Nasze pierwsze spotkanie z Turcją

Pisemny: 19 czerwiec 2011
Czas podróży: 9 — 16 czerwiec 2011
Komu autor poleca hotel?: Dla rodzin z dziećmi; Na wypoczynek z przyjaciółmi, dla młodzieży
Ocena hotelu:
9.0
od 10
Oceny hoteli według kryteriów:
Pokoje: 7.0
Usługa: 9.0
Czystość: 8.0
Odżywianie: 10.0
Infrastruktura: 10.0
Pierwsza znajomoś ć z administracją na recepcji: teraz 13.50 - kolejne 10 minut przed koń cem obiadu, jeś li zgł odniejesz, moż esz zjeś ć przed zameldowaniem. Bardzo podobał mi się lunch. Po obiedzie, zainwestują c 10 USD w dokumenty, od razu otrzymaliś my klucz do pokoju w bloku "B", po zauważ eniu, ż e potrzebujemy jednego podwó jnego ł ó ż ka, od razu udostę pnili kolejny pokó j w bloku "A". Najważ niejsze, aby natychmiast sprawdzić wszystkie szczegó ł y pokoju i wszystko sprawdzić : w cią gu 15 minut wyeliminowali niedocią gnię cia za pomocą pilota do telewizora, oś wietlenia, nasadki prysznicowej. Po otrzymaniu komentarza na temat pracy klimatyzatora podczas nieobecnoś ci nas w pokoju przez maksymalnie 3 godziny, obsł uga skorygował a go bez naszej obecnoś ci. Nie szkoda był o dać napiwek. A teraz pomyś lcie sobie, ż e to są plusy lub minusy - wszystkie te szczegó ł y przypisuję plusom! A potem zaczę ł y się peł noprawne wakacje, na któ rych nie widział em ż adnych minusó w: cudowne wycieczki z Jamalla (organizowane przez jego kolegę Adama) do ł aź ni tureckiej, spacery na jachcie w dzień i nocny spacer-dyskoteka na peł ne morze. Wszyscy byli zadowoleni. Chł opaki w recepcji są ś wietni w hotelu, obsł uga baru jest dobra, podobał mi się basen, a zwł aszcza mał a zjeż dż alnia w pobliż u. Specjalne podzię kowania dla facetó w, któ rzy obsł ugują dania podczas jedzenia i oczywiś cie szefó w kuchni ! ! ! Wszystko jest po prostu SUPER! ! ! Trzeba zobaczyć , jak szybko wszystko się robi: naczynia są uł oż one, naczynia umyte, a obsł uga jest taka mił a! Idź , a nigdy nie poż ał ujesz. Jedzenie jest urozmaicone, duż o pikantnych dań kuchni tureckiej, moż na znaleź ć dla każ dego dla ró ż nych gustó w. Bardzo podobał a mi się shawarma (dwa razy w tygodniu), kurczaka i ryby (codziennie), sł odycze i owoce są pyszne szczegó lnie na obiad (wskazane jest przyjś ć na począ tku), mleko (codziennie rano). . . A co do alkoholu: stopień nie jest nasz na wó dkę i "raki", czerwone wino wyglą da jak domowe z beczki z kwaskowatoś cią (bardziej podobał o mi się biał e), nie lubię ginu ale wypił em go dla odmiany, piwo smakuje jak niedrogie lekkie. Biorą c kilka razy dż entelmeń ski zestaw wó dka + piwo na przeką skę wieczorem był em zadowolony! Pogoda jest ciepł a (w cią gu dnia +32, w nocy o 1.00 +28, rano o 5.00 +24 C), ciepł o jest dobrze tolerowane, opalenizna jest szybko pobierana. Obsł uga pokoju był a wykonywana prawie codziennie za napiwek w wysokoś ci 1 USD lub 1 lira. WSKAZÓ WKI: 1) zapł ać za wizę w euro (był o nam to bardziej opł acalne niż w dolarach), zmień walutę w mieś cie po rozliczeniu (kurs lira to 1.54 za USD lub 2.24 za euro i bez prowizji za stawka minimalna). Przy przesiadce na lotnisku prowizja zaczyna się od pię ciu liró w, jeś li kwota jest mniejsza niż.100 USD (kurs 1.36 USD) lub 50 euro (kurs 2.01 EUR). 2) Pierwszego dnia od razu udaj się do ł aź ni tureckiej „Harem Hamam” przez lokalną agencję za 40 USD dwie osoby otrzymują peł ną obsł ugę w cią gu 3 godzin (dostawa, zabiegi) – opalenizna bę dzie super. 3) Nie szukaj wad, ale odpoczywaj pozytywnie i wszystko bę dzie dobrze !! !
Jeś li masz jakieś pytania pisz, chę tnie odpowiem.
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał