Hotel nie jest polecany. Dobra jest tylko rafa

Pisemny: 10 wrzesień 2020
Czas podróży: 27 sierpień — 3 wrzesień 2020
Ocena hotelu:
2.0
od 10
Oceny hoteli według kryteriów:
Pokoje: 3.0
Usługa: 1.0
Czystość: 1.0
Odżywianie: 1.0
Infrastruktura: 3.0
Kró tko mó wią c, zdecydowanie nie polecam tego hotelu. Jeś li jest oferta, zgó dź się na jaką kolwiek inną . Jeś li chcesz poznać szczegó ł y, czytaj dalej. Bę dzie duż o liter (gotowanych).
Zacznijmy od plusó w hotelu
1. Rafa jest pię kna. Widzieliś my duż o ryb, pł aszczek (nie mieli czasu zł apać ż ó ł wia, ale tam był o)
2. Wczesne zameldowanie (przybyliś my okoł o 5 rano i biliś my się do 7, ale ponieważ nie był o już osó b, któ re chciał yby dać trochę pienię dzy, postanowiliś my zał atwić wszystkich) i wysł aliś my na ś niadanie.
3. Pokó j miał być standardowy, ale został oddany w budynku gł ó wnym, któ ry uważ any jest za klasę wyż szą . Z okna widać był o kawał ek morza.

4. Sejf dział a bez zarzutu i niczego w nim nie brakuje.
(tutaj koń czą się pozytywy)
Z minusó w:
1. Prę dkoś ć wentylatora na klimatyzatorze nie jest regulowana w POKOJU. Zawsze pracował na najwyż szych obrotach, cał kowicie zagł uszają c tym samym krzyki z basenu i muzykę .
Akcesoria mydlane są wydawane tylko przy zameldowaniu (mał e mydł o i 1 opakowanie szamponu dla dwojga). Wanna jest taka, ż e ​ ​ po prostu strasznie się tam wspinać bez butó w. Niektó re ż aró wki nie dział ają , a drugą czę ś ć stanowią diody LED o mocy 5 W, któ re ledwo ś wiecą .
Oddzielnym zagadnieniem jest sprzą tanie. Przez 7 dni i 7 nocy usuwano nas dokł adnie 2 razy. Po drugim czyszczeniu brakował o rę cznika, któ ry leż ał na podł odze przed wanną (na stopy). Rę czniki i poś ciel nie był y zmieniane. Umyte tylko fragmenty. Nie zostawili nowego papieru toaletowego (wtedy spotkał em go na korytarzu i po walce dostał em jeszcze 2 rolki papieru).
Klosze lamp są brudne i poplamione krwią . Na wszystkich ś cianach są ś lady martwych komaró w. Woda w pierwszych 2 dniach spoczynku wcale nie był a gorą ca. Potem rano i po poł udniu był o zimno, a wieczorem już zaczę li się nagrzewać i zrobił o się ciepł o (nie mylić z gorą cym). Aby uzyskać ciepł ą wodę , należ y odkrę cić kran i spuś cić wodę na 5 minut przed ką pielą . W nocy nie ma wody, wię c rano nie zdziw się , ż e przez pierwsze kilka minut z kranu bę dzie pł yną ć niezrozumiał e zmę tnienie.

2. BASEN jest brudny zaró wno na gó rze, jak i na dole. Martwe owady, liś cie i kwiaty zawsze unoszą się na wierzchu. Czasami był y plastikowe kubki i puste butelki po wodzie. Na dole brud zbiera się w mał e prą ż ki widoczne z boku. Woda wlewa się okoł o 50% wymaganej obję toś ci. Zawsze jest duż o ludzi i pł ywają (byliś my pogardliwie i nawet nie zmoczyliś my tam stó p). Dział a tylko 1, któ ry jest w drodze na plaż ę .
3. TERYTORIUM ma duż o martwego drewna. Podejrzewam, ż e podczas kwarantanny nie był o podlewania i wszystko uschł o. Trawa jest sucha, kilka suchych krzewó w i liś ci palmowych. Daty, któ re przypadają na drogę , nie są usuwane, ale są deptane przez wczasowiczó w. Pię kne zielone grzyby (któ re był y na wszystkich recenzjach) bezpiecznie uschł y. Zieleń na prawo od plaż y jest zaroś nię ta, wię c nie moż na iś ć ś cież ką . Nie wiem, jaka woda jest uż ywana do nawadniania, ale po wł ą czeniu smró d był taki, ż e nie moż na był o być w pobliż u.
4. POKOJE, PLAŻ A, INTERNET. Wstaliś my o 4:50 i poszliś my do piano baru, aby zrezygnować z subskrypcji naszych rodzicó w (przez resztę czasu po prostu nie ł ą czy się z Internetem). Przesył anie pliku, dzwonienie z wideo lub oglą danie wideo jest prawie niemoż liwe. Jeś li potrzebujesz internetu to kup kartę lub poł ą cz się z internetem w Soho (jest duż o lepsza prę dkoś ć i dział a). Potem natychmiast pobiegli na plaż ę po leż aki. O 6 rano okoł o 80-90% wszystkich leż akó w jest zaję tych (pozostają tylko zepsute i bez materacy). Po kolejnych 30 minutach ich nie był o. Jednocześ nie jest duż o wolnej przestrzeni, na któ rej moż na jeszcze postawić leż aki, ale po prostu nie są one dostę pne. Ludzie cią gle się denerwują i kł ó cą . Osobiś cie nadal nie rozumiał em, dlaczego nie moż na był o kupić wymaganej liczby leż akó w (dla poró wnania w zeszł ym roku w Hiltonie, mają c plaż ę kilkakrotnie mniejszą od dotychczasowej, leż akó w zawsze wystarczył o dla wszystkich, a na na trzecim poziomie prawie wszystkie był y bezpł atne). Nie ma piasku. Wypadki pod twoimi stopami.
5. BAR NA PLAŻ Y. Personel strzelił duż ą strzał ę w koronę wirusa i „sł uż y” wszystkim goł ymi rę kami i bez masek. Przez 7 dni piwo był o dokł adnie 3 razy. Wlej 1 mał y plastikowy kubek do rą k (jeś li się uś miechniesz, dadzą.2). W takim przypadku bę dziesz miał pó ł szklanki piany. Gin, wó dka, tequila, whisky smakował y ró wnie kiepsko, ale zawsze był y dostę pne +-. Wylano 20-30 gramó w. Cola, fanta, sprite i „sok” z proszku zawsze był y. Okazuje się , ż e nadal mają normalny pakowany sok, ale sami go piją , a gdy poprosili mnie o nalanie jednego, powiedzieli, ż e to tylko pł atne koktajle.

6. BAR NA 7. PIĘ TRZE (PIANO BAR). Woda jest podawana w pierwszej butelce o pojemnoś ci 0.6 litra na rę kę . Iloś ć podejś ć nie jest ograniczona (trzeba wzią ć wodę , odejś ć , odstawić , wró cić za kilka minut z pustymi rę kami i zdobyć kolejną butelkę , nawet jeś li jesteś cie rodziną i po wodę dla wszystkich poszliś cie). Kilka razy widział em piwo u ludzi, ale bar zawsze twierdził , ż e wł aś nie się skoń czył o. Robią herbatę , kawę rozpuszczalną , sok w proszku, zawsze był lokalny alkohol i cola, fanta, sprite. Kilkakrotnie bł agał a o sok z opakowania. Wino powstaje zniką d. Czerwony generalnie smakuje jak pomyje, biał y jest trochę lepszy, ale nadal nie moż na go pić . Nawet nie wiem, jak realistyczne jest wyrzucanie lokalnego alkoholu. Dlatego wielu kupił o z nimi napoje z wyprzedzeniem lub poszł o po to do sklepu.
7. JADALNIA. To tylko oddzielne pipety. 20 minut przed rozpoczę ciem posił ku przed wejś ciem budowana jest niesamowita kolejka. Nastę pnie, aby otrzymać porcję jedzenia, bę dziesz musiał bronić się od jednej do 8 linii. Jedzenie jest monotonne, a czwartego dnia Twó j apetyt cał kowicie znikną ł i zostajesz z talerzem w nadziei, ż e znajdziesz przynajmniej coś smacznego. Na pewno nie wyjdziesz gł odny, ale nie bę dziesz też czerpał przyjemnoś ci z posił ku. Schudł am 1 kg w 7 dni. (dla poró wnania w zeszł ym roku w Hiltonie przytył em 3 kg).
Na przykł adzie obiadu piszę dalej. był najwię kszy wybó r jedzenia. W menu kilka rodzajó w buł ek (osobna kolejka), 1-2 zupy (druga cią gle się koń czył a i został a tylko pierwsza, osobna kolejka), herbata (czarna, mię towa, hibiskusowa, kawa; osobna kolejka), sok w proszku, cola, fanta sprite (oddzielna kolejka), kaczka lub jagnię cina lub woł owina (oddzielna kolejka), makarony, makarony, woł owina (oddzielna kolejka), warzywa i sał atki (oddzielna kolejka), fasola, ziemniaki, ryż , kurczak, ryby ( makrela lub niejadalne ciemne filety) (i tu też jest osobna linia. Pieczenie, gł ó wnie herbatniki, a czasem tureckie sł odycze. Wszystko jest takie samo i tylko smak ś mietanki w herbatnikach ró ż ni się nieznacznie. Od owocó w, daktyli, guawy (zielone i nie smaczne), winogrona i, jeś li masz czas, to melon ( Udał o nam się to zrobić tylko 3-4 razy i tylko 1 raz był o dojrzał e i sł odkie. ) Tutaj też , jak zapewne już się domyś lasz, jest oddzielna kolejka.
Gdy zbierzesz to wszystko na 1 talerzu, ostygnie i stanie się jeszcze bardziej bez smaku.

Leni kucharze (walka z koronawirusem). W tym samym czasie ma jedną rę kę w rę kawiczce (moż e poprawić jedzenie w talerzu, polać i swę dzić ), drugą rę kę bez rę kawiczki, a od każ dego goś cia bierze talerz, aby mó gł nalać to bardzo jedzenie. Gdzie jest ochrona przed koronawirusem, nadal nie rozumiem. Sztuć ce zawinię te są w serwetkę , któ ra pierwotnie sł uż ył a do wycierania rą k. Wielokrotnie w holu gł ó wnym zauważ ono, ż e kelnerzy podnoszą z podł ogi powalone sztuć ce i zamiast wysył ać je do brudnych naczyń , dyskretnie kł adą je na stole dla kolejnych goś ci jadalni.
Miejscowi (Arabowie) siadają /wkł adają swoje dzieci w buty na stole i tam karmią . W tym samym czasie kilka minut temu biegali w tych butach po hotelu, ł ą cznie z toaletami.
Jedno ś niadanie, nie był o czystych naczyń , wię c wszyscy dostali plastikowe palety, na któ re wsypywano jedzenie.
Ś NIADANIE jajecznica i czasem gumowe naleś niki, 3-4 rodzaje bardzo suchych i niesmacznych buł eczek, warzywa, jogurt z miodem lub dż em (nie ma porcjowanego dż emu, tylko 1 rodzaj w misce nalewa się.2 ł yż eczki pytaj bardzo wytrwale, dostaniesz wię cej 2. Co wię cej, obsł uga nie rozumie i nie sł yszy i podaje miskę do rę ki).
Kilka rodzajó w sera. Spoś ró d nich tylko 1 nie był bardzo sł ony.
Duż o potraw z frytkami i pę knię ciami, któ re najwyż szy czas wyrzucić i zmienić na nowe.
8. RESTAURACJA WŁ OSKA (A LA CART) - rozczarowanie dnia : (.

Dzień przed terminem wizyty w restauracji należ y zarejestrować się z osobą siedzą cą przy stole w godzinach od 10:00 do 11:00. Sam ustala godzinę wizyty, począ wszy od 18:00. Wedł ug potraw. Był o nas dwó ch, a ponieważ są tylko 2 opcje dań (przystawki, danie gł ó wne i deser), potem kelner namó wił mnie na spró bowanie każ dej z nich. A wię c przeką ski: przynieś li mi pomidora z serem polanym masł em (smakuje jak zimny pomidor i ser bez smaku), sał atkę Cezar ze sł abo umytymi liś ć mi dla dziewczynki. piasek na zę bach idealnie trzymał się razem z suszonym makaronem, daniem gł ó wnym był y puree ziemniaczane (okazuje się , ż e umieją gotować ziemniaki, ale zdaliś my sobie z tego sprawę dopiero w restauracji) ze smaż onymi warzywami, miał a filet z kurczaka z mię sa (suchy , ale jadalne) i mam woł owinę , któ ra wyglą da pię knie, ale uką szona na patelni, na któ rej coś był o wcześ niej wielokrotnie smaż one i przypalał o. Przesią kł przez nią smak przypalonego mię sa, posmakował mał ego kawał ka i prawie zwymiotował . Deser: przynieś li mi tiramisu (tak jak myś leli), ale w rzeczywistoś ci był to biszkopt z duż ą iloś cią ś mietanki i pó ł winogrona, a przynieś li jej talerz owocó w (w rzeczywistoś ci to zielony melon ze stoł ó wki , ale już bez skó rki i pokroić w cień sze plastry, winogrona i niejadalne daktyle). Jednocześ nie od samego począ tku obiadu prosił am o serwetki. Po trzecim przypomnieniu przynieś li mi kawał ek rę cznika papierowego na rę ce, w któ ry podobno wcześ niej zawinię to sztuć ce.
I najbardziej epicka poraż ka. W tym dniu dziewczyna miał a urodziny. Dzień przed terminem podeszli do recepcji i wyjaś nili, czy jest komplement od hotelu. Powiedzieli, ż e wyjmą ciasto, kiedy bę dziemy w restauracji, zapisali numer i godzinę rozpoczę cia kolacji. Restauracja nigdy nie wydał a ciasta. Poszliś my do recepcji, aby dowiedzieć się , gdzie jest obiecany komplement z hotelu, dł ugo czegoś szukał , a nawet zadzwonił do kogoś . Potem polecił , abyś my poszli do stoł ó wki i zjedli tam ciastka (co w zasadzie zrobiliś my, ż eby jakoś zaspokoić gł ó d po „wł oskiej restauracji”). Nie jest jasne, po co obiecywać ludziom komplementy, jeś li nie przejmujesz się tym, a nawet nie zamierzał eś nic dla mnie zrobić osobiś cie.
9. PUDEŁ KO NA LUNCH. Zamó wił em go po raz pierwszy, kiedy wspią ł em się na gó rę Synaj. Niestety zdję cia nie zrobił am, ale był y 2 buł ki z trzema bardzo cienkimi kawał kami „kieł basy” (któ re nawet gł odne koty na gó rze zjadał y niechę tnie), 200 ml soku i 2 buł ki z obiadu. Za drugim razem poprosił em o lunchbox, kiedy wyszliś my o 00:30. Personel powiedział , ż e pudeł ka na lunch są w jadalni i moż emy zabrać tyle, ile potrzebujemy. Przybywają c do jadalni, znaleź liś my 2 wiklinowe kosze z buł eczkami (patrz zdję cie). Nie był o nic wię cej. Nie sł yszeli nic o soku, owocach, torebkach i nie mogli pomó c (prawdopodobnie musieli wzią ć go do kieszeni, a potem zakrztusić się suchą torbą ). Z zazdroś cią patrzyliś my na innych turystó w, któ rzy mogli zjeś ć normalny posił ek na lotnisku iw samolocie.
Wydaje się , ż e to wszystko. Wró cę do tego hotelu (i ogó lnie do sieci hoteli Red Sea Hotels) tylko pod warunkiem, ż e mi zapł acą . Ale nawet przy tych wszystkich niedogodnoś ciach i niedogodnoś ciach udał o nam się dobrze wypoczą ć i czerpać z tego jak najwię cej przyjemnoś ci.
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał