Miłe zaskoczenie!

Pisemny: 19 grudzień 2025
Czas podróży: 16 — 24 lipiec 2024
Komu autor poleca hotel?: Na relaksujące wakacje; Dla rodzin z dziećmi; Na wypoczynek z przyjaciółmi, dla młodzieży
Ocena hotelu:
10.0
od 10
Oceny hoteli według kryteriów:
Pokoje: 10.0
Usługa: 10.0
Czystość: 10.0
Odżywianie: 10.0
Infrastruktura: 10.0
Zatrzymaliś my się w tym hotelu w lipcu. To był spontaniczny wybó r, a biorą c pod uwagę upał , nieco pochopny. Wcześ niej zatrzymywaliś my się w hotelach tej samej sieci już kilka razy, ale na Krecie w Grecji. Nie ż ał owaliś my. Przybyliś my wcześ nie. Lotnisko w Tivacie jest mał e. Transfer do hotelu zajmuje okoł o 30 minut. Zameldowanie odbywa się o 15:00, wię c nie spodziewajcie się wcześ niejszego zameldowania w szczycie sezonu. Nigdy się nie spieszymy; przebraliś my się , poprosiliś my o karty na rę czniki (depozyt 20 euro za rę cznik), przypomnieliś my, ż e chcemy zjeś ć ś niadanie i po otrzymaniu bransoletek rozpoczę liś my wakacje. W jednej z recenzji przeczytał em, ż e pakiet ALL-INCLIVE obowią zuje od zameldowania, czyli od 15:00. Był o to dla nas problemem już podczas wyboru hotelu, ponieważ wiedzieliś my, ż e przyjedziemy wcześ nie i zdą ż ymy na ś niadanie, wię c postanowił em skontaktować się bezpoś rednio z hotelem. Centrala sieci Iberostar w Hiszpanii odpowiada na wszystkie pytania niemal natychmiast. Otrzymał em szczegó ł ową odpowiedź na moje pytanie o moż liwoś ć zamó wienia ś niadania przed zameldowaniem. W hotelach tej sieci, jeś li wybierzesz pakiet ALL-INCLUSIVE, ś niadanie, obiad i kolacja są wliczone w cenę w dniu przyjazdu, ale w dniu wymeldowania wliczone jest tylko ś niadanie. Przed zameldowaniem otrzymaliś my opaski bez numeru pokoju, ale po zameldowaniu został y one wymienione na identyczne, ale z numerem pokoju.
Uwielbiał am ten hotel. Teren jest wspaniał y! Mnó stwo zieleni, palmy, gaj oliwny, kwiaty. Wszystko jest zadbane, czyste i pię kne! Teren jest naprawdę lepszy niż w innych pobliskich hotelach.
Hotel skł ada się z trzech budynkó w. Zakwaterowano nas w Grand. Nasz pokó j był mał y, ale przytulny, z pię knym widokiem na ogró d i bocznym widokiem na morze z balkonu. Nasze zbyt mię kkie materace został y wymienione na twardsze w cią gu pó ł godziny od naszej proś by w recepcji. Wszystko w pokoju dział ał o, ale klimatyzacja był a bardzo mocna i gł oś na, ale rozwią zaliś my to, lekko otwierają c drzwi balkonowe. Pozwolił o to na przeł ą czenie klimatyzatora na delikatniejszy tryb, co był o cał kowicie wystarczają ce. Niewielkim minusem jest brak czajnika elektrycznego w pokoju, wię c jeś li wymeldujesz się wcześ niej, nie bę dziesz mieć dostę pu do herbaty ani kawy. Minibar jest pusty, a po przyjeź dzie dostę pna jest tylko jedna butelka wody. Moż esz pó ź niej uzupeł nić dystrybutor wody (w restauracjach, na szklankę i w butelce w barze przy amfiteatrze i pizzerii). Sprzą tanie był o nienaganne, a rę czniki i poś ciel został y wymienione. Szampon, ż el pod prysznic, mydł o w pł ynie, odż ywka i balsam do ciał a są wysokiej jakoś ci i dostę pne w dystrybutorach. Suszarka do wł osó w jest co prawda rzadkoś cią , ale dobrze suszy i nadaje się do kró tkich wł osó w.

Jedzenie w hotelu jest doskonał e! Dwie restauracje serwują ś niadania, lunche i kolacje (w budynkach Grand i Terrace), pó ź ne ś niadania, przeką ski w pizzerii i mnó stwo baró w. Każ dy budynek ma wł asną recepcję i bary w lobby; są ciche, spokojne i praktycznie puste – jedynym powodem jest to, ż e wszystkie te bary wymagają opł aty. Bary przy basenie, w pobliż u amfiteatru i w pizzerii, a takż e restauracje, oferują automaty z kawą peł noziarnistą i napojami kawowymi na ś niadanie. Ś niadania są doś ć zró ż nicowane, choć wybó r jest standardowy – jajka, omlety, duż o sera, kieł basa, szynka, boczek, warzywa, owoce i owsianka (dwa rodzaje – ryż owa i owsianka na mleku). Owsianka ryż owa jest w porzą dku, ale nie podobał a mi się owsianka (to tylko chmiel zalany mlekiem, nie zawsze gorą cy i nie zawsze owsiany. Czasami ziarna są twarde i wymagają.10 minut gotowania). Przygotowywane są koktajle. Na lunch i kolację jest mnó stwo ryb i owocó w morza, w tym codziennie paella, wieprzowina, kurczak, indyk, woł owina i cielę cina. Wszystko był o ś wież e i pysznie przyrzą dzone. Wś ró d owocó w znalazł y się wiś nie, winogrona, arbuz, melon, ananas, nektarynki, kiwi, jabł ka i gruszki. Napoje do lunchu i kolacji są zapewnione (biał e, ró ż owe i czerwone wino, piwo). Nie sposó b opisać wszystkiego; niektó re są na zdję ciach.
Plaż a jest ł adna, z kamienistym wejś ciem, miejscami pł ytkim, a w innych grubszym. Hotel poł oż ony jest w zatoce otoczonej gó rami, bardzo malowniczej. Przy temperaturze powietrza wahają cej się mię dzy 37°C a 38°C, woda był a doś ć ciepł a (26°C) przez pierwsze kilka dni. Rano, gdy jest mniej ludzi, ró ż nica temperatur mię dzy powierzchnią a dnem jest wyraź nie zauważ alna. Moż liwe, ż e na dnie jest wiele ź ró deł , a gó rskie rzeki dodają zimnej wody. Po poł udniu woda miesza się z ludź mi, a temperatura się wyró wnuje. Po kilku dniach upał ustą pił , ale woda w morzu ró wnież stał a się mniej przyjemna, choć liczba osó b ką pią cych się pozostał a bez zmian.

Personel hotelu jest profesjonalny, uprzejmy i reaguje na wszelkie proś by.

Media ogó ł em - 71 zdję ć - 71 filmó w - 0
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał