Hotel nie spełnia już tej oceny 8,0

Pisemny: 12 może 2021
Czas podróży: 6 — 11 może 2021
Komu autor poleca hotel?: Dla rodzin z dziećmi
Ocena hotelu:
4.0
od 10
Oceny hoteli według kryteriów:
Pokoje: 5.0
Usługa: 4.0
Czystość: 4.0
Odżywianie: 4.0
Infrastruktura: 5.0
Przede wszystkim chcę powiedzieć , ż e to był a moja szó sta podró ż do tego hotelu w cią gu 3 lat. Oto recenzja, któ rą zostawił em po pierwszej wizycie - https://www.turpravda.com/eg/sharm_el_sheyh/Coral_Sea_Holiday_Resort_Aqua_Park-h19172-r284807.html Przedostatni czas, kiedy byliś my w tym hotelu był w Ś wię to Niepodległ oś ci Ukrainy, czyli w sierpniu 2020 roku. Wtedy był a już KWARANTANNA, ale hotel wcią ż był na topie.
Cena spadł a, ale był oby lepiej, gdyby był o droż ej, jak poprzednio, ale lepiej.
Zacznę od pozytywó w, któ re pozostał y:
- ogromny teren zielony
- są dwupię trowe wille z prywatnymi basenami i jacuzzi (za 40-50$ naprawdę moż na w nich nocować )
- obsł uga jest zaszyta, ale ponieważ wszyscy znają nas z twarzy i nazwiska, zostaliś my potraktowani bardzo dobrze

Co był o sł abym punktem dla wielu wcześ niej:
- pł ytka plaż a, dł ugi ponton, brak rafy koralowej
- sł aba animacja (hotel nigdy nie był miejscem imprezowym)
Co jest popieprzone:
1) Jedzenie i picie
- Alkohol tutaj nie był elitarny, ale cał kiem przyzwoity:
- piwo butelkowe, napoje gazowane (cola, tonik itp. z butelek nie z syfonu), soki naturalne w torebkach - pozostał y, ale o sokach wiedzą tylko ci, któ rzy tu byli (wydają się ukryte)
- mocnego alkoholu nie da się wypić , pró bowaliś my gin z tonikiem - to był a trucizna
-- wino nawet nie wyglą da jak wino, nie wiem co to był o, ale nie mogł em wypić wię cej niż.1 ł yk. Wcześ niej w hotelu był o duż o Wł ochó w (nie wiem dokł adnie, ale wyobraź sobie, ż e wszyscy animatorzy i kelnerzy mó wią odpowiednio po wł osku i angielsku, a bardzo mał o po rosyjsku), a wino był o dobrze wytrawne: biał e, ró ż owe , czerwony . W sierpniu ubiegł ego roku rozległ się pierwszy dzwonek - wino stał o się pó ł sł odkie, ale nadal znoś ne.
- pod Wł ochami był a naturalna kawa (bezpł atnie) nie tylko w barze, ale iw gł ó wnej restauracji. Teraz co drugi dzień w czajniczku był o americano tylko na ś niadanie i trzeba był o na nie polować .
- wybó r i iloś ć ż ywnoś ci stał y się nie tylko znacznie mniejsze, ale znacznie spadł a jej jakoś ć . Rozdawali też wszystko w ską pych porcjach: 5 oliwek w jednej rę ce (nawiasem mó wią c, oliwki był y w sumie 2 razy). W przybliż eniu, jak w bardzo budż etowym 4*. Na ś niadanie - wczorajsza kolacja. W sumie jedzenie był o bardzo zł e.

- po wizycie w restauracji a la carte cał a czwó rka miał a bó le brzucha (mą ż wymiotował od razu wieczorem, a tró jka miał a biegunkę )
- nie moż na iś ć do restauracji a la carte, zrobił o się strasznie
2) Czyszczenie
- Wcześ niej pokoje był y codziennie sprzą tane, a ł ó ż ko zmieniane co drugi dzień - zapomnij o tym, ledwo wycieraliś my kurz 2 razy w 6 dni
- Wcześ niej rę cznikó w był o duż o (8-10 sztuk dla dwó ch osó b) i był y wymieniane codziennie. Tym razem był y dokł adnie 4 rę czniki na 2 i zmienialiś my je 1 raz na cał y pobyt.
- To samo dotyczy wody, herbaty/kawy w pokoju i szamponó w. Nie przyniesiono wody - trzeba był o ł apać sprzą taczki i prosić o wodę . Szampony i herbata/kawa ró wnież nie był y zgł aszane codziennie
- Rę czniki plaż owe nigdy się nie zmieniał y. Dostają po jednym na osobę poddaną kwarantannie, ale nie ma systemu ich zmiany
3) Ogó lny stan hotelu?
- zabrakł o papieru toaletowego i rę cznikó w papierowych w toaletach na terenie, rolka papieru na 3 kabiny
- poł owa gniazdek w pokoju nie dział ał a
- w garderobie ś wiatł o nie zgasł o, musiał em poszukać life hacka jak to zrobić inaczej
- ktoś zostawił naczynia w pobliż u pokoju, nie czyś cili go przez 2-3 dni, aż wiatr rozbił szybę i drzazgi leż ał y na podł odze, nikt jej nie czyś cił
- wystę puje dotkliwy niedobó r kadry
- zrobił o się bardzo brudno, stoliki w barze kleił y się , podł oga też to nie pierwsza ś wież oś ć
Wniosek: hotel był naprawdę na przyzwoitym poziomie, ale dziś nie odpowiada 8 punktom.

PS Na zdję ciu pó ł misek rybny za 25 USD, homar był wielkoś ci krewetki i przypalony (wcześ niej podawany w restauracji rybnej nad morzem ze wszystkimi honorami, teraz w restauracji gł ó wnej podczas standardowej kolacji).
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał