Reszta turystów w hotelu zorganizowana jest na solidnej czwórce.

Pisemny: 16 czerwiec 2019
Czas podróży: 21 może — 1 czerwiec 2019
Komu autor poleca hotel?: Dla rodzin z dziećmi; Na wypoczynek z przyjaciółmi, dla młodzieży
Ocena hotelu:
6.0
od 10
Oceny hoteli według kryteriów:
Pokoje: 6.0
Usługa: 8.0
Czystość: 7.0
Odżywianie: 6.0
Infrastruktura: 8.0
Zatrzymaliś my się pod koniec maja 2019 roku. Pogoda trzeciego dnia nie był a zbyt dobra. Sł oń ce rzadko wychodził o. Potem wró cił o do normy. Nie był o leniwego upał u, temperatura był a przyjemna. Morze jest trochę chł odne, orzeź wiają ce. Hotel jest przyzwoity. Cał y teren jest czysty i zadbany zaró wno od strony ulicy jak i wewną trz budynku. Bogata w zadbane i pachną ce roś liny. Ogrodnik 5 punktó w. Jest duż o personelu, Turcy pró bują . Przyjazna postawa. Dobrze się odż ywiają . Gotują wyś mienicie. Rano menu jest takie samo. W sezonie letnim i przybyciu duż ej liczby goś ci od 31 maja, jedzenie stał o się jeszcze lepsze, a hotel jako cał oś ć zintensyfikował swoją pracę we wszystkich obszarach. Do mię sa drobiowego i podrobó w dodawano woł owinę , duż ego pstrą ga, pojawiał y się tanie ryby kostne, brzoskwinie, morele, ś liwki i inne owoce. Lokalne owoce nie smakują idealnie, zwł aszcza truskawki.
Czego brakuje w restauracji moż na kupić na ulicy obok hotelu: tanie truskawki, czereś nie, morele, brzoskwinie, pomarań cze itp. Do 23 godz.
są sklepy spoż ywcze, pawilony z ubraniami, torbami i pamią tkami. Na 300 m znajduje się apteka. W poniedział ki do Beldibi (500 metró w od hotelu) przybywa targ odzież owy. Przyjeż dż a do Kemer we wtorki, a do Goynuk w pią tki.

W recepcji hotelu moż na jednorazowo zapisać się na wizytę w oddzielnej restauracji znajdują cej się na terenie hotelu i wybrać z menu mię snego lub rybnego. Nic specjalnego, w zwykł ej restauracji jest lepiej, bo sam wybierasz z duż ego asortymentu. Tutaj tylko to, co przynoszą . Nie zamawiasz. Nacisk kł adziony jest na jakoś ć obsł ugi, czyli siedzisz i czekasz, aż ktoś Ci przyniesie, „ł yż eczka na godzinę ”, „nie wiesz co”.
Podobał o mi się , ż e wieczorne i nocne hał aś liwe imprezy odbywają się po drugiej stronie ulicy w kierunku morza, na terenie należ ą cym do hotelu. Jednak muzyka i prezenter są dobrze sł yszalne i przeszkadzają w zasypianiu, gdy drzwi balkonowe są otwarte. A drzwi trzeba otworzyć , bo
W hotelu był o duż o dzieci. Animatorzy cią gle się z nimi bawili. Dla mił oś nikó w tań ca klub nocny czynny jest od 23:00 do 4 rano. Jest bezpł atny dla goś ci Selchukkhan. Alkohol w nim jest pł atny, np. 9 dolcó w za kieliszek lokalnego biał ego wina. Za rogiem butelka takiego wina kosztuje 6 dolcó w, ale nie moż na jej wnieś ć do klubu, czują dokł adnie przy wejś ciu. Imprezy wieczorne organizowane są tak, ż e do 23h. nie bę dziesz tań czyć . To jest minus. Za pó ź no na rozpoczę cie. Przecież rano jechać nad morze. A to wydarzenie jest waż niejsze niż dyskoteka. Dla aktywnych goś ci hotelowych animatorzy stale organizują imprezy sportowe i konkursowe (step i aqua aerobik, strzelanie pneumatyczne, siatkó wka w basenie, toczenie metalowych pił ek po ziemi itp. ). Na terenie mię dzy basenem a barem znajduje się bilard i tenis stoł owy. W podziemiach hotelu znajduje się sauna, ł aź nia turecka oraz jacuzzi (w cenie wycieczki). Masaż ogó lny za 15 USD - pó ł godziny. Ewentualnie w drodze przy hotelu,
gdzie sprzedają wycieczki z masaż em za 15 USD, ale 1.5 godziny. W piwnicy znajduje się ró wnież sił ownia. Brak, na pokaz. W razie potrzeby nadal moż na lekko utrzymać kształ t za jego pomocą (jeś li weź miesz do rę ki 2 hantle). Alkoholicy wylewają napoje alkoholowe w barach od rana do wieczora. O trzeciej po poł udniu w drodze na plaż ę rozdają lody i pieką ciastka. Wieczorem na plaż ę moż na iś ć tylko ś cież ką są siedniego hotelu, czego nikomu nie zabrania. W naszym hotelu przejś cie na brzeg jest zablokowane. Plaż a ma 100 metró w szerokoś ci i 80 metró w dł ugoś ci. Turyś ci mają go doś ć plecami do siebie. Leż aki są bardzo blisko siebie. Niezwykł e jest leż enie z nagimi ludź mi prawie ich dotykają cymi. Co wię cej, wię kszoś ć poranka już puchnie. Do godziny 9 wszystkie leż aki są zaję te. Niektó rzy turyś ci rzucają w nich rę cznikami wcześ nie, a potem przychodzą pó ź no. Uważ am, ż e konieczne jest prawidł owe sformuł owanie i zamieszczenie ogł oszenia zakazują cego takich dział ań . Zrozumiał y,

ż e to nie powstrzyma wszystkich, ale ludzie przynajmniej zrozumieją , ż e nie postę pują wł aś ciwie. Na plaż y zawsze znajduje się umundurowany ochroniarz oraz ratownik, któ ry ś ciś le monitoruje nieobecnoś ć obcych na terenie. Jeś li na morzu jest sztorm, ratownik stoi z gwizdkiem i nie wpuszcza dorosł ych, a zwł aszcza dzieci, któ re chcą wpł yną ć do morza. Parasole na plaż y są zbę dne. Cią gle musiał em przesuwać leż aki, ż eby zł apać sł oń ce. Myś lę , ż e moż esz zdją ć parasole po jednym. Akwen do pł ywania turystó w jest duż y, co jest plusem. W wodzie znajdują się ł awice mał ych i ś rednich ryb. To wszystko pochodzi z ż ycia. Napisał em pierwszy, w ś rodku resztę . Ale pospiesz się . I o cudzie! Ostatniego dnia pobytu miał am szczę ś cie pł ywać z prawdziwymi dzikimi fokami! Tak blisko - prawie dotykają c ich rę ką ! I wystarczają co dł ugo, okresowo podpł ywają c do nich. Woda jest czysta w ciszy, zwykle do 10 godzin, po czym fale z ł odzi i wiatr unoszą cał y brud z dna.
Morze staje się mę tne, na powierzchni pojawia się ż ó ł ta piana i gruz. Ską d tyle brudu? Ogromna liczba turystó w w mał ej wiosce tworzy tysią ce kostek kanalizacyjnych. Gdzie są te zakł ady leczenia i czy radzą sobie? Mę czył o mnie to pytanie przez cał e wakacje. W morzu na przyzwoitej gł ę bokoś ci natrafia na wszelkie ś mieci, takie jak porzucone betonowe kotwice i metalowe konstrukcje. Ludzie w wodzie tł oczą się przy pł ywają cym molo i jednej drabinie, ponieważ na dnie znajdują się duż e kamienie. Istnieje niebezpieczeń stwo zranienia nó g przy wejś ciu bezpoś rednio z brzegu, co mi się przytrafił o. Moż esz dodać drabiny, aby wejś ć do wody, tak jak na są siedniej plaż y.
Chciał bym wyrazić niezadowolenie z turystó w, któ rzy stoją w drzwiach restauracji 10-15 minut przed otwarciem. Tworzą kolejki po dania i narzucają wię cej niż mogą zjeś ć ! Chwyć szybko i w duż ych iloś ciach, jak ostatnio. A to ludzie, któ rych stać był o na zapł acenie dziesią tek za bilet,
a nawet ponad sto tysię cy rubli! Ten kurczak został ci podarowany! Pró bowaliś my wejś ć pó ł godziny po otwarciu, kiedy emocje „gł odnej krainy” ucichł y. Naczynia są uzupeł niane, nie ma kolejek. Có ż , jeś li coś już został o zjedzone - to w porzą dku. Nie marnujemy. Wielu pije niezmiernie codziennie od rana do wieczora, spaceruje jak zombie z czerwonymi oczami, ś pi na plaż y w strojach, krzyczy „Rosja…” itd. To wstyd dla naszych rodakó w. Nawiasem mó wią c, jest ich też wielu z Ukrainy.

Wynik. Ogó lnie reszta turystó w w hotelu jest zorganizowana na solidnej czwó rce. A niedocią gnię cia odnotowane w tym przeglą dzie nie są znaczą ce w poró wnaniu z cał ą skalą jakoś ci ś wiadczonych usł ug. Jest z czym poró wnać . W Turcji był o ich wiele.
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał