Egipt

Pisemny: 29 wrzesień 2011
Czas podróży: 15 — 22 wrzesień 2011
Komu autor poleca hotel?: W przypadku podróży służbowych; Dla rodzin z dziećmi
Ocena hotelu:
9.0
od 10
Oceny hoteli według kryteriów:
Pokoje: 8.0
Usługa: 9.0
Czystość: 9.0
Odżywianie: 10.0
Infrastruktura: 10.0
Dzień dobry.
Odpoczywaliś my w Sharm El Sheikh od 15.09. 2011 do 22.09. 2011 w hotelu NUBIAN ISLAND 902. Z lotniska do hotelu przyjechaliś my okoł o 10 rano. Oficjalnie rozliczono od godziny 14, ale za 20 USD rozliczone natychmiast. Ś niadania w hotelu od 7 do 10.30, wię c ś niadanie też jedliś my. Wsadzili nas do domku. Bardzo dobry pokó j, skł adają cy się z jednego duż ego (20 metró w) pokoju z duż ym ł ó ż kiem mał ż eń skim, mał ego korytarza i duż ej wanny z prysznicem.
Ł azienka i toaleta w tym samym pomieszczeniu. Meble w pokoju nie są nowe, ale solidne i robią dobre wraż enie. Pokó j wyposaż ony jest w klimatyzację , telewizor z 2 lub 3 rosyjskimi kanał ami. Bardzo martwiliś my się o jedzenie i napoje. Przyznam się , ale rzeczywistoś ć przerosł a nasze oczekiwania. Na ś niadanie podają.4-5 rodzajó w jogurtó w, seró w, kieł basek, paró wek, jajecznicy sadzonej, jajecznicy. Są warzywa - pomidory, ogó rki, papryka, sał atki. Owoce - jabł ka, gruszki, banany, daktyle. Duż o sł odyczy - ró ż ne buł eczki, kurosany, mió d, dż em. Do obiadu 2-3 rodzaje zup, 2-3 rodzaje ryż u, suró wki, ogó rki, pomidory, 2-3 rodzaje ziemniakó w, spaghetti, sery, ryby, ró ż ne mię sa, owoce. Cieszę się też , ż e bez wzglę du na to, o któ rej godzinie przyjdziesz na ś niadanie, lunch czy kolację , w restauracji zawsze są puste miejsca, są naczynia i nie ma z niczym problemó w. Najlepsze dania przygotowywane są na obiad. Smaż one ryby, kalmary, oś miornice, kraby, sushi, sery, sał atki, warzywa, owoce (do wyż ej wymienionych owocó w dodaje się winogrona, daktyle, arbuzy) i oczywiś cie 3-4 rodzaje mię sa. Steki, indyk, kurczak. . . Ogó lnie bardzo dobre. Obsł uga jest uprzejma, pytają co wypijemy i zanoszą na stoliki. Piliś my czerwone, biał e wino, piwo, colę . Z 7 dni, 2 razy na obiad mieliś my grilla. Po kolacji poszliś my do baru w holu i napiliś my się wina. Bar jest bezpł atny do godziny 24:00. Bar ma doskonał ą kawę - cappuccino, espresso. Istnieją ró ż ne koktajle alkoholowe, bezalkoholowe, wina, napoje spirytusowe. Personel jest przyjazny i podaje napoje do stolikó w. Jeś li chcesz, moż esz iś ć na drinki i siebie.

Teren hotelu jest zielony. Wiele pię knych drzew. Wszystko jest gustownie zrobione. Czuje się , ż e wł aś ciciel jest Wł ochem.
Plaż a też mi się podobał a. Nie ma problemó w z leż akami, rę cznikami. Ponton - 150 m. Wejś cie z pontonu bezpoś rednio do morza. Ryb jest bardzo duż o, wię c pł ywanie po koralowcach jest ciekawe. Korale są powszechne. W wię kszoś ci martwi, ale niektó rzy ż yją . Nie wpł ywa to zbytnio na ró ż norodnoś ć ryb i wraż enie tego, co widzą .
Wycieczki najlepiej odbywać w mieś cie. Do starego miasta taksó wką zapł aciliś my 10$ w jedną stronę . Pewnie da się negocjować i taniej. W hotelu wszystkie wycieczki są o 20 procent droż sze. Jeś li kupił eś wycieczkę po mieś cie - nie ma problemu. Autobus podjeż dż a pod recepcję i zabiera Cię na wycieczkę , a nastę pnie zawozi z powrotem do recepcji. Podam ceny wycieczek. Koniecznie udaj się do rezerwatu Ras Mohammed. Naprawdę pię kny. Wiele ró ż nych ż ywych koralowcó w. Ale nie widział em tam ró ż nych ryb. Jeś li nurkujesz, to też lepiej w Ras Mohammed. Nie lubił em podró ż ować na 4-pokł adowym jachcie. Drogie - 90 dolaró w i nic specjalnego. Nie polecam.
Nie ma sensu dawać.1 USD za sprzą tanie pokoju. Lepiej oddać personel przy barze lub w restauracji, któ ry dostarcza napoje. Figurki nie był y formowane z rę cznikó w. Mał o tego – trzeba uważ ać na ś rodki czyszczą ce. Pienią dze, kosztownoś ci należ y schować do sejfu. Jest w każ dym pokoju. Jeś li nie wiesz, jak korzystać - moż esz zapytać i koniecznie się naucz. W lodó wce mieliś my otwartą butelkę martini, wię c poł owę wypili sprzą tacze. Nawet podczas eksmisji chcieli się rozmnaż ać . W plastikowej kabinie prysznicowej był a stara mał a szczelina na bocznej ś cianie. Sprzą taczka, któ rej zawsze zostawialiś my 1 dolara, z wielką przyjemnoś cią pokazał a tę szczelinę kierownikowi hotelu, pró bują c zdobyć pienią dze. W ogó le, ze wszystkich proletariuszy najbardziej nikczemni są sprzą tacze. Co prawda udał o im się udowodnić swoją sprawę , ale to nie dodał o zdrowia. Przy odprawie uważ nie obejrzyj pokó j i jeś li coś jest zepsute, podarte...koniecznie skontaktuj się z kierownikiem w recepcji.

I ogó lnie wraż enie hotelu jest doskonał e. Wielu Wł ochó w odpoczywa. Są Niemcy, Szwajcarzy i sporo naszego brata. Umieś cił em hotel NUBIAN ISLAND-9. Ż yczę mił ego wypoczynku.
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał