Jedyną dobrą rzeczą w hotelu jest widok z okna.

Pisemny: 24 sierpień 2020
Czas podróży: 17 — 24 sierpień 2020
Komu autor poleca hotel?: Na wypoczynek z przyjaciółmi, dla młodzieży
Ocena hotelu:
4.0
od 10
Oceny hoteli według kryteriów:
Pokoje: 7.0
Usługa: 2.0
Czystość: 5.0
Odżywianie: 4.0
Infrastruktura: 6.0
Na począ tek moja rodzina jest wyją tkowo wybredna, aw Egipcie jesteś my dopiero drugi raz. Co wię cej, w zeszł ym roku byli w pierwszej tró jce, w tym roku wybrali pierwszą pią tkę . Ceny za nasze randki był y wysokie, jak na Egipt w czasie pandemii, okoł o 800 dolcó w za parę . Pł oną ce moż na był o zł apać taniej, ale hotel podobał mi się na podstawie recenzji wideo na YouTube, któ rych jest duż o i postanowiliś my pojechać tutaj.
Tylko rezerwacja, ogó lnie podobał a nam się reszta, ale to nie jest zasł uga hotelu, ale moż liwoś ć cieszenia się samą obecnoś cią morza, koralowcó w, palm i kwiató w))) A teraz o hotelu.
1) NIESKOŃ CZONE kolejki w jadalni. Pierwszego dnia byliś my w szoku. Lunch zaczyna się o 14:30, a my mieliś my nieostroż noś ć , ż eby dojś ć do począ tku i to jest bł ą d. Staliś my w kolejkach przez 40 minut, wszyscy byli ź li, pchali, nie był o miejsca. . . ś mieć w ogó le. Kolacja to ta sama historia. Moż na to obejś ć przychodzą c godzinę pó ź niej, jest mniej ludzi i już jest do zniesienia, ale oczywiś cie wpł ywa to na iloś ć niektó rych dań , czę sto się koń czą , ale to kwestia wyboru: kolejki czy trochę mniej ró ż norodnoś ci.

Ogó lnie rzecz biorą c, jeś li chodzi o jedzenie: nie bę dziesz gł odować , kurczak jest w ró ż nych postaciach do każ dego posił ku, kilka razy był y kotlety woł owe i ryby. Z przystawek makaron w ró ż nych odmianach, ryż , a czasem ziemniaki. Sał atki, ciastka. Brakuje cał ej ró ż norodnoś ci, któ ra jest w recenzjach i na któ rą ludzie zdą ż yli narzekać . Na pewno 3 razy skró cono menu. Wszyscy pracownicy kuchni rozdają , trochę wstawiają , trzeba bł agać o wię cej, ale i tak rozdają oszczę dnie.
Só l pieprz trzeba iś ć zadać sobie pytanie, z serwetkami historia jest jeszcze gorsza, dają jedną , maksymalnie 2 na rę kę . Urzą dzenia też trzeba zabrać samemu (jeś li nie doszł y do ​ ​ począ tku).
O restauracjach deklarowanych do odwiedzenia osobny temat) Chiń ska cał kowita ciemnoś ć . Poprosiliś my o powtó rzenie wina 3 razy, wszystkie poprzednie) kiwa gł ową , wychodzi i nic się nie dzieje. Zjedliś my ryż z kurczakiem (ogó lnie nie smakuje ź le) i poszliś my do gł ó wnej restauracji na deser, bo deseró w nie ma w menu.
Wł oski jest lepszy, ale nie moż esz też liczyć na wow)
2. Pokoje są zawsze podane na począ tku niezbyt dobrze, najczę ś ciej na pierwszym pię trze i gdzieś w dziczy. Ten problem został rozwią zany za 10 dolcó w (chcieli 15), targowali się na 10. Potem dostali elegancki pokó j z widokiem na basen i morze. Wszystko jasne. Podobał mi się numer.
3. Basen był strasznie rozczarowują cy. Poziom wody się ga do pasa. Deklarowana gł ę bokoś ć to 155 cm, ale w rzeczywistoś ci jest to okoł o 110-115 cm. Podchodziliś my do tej kwestii kilka razy, nic się nie zmienił o. Powiedzieli, ż e hotel dział a dopiero od 10 dni (podobno to jest argument) i na razie tak bę dzie. Oznacza to, ż e moż emy rozmawiać w kał uż y...

4. Przewodnik Joina jest piekielny. Niegrzeczny i nikczemny, parivaet i kł amstwa. Od razu Ci powiem: nie musisz iś ć z nim na spotkanie! Pojechaliś my tylko dlatego, ż e chcieliś my pojechać w trasę , przyjechaliś my posł uchać , jakie są opcje, ale w tym roku ceny są po prostu kosmiczne. W efekcie sprzedał nam nieobecnoś ć na jachcie za 25 dolcó w od osoby, nietypowy typ i wedł ug niego VIP. Trzypię trowy z lunchem z owocami morza, a moja mama miał a rocznicę , obiecał a ciasto na jachcie. W efekcie zwykł y mał y jacht, z cał kowicie poluzowanymi relingami, bez owocó w morza i ciasta. Plus powiedział , ż e skoro wyjeż dż amy w nocy (przed wymeldowaniem), bę dą zbierali dla nas racje ż ywnoś ciowe (jak wszystkie normalne hotele, a nawet trzy, w któ rych byliś my w zeszł ym roku). Wreszcie cyrk. Przychodzimy do recepcji, nikt nic nie wie, w rezultacie ta recepcjonistka poszł a do jadalni, ż eby się dowiedzieć , po 10 minutach nas tam zabrali, wystawili miskę buł ek i tacę seró w plus plastik kontener i tyle, ró b co chcesz, bez folii, bez toreb. . . w ogó le wszystko jest na poziomie, jak wszystko w tym hotelu. . .
5. Terytorium jest zmę czone. Zieleń to mniej niż poł owa w recenzjach. Duż o suchego. Najwyraź niej nikt nie ś ledził terytorium podczas kwarantanny. Wszystkie ł uki są zaroś nię te, trawa wyschł a, krzaki wyrosł y, wszystko nie jest zadbane. Kilka leż akó w. Musisz je wzią ć o 5 rano.
Przy barach zawsze wszystko się koń czy, zwł aszcza bar nad morzem. Trzeci bar, w któ rym na lunch ogł aszane są przeką ski i hamburgery, jest cał kowicie zamknię ty.
Z dobrego: morze i korale) Plus, w sklepach, w Soho i na Starym Mieś cie jest bardzo mał o ludzi, dobrze się targują i zwracają wię kszą uwagę na każ dego turystę , ale to raczej tylko na korzyś ć wycieczki do Egipt w tym okresie))
Konkluzja: jeś li szukasz wakacji za 700-800 dolaró w, radzę poszukać innego hotelu. Moż na tu pojechać tylko za 500-600 dolaró w, tylko w trosce o samo morze. Bo sam hotel rozczarował się wszystkim.
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał