Pytanie o Turcja

  Zadać pytanie
Zadać pytanie
Na Twoje pytanie odpowiedzą eksperci i doświadczeni turyści.
+ Wyjaśnienie do pytania
20161 subskrybenci zostaną
powiadomieni o problemie
Ciekawe pytania
Temat pytaniaа

Powiązane pytanie «Miejsca i rozrywka»
JEŚLI NAGLE ZNUDZISZ...
Powiedz mi, proszę, w czasie odpoczynku nie nudzić się jedzeniem, które jest karmione w hotelach? Gdy żołądek chce czegoś innego – staje się nudny i nie ma czasu na odpoczynek, ale dzieci…? To w takim momencie, że ktoś z Was chciałby zjeść porcję naszych (rosyjskich) pierogów, 1-2 czeburek, albo po prostu zjeść porcję okroshki podczas upałów? A to na tureckiej ziemi !!! Co ty na to?
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał
Subskrybuj
7 subskrybenci  • spytał 2012-08-2112 lat wstecz
Odpowiedzi  •  20
аватар travelsita
Jeśli jedzenie w hotelu jest urozmaicone, to przez cały czas czasami nie masz czasu na spróbowanie wszystkiego, a jeśli jest skromne, to oczywiście chcesz czegoś „naszego”, rodzimego
аватар sandra-art
Piątego dnia mam już dosyć wszystkiego. niezależnie od hotelu był w 4* i 5* a także w klasie VIP.
wszystko przychodzi.
Chcę barszcz, spać, przestać pić (y) itp.
Po prostu jem trochę od pierwszego dnia, ale to wszystko. jeśli w pierwszym jest np. ryba, w drugim mięso, w trzecim owoce morza itd. może nie być nudne. co jeśli wszystko na raz...
аватар babol
Cóż, nie jedziesz na miesiąc, ale za 8-14 dni naprawdę nie będziesz miał czasu na degustację ich potraw.Ale jestem z natury kucharzem, to zawsze ciekawe, że biorę od nich przepisy od Turków , ale nasze produkty mają inne przyprawy, nawet warzywa nie mają innego smaku, więc nie dostaję tureckich potraw, a raczej wariacje na ich temat.A znam nasze, wrócę do domu, wynajmę.
аватар PolikSVT
Nie nudzę się. Po prostu nie trzeba łapać za jeden talerz i jednocześnie cały prezentowany asortyment tak, aby udka kurczaka z talerza „rozsypywały się” :)) Nie sądzę, że każdy w domu ma taką różnorodność na codzienny stół. Możesz samodzielnie wymyślać sałatki w różnych kombinacjach, z różnymi sosami i przyprawami. W tym roku w Amara Club Marine nawet nie próbowałem wszystkiego, nawet nie obszedłem wszystkich stołów z potrawami, bo. moje dziecko, po zjedzeniu tradycyjnej łyżki ryżu podczas następnego posiłku, pobiegło na plac zabaw. W ciągu dnia pili soki, airan, jedli owoce, orzechy, zamawiali pizzę. Mając ogromną możliwość wyboru dań 24 godziny na dobę, kategorycznie nie chciano wytartej okroshki, pierogów i czebureków.
аватар sandra-art
więc kup te przyprawy w indyku i gotuj tureckie jedzenie w domu)
аватар PolikSVT
sandra-art, dlaczego wpadliście na pomysł, że lubię jedzenie z tureckimi przyprawami?:)) Tyle, że w tych hotelach, w których bywam, pikantne i specyficzne jedzenie po prostu nie jest praktykowane! Tak, i nie jadę do Turcji „pożreć”! Tak, no i przyprawy z Turcji na pewno nie wezmę :))
аватар babol
Tak, te same przyprawy w Turcji sprzedają też „lewicowcy", uwierz mi trochę rozumiem. Może w Stambule, no, jak mówią w Odessie, tak – ale nie w regionach turystycznych. A kuchnia turecka niekoniecznie jest coś pikantnego, jest wiele dań, nawet świeżych .I ich desery!
аватар babol
Ai znowu popełnił błędy.Przepraszam, wstydzę się.
аватар sandra-art
POLikSVT - moja rada skierowana była do babola)
аватар babol
Więc odpowiedziałem ci Sandra-art.
аватар PolikSVT
oczywiście sandra-art! OK!
аватар kapitan1084
Z okroshką w "mieście" - jest ciasno, ale manti i pasty można "kupić" za pieniądze, grilla i inne narodowe jedzenie "radzieckich" turystów. Praktycznie - "każdy kaprys za swoje pieniądze".
аватар bileg
Aby zagraniczne jedzenie nie było zbyt nudne, nie powinieneś zwiedzać dłużej niż 7-9 dni! Sprawdziłem na sobie.
аватар bileg
Ludzie! i nie chcesz na próżno tureckich przypraw, chociaż musisz je kupować nie w opakowaniach, ale na wagę od prywatnych handlarzy na rynku! Dziś kupiłam paprykę kruszoną (płatki) - dodaję ją do wszystkich sałatek z sosem z granatów, palce polizają! A o pikantnym jedzeniu w hotelach, szczerze tego nie widziałem od 10 lat, od dawna gotują bez normalnych przypraw (kto sam to dodaje - są w kubkach), może wybieram hotele takie jak to, ale w Turcji nie mamy problemów z żołądkiem, pomimo wrzodu jej męża.
аватар bileg
Przeczytaj pytanie ponownie uważnie. Zores2010 mieszka w Turcji i najprawdopodobniej chce karmić turystów znanym jedzeniem. Myślę, że będą miłośnicy kuchni rosyjskiej, ale biorąc pod uwagę, że Rosjanie najczęściej jeżdżą do Turcji na all inclusive, a tam naprawdę nie masz czasu na spróbowanie wszystkiego w hotelach, nie ma to większego znaczenia na wybrzeżu Antalyi, ale w Stambule lub na trasie wycieczek, uzgodnienie usługi obiadowej dla turystów z biurami podróży, tak!
аватар zores2010
Nie wiem, kto ma rację, ale dlaczego w takim razie cały internet jest pełen informacji o naszych turystach, którzy odpoczywają w systemie all inclusive. Cały czas przebywają w hotelu i nawet wielu z niego nie wychodzi - a potem wracają do domu i opowiadają o pięknie i tureckim jedzeniu, których nie widzieli. Tak, jedzenie, które widzimy w hotelach to kuchnia turecka? Kuchnia turecka jest prawdziwa - wszystko poza hotelami i całe piękno Turcji - poza hotelami. Teraz rozumiem anegdotę: Rosjanin otworzy restaurację za granicą, kto w niej siedzi - Rosjanin, Francuz otworzy restaurację, a kto w niej siedzi - Rosjanin i Francuz. Każdy ma rację na swój sposób. Po drugie, przyjeżdżasz do Turcji czy do hotelu? Byłam w hotelu 5* - bufet był zaśmiecony produktami, ale jakie? Piękne wypieki, sałatki i ton rybny w puszkach. ME SO LEPTER Pierogi z Okroshką. Dlatego pojadę do Soczi. To prawda, że ​​morze i plaża są tam brudne. Ale...
аватар babol
Cóż, nie powiem o Soczi, nie byłem.Ale w sierpniu do Teodozji przywieziono przyjaciela (chciałem pamiętać moje studenckie czasy), więc to jest prawdziwa skrajność, a jak dostać się z Kijowa i jedzenie to Tin.Ale ja 10 dni spędziłem na niczym (jak sam przyznaje) 800 dolarów.Teraz się zorientował i poszedł zrobić paszport.Wiosną pojedzie do Turcji (już u nas odpoczywał, będzie pamiętał za 5 lat).
аватар PolikSVT
zores2010, czy wiesz, ile „Pieróg z Okroshką” jest teraz w Soczi? To co najmniej przerażające :)
аватар kapitan1084
A Krym ......? Mrok!!!!!
аватар zores2010
Zobaczę Soczi, zorientuję się, a potem pojadę do Turcji, aby nauczyć Turków, jak zrobić TANIO pierogi. Swoją drogą Turcy nazywają nasze pierogi KOTLETY W CIEŚCIE (w manti prawie nie mają mięsa).
Widziałem też Niemców - GLUCKING PIWO, Rosjan - odpoczywających. I jest też ciekawie: jak poczęstujecie Turka lub Niemca knedlami – cholera, wszyscy to lubią i wciąż pytają, ale kupować…? - kupuj tylko własne. A nasi turyści w ogóle nic nie kupują, bo. siedzą w hotelach i jedzą all inclusive, a potem mówią, że są koneserami kuchni tureckiej. Wynik: zapomniałem własnego i nie rozumiałem tureckiego. „ZATO BYŁO W TURCJI”.
awatara
Odpowiedz na inne pytania dotyczące Turcja
Dodaj zdjęcie
Ładowanie...
Zdjęcie przesłane
×
Wszystkie pytania
ZEA
już