Nie polecam, piękny teren i brak normalnego jedzenia

Pisemny: 29 lipiec 2021
Czas podróży: 19 — 29 lipiec 2021
Ocena hotelu:
3.0
od 10
Oceny hoteli według kryteriów:
Pokoje: 3.0
Usługa: 6.0
Czystość: 6.0
Odżywianie: 1.0
Infrastruktura: 2.0
Byliś my w lipcu 2021 z dzieć mi.
1. Przyjechaliś my po 12, wysł ano na obiad, a potem nad morze, powiedzieli, ż e pokoje nie są teraz gotowe. Jak się okazał o, po 4 godzinach nie był o gotowych. Potem powiedzieli, ż e w ogó le nie ma wolnych pokoi, dali mi jakiś stary pokó j w starym budynku, z pleś nią , wystają cymi drutami i bez luster, jakaś wielka skrzynia, jak szafka. Zasugerowano, ż e jutro bę dzie pokó j za 20 USD, a nie dzisiaj, chociaż potwierdzili w momencie rezerwacji, ż e są pokoje. Nastę pnego dnia pokazali pokoje w nowym budynku i za te pienią dze dali lepszy pokó j. Wyjaś nili, ż e wcześ niej wszyscy byli zaję ci. To wcią ż nic w poró wnaniu z brakiem odpowiedniego odż ywiania.
Czytają c recenzje, myś leliś my, ż e ludzie się czepiają , ale tak naprawdę przez pierwsze dni nie był o nic. Na przykł ad na ś niadanie z warzyw są siekane ogó rki, ale nie ma pomidoró w, trochę posiekanych sał atek liś ciastych, dwa rodzaje oliwek, dwa mię kkie i twarde sery. Trzy rodzaje dż emu i jakieś okropne ciasteczka i gofry, najtań sze. O poranku nie był o jogurtó w, czasami pojawiał się , bardziej jak kefir, na obiad lub kolację . Poza tym jest problem z warzywami, czyli sał atkami, brakiem posiekanych ogó rkó w i pomidoró w, i odwrotnie. Czasami zdarzał o się , ż e ukł adali wszystko razem, ale rzadko. Placki był y kiedyś . Jajka na twardo, jajecznicy nie był o, tylko 2 razy, cał y czas. Kiedyś smaż ył się bochenek w jajecznicy, grubo posiekanej jak tost, ale bardzo grubej i praktycznie bez jajka. Potem chleb znikną ł cał kowicie, pozostawiają c mał e okrą gł e buł eczki zapieczę towane w celofanie. I tak aż do samego wyjazdu chleb się nie pojawił .

Kiedy przyjechaliś my, zobaczyliś my, ż e ludzie jedzą chleb z makaronem, spaghetti lub ryż em, w ogó le nie był o mię sa. Był y 2 razy udka z kurczaka, czasem wą tró bka drobiowa i ż oł ą dki pokrojone w kostkę wymieszane z niewielką iloś cią ziemniakó w lub cukinii. Nie był o ryb ani mię sa. Mę ż czyź ni nie zjedli dosyć , dogonili chleb. Czasem był bulgur, raz kwaś ny, czasem ryż z mał ą iloś cią marchewki lub rodzajem risotto, odrobiną groszku i kukurydzy. Fasolka bez smaku, raz na ostro duszona cukinia lub niebieska, raz ich papryczki są dł ugo pieczone, smaczne, raz coś jak gulasz warzywny z cukinią , ziemniakami i mię sem z kurczaka pokrojonym w kostkę , jedyne co jest smaczne. Był a bez smaku pieczona cukinia lub bakł aż an, albo z ich okropną kieł basą , niejadalną , kilka razy piecze się w niej omlet.
Wszystko, co nie był o zjedzone, wkł adał o się do sał atek na nastę pny posił ek, doprawianych zioł ami, przyprawami lub nienaturalnym majonezem, czego w ogó le nie pró bowaliś my, chociaż niektó rzy eksperymentowali i pró bowali je jeś ć . Ogó lnie wszystko bez smaku, czasem był y frytki i nuggetsy, z normalnym ketchupem. Jak niektó rzy mó wią , nie bę dziesz gł odny. Ale jeś li jesteś przyzwyczajony do jedzenia czegokolwiek i trzymasz się naturalnej zdrowej diety, z wyją tkiem ogó rkó w, pomidoró w, sał aty, suszonych oliwek i sera, nie był o nic do jedzenia.
Na ogó ł nie dbają o jedzenie, tak jak ś winie, tylko po to, by je nakarmić .
Owoce - a dokł adniej tylko jeden arbuz, a potem cał y czas okropny. Nie był o nawet jabł ek, cytryn czy pomarań czy, nie mó wią c już o brzoskwiniach.
Wodę trzeba brać w butelkach, wieczorem o 10 zamyka się jedyny bar przy basenie, jadalnia nieczynna i nie ma gdzie dostać wody, nie mó wią c już o herbacie, nagle ktoś lubi pić w nocy. Oznacza to, ż e w nocy nie ma swobodnego dostę pu do wody. Gdy jadalnia jest otwarta, moż esz zapytać tutaj lub przy barze.
Alkohol jest taki sobie, zwykł e tureckie piwo, sł abe. Wino jest biał e i czerwone wytrawne, był y zł e czerwone, kwaś ne. Raki w ogó le nie ma.
Był y z baru Pepsi, sprite lub fanta typu coś normalnego.
Ekspres do kawy w kuchni i przy barze, z opcją na kawę , cappuccino, latte, z mlekiem lub gorą cą czekoladą . Osobno herbata w sł uchawkach i trochę w torebkach, najpierw był hibiskus, potem czarny z mię tą , normalny.

2. Plaż a jest brudna, jeż dż ą nie tylko z naszego hotelu, ale takż e od miejscowych i innych hoteli, w godzinach szczytu brakuje leż akó w, w poł udnie, kiedy wiele osó b wychodzi, moż na to znaleź ć . Wszystko jest stare, na plaż y nie ma organizacji, nie ma nawet schodó w, aby zejś ć na plaż ę , na cał ej dł ugoś ci wybrzeż a, gdzie plaż e innych podobnych tró jek i czwó rek znajdują się w rzę dzie, bez separacji, nie jest jasne, gdzie jest granica któ rego hotelu, leż aki są przemieszane. Nigdzie nie ma wskaź nika na naszą plaż ę , na koń cu leż akó w jest napis, któ rego z nich nie widać . Droga na plaż ę jest brudna, có ż , nie pierwsza linia po drugiej stronie ulicy.
W morzu jest bruk, potrzebne są buty do aqua lub krokodyle, nie da się od razu popł ywać , jest pł ytko. Chociaż morze jest czyste i ciepł e, jedyna rzecz, któ ra uratował a sytuację .
Generalnie odnosi się wraż enie, ż e wł aś ciciele nie dbają o jedzenie, choć na co dzień tam przesiadują , sami jedzą tylko pomidory lub ogó rki, jajka czy ser. Wszystko, co jest przygotowane dla wczasowiczó w, nie jest zjadane.
Hotelu nie mogę polecić , chociaż mają perspektywę , sam hotel jest pię kny, teren zadbany, zielony, ale to wszystko, bo jedzenie trzeba zmienić . Myś lę , ż e moż na zmienić jedzenie, nawet wszystkiego po trochu, ale na bardziej urozmaicone i smaczne, a nie dla iloś ci, dodać wszystko, czego nie jadł eś wczoraj w sał atkach. Wię cej kuchni europejskiej. Dla tych, któ rzy lubią wię cej narzucać i nie jeś ć , ż eby inni tego nie dostali, trzeba to rozdać jak w innych hotelach, po kawał ku, ż eby starczył o dla wszystkich i moż na był o urozmaicić .
Basen jest mał y, ale wydawał o się , ż e jest wystarczają co duż o leż akó w, ponieważ wszystko jest nad morzem, jedna zjeż dż alnia dział a, druga nie.
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał