Hotel jest zły, 5 gwiazdek nie ciągnie?

Pisemny: 18 lipiec 2019
Czas podróży: 7 — 17 lipiec 2019
Ocena hotelu:
3.0
od 10
Oceny hoteli według kryteriów:
Pokoje: 1.0
Usługa: 8.0
Czystość: 2.0
Odżywianie: 7.0
Infrastruktura: 6.0
Zacznę od pozytywó w - to zespó ł animatoró w, dopracowany do maksimum.
Teraz zejdzie negatyw i mogł oby być lepiej:
Zameldowanie odbę dzie się o godzinie 14:00, niezależ nie od przyjazdu tj. w dniu przyjazdu o godzinie 3 nad ranem bę dziesz musiał spę dzić godzinę na kanapach recepcji, gdzie znajduje się kilka chł odnic powietrza bez klimatyzacji , któ ry nie radzi sobie z uduszeniem. Zaletą jest moż liwoś ć korzystania z jedzenia i plaż y bez rozliczenia. Internet zaró wno w recepcji jak i pł atny na zewną trz jest fatalny (w swojej godzinie 3G był o szybsze).

Przy zakwaterowaniu w pokoju zwraca uwagę minimalizm standardowego pokoju - trochę wię cej miejsca w akademiku dla studentó w. Jedno z ł ó ż ek znajduje się w odległ oś ci 40-50 cm od drzwi toalety, z któ rej okresami w czasie odpoczynku dochodził zapach (delikatnie mó wią c) ś ciekó w od goś ci hotelowych, czasem dochodzą cy do mdł oś ci.
leż ą c na kanapie zauważ ył em ź le „rozmazaną ” pleś ń na suficie pokoju, tynk na ś cianach wydmuchany w wielu miejscach, drzwi prysznicowe nie domykają się szczelnie, trzeba był o stale dbać o to, aby strumień wody nie rozpryskiwał się na podł odze . Swoją drogą po raz pierwszy od 9 lat podró ż uję do ró ż nych krajó w i hoteli toaleta bez kaptura. Umiejscowienie telewizora z boku ś ciany, bardzo niewygodne jest być zaskoczonym.
Jeś li mó wimy o sprzą taniu, polegał o ono na ś cieleniu ł ó ż ek i zmianie rę cznikó w oraz wycieraniu podł ogi pod prysznicem. Kurz, któ ry zauważ yliś my, osiadają c pod jednym ze stolikó w nocnych, był przechowywany aż do naszej eksmisji. Papier toaletowy prawdopodobnie nie podlega wymianie lub po prostu nie zwraca uwagi na jego obecnoś ć lub brak.
Jedzenie: dieta dobra, nie był o ż adnych skarg.
Jedyne, co rzuca się w oczy, to chudy kucharz z szelkami, któ ry starał się jak najwię cej obsł uż yć kobietom (czyli jeś li ł adna dziewczyna stał a w kolejce za jajkiem, zaczą ł dokł adnie wycierać patelnie itp. , tak, ż e mę ż czyzna został zabrany przez kolegę ). Jednocześ nie uważ a za bardzo oryginalne wrzucenie np. porcji sera, któ ra przekracza obję toś ć wszystkich innych skł adnikó w (w tym ubitych jajek). Lub wrzuć porcję mielonej czerwonej papryki, któ rej iloś ć przekroczył a np. iloś ć pieczarek. Z reguł y po ś niadaniu jego potrawy nie był y zbytnio zmienione.

Morze był o bł otniste z powodu wznoszą cego się piasku, kiedyś fale był y nieco wię ksze niż zwykle i powodował y gruz, któ ry nastę pnego ranka został starannie uł oż ony i usunię ty po poł udniu.
Podsumowują c ogó lnie - trzeba się napracować , aby hotel był bliż ej 5 gwiazdek, co samo się pozycjonuje.
Zadowolony był tylko personel i jedzenie, z wyją tkiem jednego kucharza?
Tłumaczone automatycznie z języka ukraińskiego. Zobacz oryginał