Przyzwoity hotel z dobrym menedżerem?

Pisemny: 20 październik 2018
Czas podróży: 7 — 19 październik 2018
Komu autor poleca hotel?: Na relaksujące wakacje; W przypadku podróży służbowych; Dla rodzin z dziećmi; Na wypoczynek z przyjaciółmi, dla młodzieży
Ocena hotelu:
8.0
od 10
Oceny hoteli według kryteriów:
Pokoje: 8.0
Usługa: 8.0
Czystość: 8.0
Odżywianie: 8.0
Infrastruktura: 9.0
Po przybyciu do hotelu osiadł prawie bez zwł oki - pokó j jest doś ć odrapany. Za kilka dolaró w danych na ł apę w recepcji (od 5 do 15 od jednego) do poruszania się przynajmniej nad morzem w pobliż u Niemcó w. Hotel jest doś ć poyuzany, ale utrzymany w czystoś ci, widać , ż e stale przechodzi prace konserwatorskie. Recepcja jest przyjazna. Wszyscy pracownicy bez wyją tku. Ani ś ladu obsesji.
W hotelu przebywa wielu obcokrajowcó w - Austriakó w, Niemcó w, Sł owakó w, kilku Rumunó w i Polakó w. Wyró ż nia je niebieski kolor bransoletek. Ukraiń cy dostają zieleninę . Na ś niadanie, obiad, a zwł aszcza kolację lepiej przyjś ć na otwarcie restauracji - najlepsze stoliki moż na zają ć na tarasie na ś wież ym powietrzu, a co najważ niejsze nie stać w kolejce przed restauracją , czekają c na godz. przynajmniej jeden stolik do zwolnienia i poproszenia w pokoju.
Na ś niadanie od 07:00 do 10:00 hit - jajka sadzone i omlet dla Ciebie, któ ry jest stale w kolejce.

Ponadto pł atki owsiane, pł atki zboż owe, naleś niki, jajka na twardo, 3-4 rodzaje mortadeli, 3-4 rodzaje sera feta - z przyprawami lub bez, twarde sery, pomidory (nie zawsze), jogurt, rogaliki, dż emy, kieł baski. Na ś niadanie jest coś , ale dania na ś niadanie są takie same - dzień po dniu to samo menu.
Lunch od 12:30 do 15:00 (choć przed restauracją jest napis do 14:30). Posił ek moż na zjeś ć w restauracji gł ó wnej, gdzie jest najszerszy wybó r dań , oraz w dwó ch barach nad morzem - Beach Club na plaż y i Cliff na klifie nad morzem (pię kny krajobraz). W obu barach nad morzem menu jest ograniczone i przypomina nieco fast foody – sał atki, zupy, pizza, shawarma, desery. Na lunch menu w restauracji gł ó wnej jest znacznie bardziej rozbudowane i bogate niż na ś niadanie. Fajnie, ż e nie robią sał atek z resztek ś niadania. Kilka rodzajó w zup, makarony, szeroka gama warzyw, woł owina, kurczak itp.
- smak smaczniejszej kuchni tureckiej odgaduje się na wszystko - szef kuchni i kilku tureckich kucharzy tutaj to plus.
Mię sa jest tu bardzo duż o zaró wno na obiad, jak i na kolację - a ryb i owocó w katastrofalnie brakował o - przynajmniej dla mnie. Ryba był a codziennie, ale tylko filety z Panga lub coś podobnego był y tł uste i bez smaku. Dwa razy w cią gu 12 dni był a Makrela - pyszna biał a ryba, ale mał a i nie filetowa - wię c musiał em pobawić się koś ć mi. Owoce też są napię te: winogrona, melony (zielone, niesł odkie i twarde, czasem o specyficznym zapachu), jabł ka, pomarań cze – prawie to wszystko, bez cienia mango, któ ry jest sezon i któ ry jest tam sprzedawany za 1.5-2 USD na 1 kg. Przebicie hotelu jest takie, ż e od 10:00 (kiedy koń czy się ś niadanie) i do 12:30 (kiedy zaczyna się obiad) - nie ma gdzie zjeś ć . Co udowodniliś my kierownictwu hotelu poprzez niezależ nego kierownika hotelu (był o ich 4 lub 5 na hotel, przypisanych do ró ż nych narodowoś ci - Rosjanie przypisali Rosjanina : -))).

Moż esz zjeś ć fast food w Poole Island Grill od 12:30 do 17:00, naleś niki i lody - w Creep and Sweets od 15:00 do 17:00 - bary przy basenie. Kolacja od 18:00 do 21:00 - lepiej przyjś ć na otwarcie, bo takie przysmaki jak krewetki, grillowana jagnię cina, pieczony tuń czyk i najsmaczniejsze sł odycze szybko się koń czą . Wieczó r tutaj jest naprawdę elegancki. Najwię kszy wybó r dań co tydzień - jak bankiet! Niepewne, ż e wię kszoś ć wczasowiczó w osiedla się - chcą zaimponować , im się udaje - bardzo przemyś lane przyję cie. Ciekawostką jest to, ż e do obiadu i kolacji napoje dostarczają sympatyczni kelnerzy przypisani do poszczegó lnych stolikó w - wystarczy zamó wić . Napiwki nie są nalegane, ale jeś li dasz "dolaró wkę van" - bę dziesz wyją tkowo mił y nawet nastę pnego dnia. Personel tutaj jest bardzo dobry. Jedyny minus - przeszkadzają w rozmowach ze sobą - gł oś no i ekspresywnie. Ś niadania i kolacje moż na ró wnież zjeś ć w nadmorskiej restauracji Reef.
Zespó ł animatoró w był bardzo sł aby - ludzie narzekali - a za dwa dni pracowali inni, znacznie bardziej energiczni.
Teren hotelu jest duż y, pię kny i zadbany, poł oż ony w wydzielonych miejscach nad morzem. Jest wiele basenó w.
Morze tutaj naprawdę zasł uguje na uwagę : kto tu bę dzie odpoczywał , koniecznie zabierz maski – opró cz tego, ż e z kró tkiego pontonu od razu wchodzimy na pię kną gł ę bokoś ć morza 30m, tu na rafie wzdł uż wybrzeż a jest ich wiele pię kne ryby, morze jest ich peł ne!
Leż aki na plaż y najlepiej zabrać rano, chociaż dla tych, któ rzy wstają pó ź no, miejsce ró wnież zostaje, ale nie jest to karta atutowa. Bar na plaż y zaczyna nalewać napoje od 10:00. Po plaż y biegają Arabowie, któ rzy za drobną opł atą mogą przynieś ć napoje na leż aku – tak naprawdę to plaż owicze zarabiają dodatkowe pienią dze. Najbardziej komunikatywnym z nich jest Abdullah.
Na plaż y są też Arabki, któ re oferują malowanie tatuaż ami henną , masaż e, pamią tki, spa, nawet fotograf hotelowy Abdul (nazywa się Abdushka) - lepiej nie kontaktować się z jego usł ugami - jest jeszcze bardziej zepsuty. Ż aden z nich nie jest specjalnie narzucony. Moż na powiedzieć , ż e nie są zainteresowani, a do koń ca wakacji nie bę dą im przeszkadzać.

Czę sto na wł asne oczy moż na zobaczyć szefa hotelu - na pewno wysokiego ł ysego pó ł -araba pó ł -Europejczyka. Kontroluje wszystkich w okolicy, podejmuje szybkie i trafne decyzje - wszystko dla wygody wczasowiczó w. Moż esz nawet porozmawiać z nim bezpoś rednio i wytkną ć mu niedocią gnię cia – reaguje natychmiast.
Wieczorami na tarasie Baru czę sto ś piewa na ż ywo europejskie przeboje arabskiej piosenkarki, a wieczorami spę dza się na rozmaitych animowanych rozrywkach.
Tłumaczone automatycznie z języka ukraińskiego. Zobacz oryginał