Browar w Pattaya BeerFest
Dlaczego kochamy piwne restauracje? Dla mił ej atmosfery, przystę pnych cen, moż liwoś ci nieformalnej rozmowy ze znajomymi i ł atwego nawią zania nowych znajomoś ci. Ale najważ niejsze jest oczywiś cie piwo. Na każ dym kroku w sklepach sprzedawanych jest wiele ró ż nych rodzajó w piwa. Warto wybrać się do piwnej restauracji lub baru tylko dla ekskluzywnych doznań smakowych. Piwo w brasserie lub barze musi być lane i ż ywe. Bę dą c mił oś nikiem takich lokali i odwiedzają c je w Europie, odkrył em jeden tutaj, w Tajlandii, w Pattaya.
Restauracja "Beerfest" znajduje się na drugiej ulicy naprzeciwko McDonald's, niedaleko pokazu Alcazar. „Beerfest” okazał się prawdziwym browarem.
Na naszą proś bę rosyjski kierownik restauracji oprowadził nas po browarze, opowiadają c nam szczegó ł owo, jak powstaje piwo, z czego, jak jest przechowywane. Pozwolono nam robić zdję cia na tle brzuchatych miedzianych zbiornikó w browaru i zaproponowano nam degustację piwa. Przy okazji browar produkuje wedł ug niemieckich technologii trzy rodzaje piwa: jasne, bursztynowe (z karmelowym odcieniem) i ciemne z jasną nutą palonego sł odu (dla amatora).
Po takiej degustacji chciał em poznać to piwo i samo menu restauracji. Zamó wiliś my litr jasnego i litr piwa bursztynowego, po czym trzeci litr piwa do wyboru gratis (jak się okazał o mają promocję „kup dwa litry piwa, trzeci dostaniesz za darmo").
Menu okazał o się nasycone, tutaj są europejskie steki, niemieckie kieł baski, golonka bawarska i wieprzowina gotowana na ż ywym piwie, prezentowane są ró wnież dania kuchni tajskiej i rosyjskiej.
Obsł uga warta uwagi osobno, wszyscy pracownicy są schludni, goś cinni, starają się mó wić po rosyjsku (przy zamó wieniu nie ma problemó w ję zykowych), sł uż ą szybko.
Ogó lnie nam się podobał o, mieliś my najlepsze i najcieplejsze wraż enia. Przyjedziemy jeszcze raz, zwł aszcza ż e dla stał ych klientó w przewidziane są rabaty.
Zdję cie do posta poż yczył am ze strony Beerfest - www. beerfest-thai. com,