Hilton jako Hilton

Pisemny: 20 grudzień 2011
Czas podróży: 30 listopad — 9 grudzień 2011
Komu autor poleca hotel?: Na relaksujące wakacje; W przypadku podróży służbowych
Ocena hotelu:
9.0
od 10
Oceny hoteli według kryteriów:
Pokoje: 10.0
Usługa: 10.0
Czystość: 10.0
Odżywianie: 8.0
Infrastruktura: 9.0
Odpoczywamy nie pierwszy raz w hotelach sieci Hilton, zawsze celowo wybieramy te hotele. infrastruktura i usł ugi tych hoteli są znane i cał kiem zadowalają ce, prawdopodobnie na wszystkich kontynentach naszej planety. W poprzedniej recenzji wszystko był o bardzo szczegó ł owe i uczciwie namalowane w tym hotelu. Dlatego nie widzę powodu do powtarzania się , zaznaczę tylko kilka punktó w, któ re mam nadzieję pomogą każ demu, kto wybiera hotel, dokonać wyboru i mniej lub bardziej zwraca uwagę na hotel Hilton Sharks Bay.
1. Plaż a: cał kiem odpowiednia do pł ywania, ale jest cecha - wejś cie do morza jest tylko z pontonu. wzdł uż linii brzegowej znajduje się rafa koralowa, a po koralowcach nie wolno wchodzić i chodzić - gł ę bokoś ć wynosi 3-5 metró w, wię c podró ż ują c z dzieć mi bę dą musiał y być ró wnież „wyką pane” z pontonu, jeś li dzieci są mał e i nie potrafią pł ywać , stwarza to niewielką niedogodnoś ć . W tym przypadku radzę spojrzeć na inne hotele, na przykł ad Hilton Dreams lub Hilton Fairuz w tym samym Sharm, mają duż ą piaszczystą plaż ę bez klifó w i z moż liwoś cią wejś cia bez specjalnych butó w są też korale, wię c tam bę dzie coś do zobaczenia pod wodą .
2. Personel: Responsywni i zmotywowani pracownicy jasno i szybko reagują na proś by i ż yczenia, nie ską pi napiwkó w (oczywiś cie w rozsą dnych granicach) i wszystko bę dzie OK

3. Posił ki: W Hiltonie 5* jedzenie jest jeszcze bardziej urozmaicone, jednak to czego nam tu zawsze brakował o zaró wno pod wzglę dem jakoś ci, jak i oczywiś cie iloś ci. Na terenie znajdują się cztery restauracje - azjatycka, wł oska, gł ó wna i restauracja z kuchnią "beduiń ską " w tej ostatniej, Lula Kebab z woł owiny i kebab drobiowy gotowane na otwartym ogniu - bardzo dobre. W ję zyku wł oskim trzeba rezerwować z wyprzedzeniem, chociaż smak dań ze wzglę du na uż ycie lokalnych produktó w i brak wieprzowiny nie jest moim zdaniem do koń ca wł oski, ale to tylko moim zdaniem! Gł ó wna restauracja to bufet, któ rego menu zmienia się codziennie i tak siedem dni w tygodniu potem wszystko się powtarza, dobrze gotują , napoje są szybko przynoszone do stoł u i zapraszane od razu. Kuchnia azjatycka - wszystkie dania za opł atą Japoń ska Chiń ska Tajska i Indyjska - O jakoś ci dań nie mogę nic powiedzieć . Wolę kuchnię japoń ską , a ceny wydawał y mi się , delikatnie mó wią c, nierozsą dne, jak na rosyjskie standardy
Bardzo podobał a mi się infrastruktura hotelu, wszystkie niezbę dne udogodnienia są blisko siebie, a jednocześ nie terytorium wcale nie jest ciasne. Z drugiej linii iz recepcji 1. linii na plaż ę co 20 minut kursuje bezpł atny autobus. Co godzinę kursuje autobus z hotelu do Naama Bay kosztuje 15 funtó w za osobę = 90 rubli w jedną stronę po wcześ niejszym umó wieniu w recepcji
W koncepcji AI jest też dobra sauna. Lotnisko jest niedaleko, ale samoloty nie sł ychać i wcale nie przeszkadzają .
Dalej trochę o hotelu:
Pora roku: Latem w Egipcie jest bardzo gorą co, najlepszych od poł owy paź dziernika do począ tku maja nie polecam.
Wycieczki: Pomimo rewolucji. sytuacja poleciał a samolotem do Kairu, byliś my w Nat. muzeum, spacerowaliś my po Kairze, wszystko jest w miarę bezpiecznie, przewodnicy wiedzą , gdzie jest to moż liwe, a gdzie turyś ci nie mogą być . Nawiasem mó wią c, ta i inne wycieczki, i nie tylko tym razem, nie został y kupione u touroperatora, ale znacznie tań sze i nie ż ał ujemy - wszystko jest super i na tym samym poziomie. Chociaż zawsze bierzemy od tych samych, jeś li potrzebujesz pomocy z tym problemem, napisz do mydlanej odpowiedzi.
Z tego powodu ż yczę wszystkim mił ego pobytu w hotelu, do któ rego się wybierasz, nie zapominaj, ż e najważ niejszy jest nastró j na relaks.
Bę dą pytania pisać - postaram się odpowiedzieć .
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał