Poza sezonem, tylko zima

Pisemny: 22 listopad 2021
Czas podróży: 30 październik — 7 listopad 2021
Ocena hotelu:
7.0
od 10
Oceny hoteli według kryteriów:
Pokoje: 5.0
Usługa: 10.0
Czystość: 10.0
Odżywianie: 7.0
Infrastruktura: 6.0
Podró ż ują cym 3 osoby dorosł e, pokó j Family Duplex (dwupię trowy z dwiema ł azienkami) został wybrany specjalnie, ponieważ ta kategoria pokoi znajduje się wył ą cznie na wyż szych pię trach budynkó w = gwarancja, ż e ​ ​ nie bę dą „chodzić ” na gł owie. W ogó le to się usprawiedliwił o - nie sł ychać hał asu z są siednich pokoi, z innych kierunkó w - zatrzymam się osobno.
Hotel jako projekt architektoniczny i projektowy jest doskonał y, czuje się , ż e europejscy architekci pracowali. Na okres pozasezonowy i zimowy przewidziano duż o: zaró wno szopy nad barami, jak i przejś cia mię dzy trzema gł ó wnymi budynkami - krą ż ki, mocny system ogrzewania i ciepł ej wody w ł azienkach (czasem już za duż o)))) oraz suszarka do strojó w ką pielowych na plaż y (w zasadzie wiró wka, przejeż dż ają c przez nią stró j ką pielowy moż e mieć pewnoś ć , ż e bardzo szybko wyschnie – dar niebios na sezon zimowy). Bardzo fajne i bezpieczne windy, poza tym każ da ma ś rodki dezynfekują ce.
Stylowe, bardzo fotogeniczne i gustownie urzą dzone zaró wno budynki, jak i teren hotelu. Przemyś lany wystró j pokoi, bardzo wysokiej jakoś ci meble i elementy wyposaż enia wnę trz, w przyzwoitej i koją cej kolorystyce, wybó r poduszek, sprzę t do prasowania, wysokiej jakoś ci tekstylia i bardzo przyjemne wnę trze. Stylowe, przemyś lane lobby z doskonał ym menu kawowo-barowym, muzyką na ż ywo i zmieniają cym się oś wietleniem. Duż y wybó r sklepó w, od agrafek i strojó w ką pielowych po ciekawą biż uterię.

Bardzo profesjonalny personel od recepcji po pokojó wki - wszyscy się starają i bardzo przyjaź ni, sprawni. Szczegó lnie podobał mi się fakt, ż e szefowie dział ó w hotelowych są stale na terytorium: sprawdzają , kontrolują , ł ą czą się w sytuacjach szczytowych, z powodu blokad w Federacji Rosyjskiej w listopadzie hotel był obcią ż ony kleszczami, poszedł do przestań , ale personel ze stoickim spokojem dotrzymywał kroku.
Pracownicy GR: aby w trakcie rozliczenia uwzglę dnili wszystkie nasze proś by i uzupeł nili pokó j o dodatkowe ł ó ż ka, naczynia, wieszaki na ubrania, aby podczas pobytu szybko, uprzejmie, profesjonalnie zareagowali i pomogli - wyją tkowa obsł uga.
Ś wietna robota pokojó wek - czystoś ć idealna, wymiana wszystkich tekstylió w codziennie, zauważ ył y ​ ​ dogodny dla nas harmonogram sprzą tania, trzymał y wszystkich w pokoju, nawet na dodatkowe proś by zostawił y okno do wentylacji z chemikalió w i wentylacji z ogrzewania po oczyszczeniu są bardzo przyjaź ni i pracowici. Wiele dzię ki nim - taki poziom usł ug jest bardziej typowy dla oceny hoteli miejskich, nigdzie na plaż y nie widziano tak wysokiej jakoś ci sprzą tania.
Posił ki: jeś li lubicie bufet UAI, to tutaj jest w peł nej krasie, prawdopodobnie wzorowy, satysfakcjonują cy, stale uzupeł niany asortyment.
Znakomite, podobnie jak Valpolicella, wino podawane w butelkach do stoł u, dobra kawa. Pię kne kieliszki i dobre naczynia, choć kilka razy był y niemyte talerze i serwetki, któ re nakrywał y stoł y, nie był y stale prasowane, nawet w A la carte - nie idealne. Lody są dziwne, podobno jakieś dodatki, w czystej postaci sorbet nie powinien rozcią gać się jak guma do ż ucia. Dla siebie w koń cu zdał em sobie sprawę , ż e dla mnie preferowane jest jedzenie typu A la carte, dla smakoszy, osó b z rozwinię tymi kubkami smakowymi, cię ż ko znaleź ć naprawdę ciekawe smaki, hał as i zapach (zmieniają c wszystkie smaki potraw w jeden), nawet porzą dny Szwed, niestety, zabija mó j apetyt (( (
Teraz minusy:

Ogrzewanie i ró wnomierna wentylacja korpusu gł ó wnego i 2 podkł adek z nim poł ą czonych to ogromny problem poza sezonem.
Jak się okazał o, od 1 listopada budynki te, niezależ nie od temperatury na zewną trz, ogrzewane są z szybó w wentylacyjnych, z któ rych wydobywa się bardzo gorą ce powietrze + ogrzewanie dachu (w naszym okresie był o to do +35 w sł oń cu, a gó rne pię tra krą ż kó w nie są pokryte koronami drzew - są jak niegdyś na sł oń cu). W efekcie nasz bliź niak (jego pię tro) zamienił się w prawdziwą ł aź nię turecką - upał był piekielny, nie dał o się wył ą czyć wentylacji ani samodzielnie, ani z pomocą personelu. Biorą c pod uwagę , ż e w zasadzie nie zamykaliś my drzwi balkonowych - stale wietrzyliś my, nie był o realistyczne przebywanie i spanie na najwyż szym pię trze pokoju. W rezultacie pró bowali spać na pierwszym pię trze pokoju na mał ej sofie i dodatkowo. nas troje w ł ó ż ku + przezię bił o mi się ucho od cią gle otwartych drzwi balkonowych.
Nie dał o się zamkną ć drzwi balkonowych - powietrze był o 80+ stopni od wentylacji - nie moż na dł ugo trzymać rę ki w pobliż u takiej wentylacji, a na ulicy do 24:00 hał as od animacji, a od 24:00 hał as z pracy personelu - cał ą noc, jedni koń czą , inni ruszają . Jeś li ucichnie muzyka, zaczyna się dostarczanie wody, rę cznikó w, podlewanie - obsł uga krzyczy do siebie, sprzę t grzechocze, wę ż e irygacyjne są przecią gane...To po prostu piekielne warunki do spania - spać się nie da.
Wybierają c inne krą ż ki (nie zwią zane z gł ó wnymi przejazdami) bę dziesz miał indywidualnie dział ają cy klimatyzator – to oczywiś cie plus, ale minusem tego jest to, ż e poza sezonem mogą wystę pować ulewne deszcze (na naszym wyś cigu to padał o ulewnie bez zatrzymywania się przez 1.5 dnia - woda pł ynie ), a potem bę dziesz musiał biec w ulewie w strumieniach wody do restauracji, do lobby, do spa - ryzyko zachorowania jest wysokie, zwł aszcza jeś li odpoczywasz z dzieć mi lub ze starszymi rodzicami.

Plaż a 200 metró w - có ż , bardzo mał o.
W trakcie podró ż owania i eksploracji linii plaż y Belek opracowaliś my wspó ł czynnik 611 pokoi podzielony przez 200 metró w plaż y = wię cej niż.3 pokoje na 1 metr plaż y ...to po prostu za mał o jak na hotel przy plaż y, baseny nie oszczę dzaj - poza sezonem w gł ó wnym budynku ogrzewany jest tylko mał y, a reszta basenó w nie moż e być wykorzystywana przez goś ci do pł ywania, a koncentracja ludzi na plaż y jest przesadzona. W Belek mał a plaż a wzdł uż linii morza to raczej norma i podobno dlatego tak zagospodarowane są tu duż e tereny rekreacyjne na pomostach - hotelarze zyskują wyraź ny deficyt powierzchni plaż y. Stą d „masakra” w sezonie letnim na leż aki, miejsca na pomostach i tł ok ludzi na plaż y, gwar i hał as, z nielicznymi wyją tkami w Belek tak wł aś nie jest.
Oczywiś cie nie jest to skarga na Hotel, starali się ratować sytuację , ale nie mogę nie zauważ yć kontyngentu wczasowiczó w - czy mieliś my takie „szczę ś cie”, czy w zasadzie wysoki poziom UAI na podstawie bufetu przycią ga taki kontyngent - oczywiś cie nie wiem. Ale od dawna nie sł yszano tak wielu nieprzyzwoitoś ci, chansonó w i chamstwa. Ogoleni ojcowie rodzin w ł ań cuchach z krzyż ami i ikonami z „brylantami” popijają mocny alkohol w barze w upale ku zdumieniu + podobno ich mał ż onkowie są stylowi w markowych strojach ką pielowych, ale sł uchają wię ziennego pieś ni bez sł uchawek, nieprzyzwoicie rozmawiają przez telefon z przyjació ł mi / krewnymi.
Dzieci, któ re nie wiedzą , ż e na ruchomych schodach nie moż na wpychać dorosł ych, nie moż na chodzić po przedmiotach na leż aku i rę cznikach innych goś ci, wspinać się na rzeczy innych goś ci z rę kami do ł okci w piasku , a w zasadzie, ż e zapomnieli czegoś w cudzych rzeczach - pierwszy raz z taką miną , ż e nie da się obudzić /wepchną ć cudzej pani 65+ na plaż ę (moja mama po nie pierwszej nieprzespanej nocy wł aś nie minę ł a na leż aku) i szturchną ć jej coś w twarz.


Rozmowy telefoniczne na plaż y z tak donoś nym gł osem, ż e wydaje się , ż e w samym Magadanie/Urengoy usł yszą je nawet bez poł ą czenia. I oczywiś cie mamy, jak zwykle dla UAI, z dzieć mi wyją cymi jak wieloryby bieł ugi (dzieci - rozumiem, ż e ani hotel nie pozwoli im spać z ogrzewaniem/hał asem, ani ich rodzice, ł amią c reż im przez chodzenie na animację itp. , ale nie ś pij, a bę dziesz wyć … ), z 2 wó zkami spacerowymi, hulajnogą i trzema tabletami uż ywanymi bez sł uchawek (a to tylko przy jednym stoliku, a stolikó w jest wiele…) w restauracji.
Oczywiś cie przygotowywaliś my się mentalnie na to, ż e hotel był w szczytowym obcią ż eniu i wielokrotnie znajdował się w takiej sytuacji w sierpniu Kemer, ale tutaj opró cz „dziecinnego konceptu” dostaliś my ró wnież cofnię cie do lat 90. .. i to nie tylko w Kaliś cie, charakteryzuje się ró wnież są siedni Selektum Luxury w recenzjach znajomych.

Ogó lnie rzecz biorą c, o Belku, a dokł adniej o morzu tego regionu, chciał bym skomentować : morze jest bł otniste, jest wiele pł ycizn, przez co podczas pł ywania okresowo dosł ownie przywierasz do piasku swoim kolana. Szliś my wzdł uż wybrzeż a i oglą daliś my plaż e przez 5 km. od Ela Quality Resort do IC Hotel Santai - w niektó rych miejscach są rury, o ile rozumiem, z oczyszczoną wodą , ale pierwszy raz w Turcji zetkną ł em się z glonami w morzu, podobno nie tyle oczyszczonej wody, ani nie Nie wiem co jeszcze... ale oczywiś cie wracać tu w sezonie pł ywackim wcale nie chce.

Plaż e okolic Kundu wydają się być w pobliż u i też piaszczyste, ale piasek nie jest zamulony, nie ma glonó w jak w Belek, woda jest czysta, jeś li nie ma burzy. A u Belka: piasek praktycznie nie opada na dno, w dodatku nadal bardzo klei się do ciał a – nie da się go zmyć . Jeś li odwiedzasz ten obszar, to tylko w okresie zamknię cia Kemer, a nie na wakacjach pł ywackich.

Ostateczny wniosek dla wymagają cych turystó w: przyjechać tutaj, jeś li to moż liwe, to tylko zimą , w czasie, kiedy zdecydowanie nie ma ką pieli w morzu i nie ma napł ywu turystó w (poza wakacjami i wakacjami dla dzieci). Wybierz obudowy pralek, któ re nie są poł ą czone z gł ó wnym budynkiem, aby moż na był o regulować ogrzewanie / wentylację i zamykać okna w nocy przed hał asem z terenu. Ró wnież zimą nie ma alternatywnych hoteli morskich z jedzeniem A la carte UAI - w przypadku braku alternatywy ł atwiej dostrzec Szweda))).
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał