie; patrzą c na nie, nie moż na stwierdzić , jak dł ugo leż ał y.
Obiad: dwa rodzaje zup jarzynowych. Mię so to zazwyczaj kurczak lub udka z kurczaka, z ró ż nymi dodatkami i warzywami.
Ciasta – prawdopodobnie znajdziesz coś dla siebie, ale reszta to kwestia gustu.

Kolacja: Zjedliś my kilka pysznych obiadó w. Ale przeważ nie był y to te same udka z kurczaka, czasem indyk, jagnię cina. Wszystko był o podawane w mał ych kawał kach. Jeś li dziecko mogł o zjeś ć tylko jedno, kucharze zawsze starali się dać mu najgorszy kawał ek; raz po prostu dali mu czarną , spaloną udko.
Kawa z ekspresu. Herbata – podczas naszego pobytu zainstalowali nowy bojler, ale nie zdą ż ył zagotować na lunch i kolację . Wchodził eś na gó rę , a woda był a ledwo ciepł a. To jak ten ż art o tym, jak dobrze, ż e się nie zagotował a.


Ogó lnie rzecz biorą c, jadalnia zrobił a na mnie negatywne wraż enie. Okna był y bardzo brudne, krzesł a pokryte okruchami i plamami, a karaluchy kilka razy przebiegł y po stoł ach.

Najlepiej zabrać wł asny kubek, bo jest ich za mał o, a barman myje rę cznie to, co jest dostę pne, i rozdaje goś ciom. Nie ma też wystarczają cej liczby ł yż ek i widelcó w dla wszystkich. Niektó rzy skarż yli się na biegunkę po jedzeniu. Niestety, my ró wnież tego doś wiadczyliś my.

Plaż a: Jedynym plusem tego hotelu jest plaż a: jest duż a, z mnó stwem leż akó w. Rę czniki są wydawane wcześ nie rano. Począ tkowo był o duż o miejsca, ale po otwarciu basenó w w Ghazala Garden, plaż a stał a się znacznie bardziej zatł oczona. Wejś cie do morza jest ł agodne, miejsca jest duż o, a woda jest wystarczają co gł ę boka, aby dotrzeć do boi. Znajdują się tam dwa na wpó ł martwe koralowce z rybami.

Region: Teren hotelu przechodzi remont, w ramach któ rego cię te są pł ytki i wylewany jest beton. Nie należ y wnosić do hotelu ż adnych rzeczy, ponieważ wszystko bę dzie pokryte pył em budowlanym.

Wyobraź cie sobie nasze zdziwienie, gdy robotnicy budowlani zaczę li wiercić dziury w balkonach na pierwszym pię trze pod naszymi pokojami. Kiedy poszł am do recepcji, ż eby dowiedzieć się , co się dzieje, powiedziano mi, ż e remontują hotel. Ale to nie był remont, tylko przebudowa, w ramach któ rej wycinane są fragmenty budynku. Rozumiem, ż e po opł aceniu hotelu hotel nie dba o swoich goś ci, ale nigdy czegoś takiego nie widział am. Zostaliś my przeniesieni do odnowionego pokoju w innym skrzydle. Nowe pokoje są mniej komfortowe od starych: choć wyglą dają pię knie, nie był y porzą dnie sprzą tane od czasu remontu, ponieważ korytarze mają marmurowe podł ogi – nie ma ż adnej izolacji akustycznej. Drugiego dnia w tym pokoju dostał am alergii na kurz, prawdopodobnie od kurzu w pokoju lub od pył u budowlanego, ponieważ cię li marmurowe pł ytki pod oknami. Poprosiliś my o przeniesienie z powrotem do starego skrzydł a, gdzie cią gł e wiercenie trwał o do koń ca naszego pobytu.

Ogó lnie rzecz biorą c, to chyba pierwszy hotel, z któ rego po prostu chciał em wyjś ć wcześ nie i już nigdy nie wró cić , chyba ż e na plaż ę . Ale ponieważ goś cie z innych hoteli mogą pł acić za korzystanie z tej plaż y, zdecydowanie moż esz wybrać ich.
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał