Personel, który tworzy problemy, a nie je rozwiązuje

Pisemny: 15 może 2021
Czas podróży: 3 — 13 może 2021
Komu autor poleca hotel?: Na relaksujące wakacje; Dla rodzin z dziećmi
Ocena hotelu:
6.0
od 10
Oceny hoteli według kryteriów:
Pokoje: 7.0
Usługa: 3.0
Czystość: 6.0
Odżywianie: 8.0
Infrastruktura: 7.0
Nie chciał em nawet tracić czasu na recenzję , ale lepiej Wam, drodzy turyś ci, poczytać i być moż e unikną ć rozczarowania urlopem, wybierają c na czas inny hotel. Albo zostaniesz ostrzeż ony z wyprzedzeniem i zrozumiesz, czego moż esz się spodziewać po wakacjach w tym hotelu, jeś li odpowiada to Twoim potrzebom i poziomowi normy.

Zacznę od PLUSÓ W, któ rych nie ma tak wiele:

+ Niesamowicie smaczne jedzenie i jego obfitoś ć . (Ryby, mię so w ró ż nych odmianach. Nawet zwykł y ryż jest bardzo smaczny. Są owoce morza. Są owoce na ś niadanie, obiad, kolację (melon, arbuz, mandarynki, daktyle, jabł ka, grejpfruty. Co jest znaczą cym plusem w tym hotelu to naprawdę PYSZNE tak bardzo, ż e nawet nie poszliś my do restauracji A LA CARTE.


+ Na plaż y egipscy marketerzy nie są denerwują cy. Jeś li nie masz ochoty kupować masaż u, warkoczy, wycieczek i powiedzieć NIE 1 raz, to od pierwszego razu cię zrozumieją i usł yszą i zostawią cię w tyle.
Co jest zaskakują co mił e. Ponieważ w innych hotelach są TAK irytują cy sprzedawcy, ż e chcesz zaczą ć niegrzecznie odpowiadać , aby zostać w tyle i nie zepsuć wakacji. Tutaj nie ma czegoś takiego, wycofują się bardzo taktownie i rozumieją wszystko od pierwszego razu.

+ Doskonał a, wrę cz szykowna sił ownia. Dobrze zaopatrzona sił ownia, na terenie są siedniego hotelu (tej samej sieci Sunrise) Garden posiada strefę do treningu bokserskiego i plenerowego oraz strefę ze sprzę tem do ć wiczeń w klimatyzowanej sali. Bogactwo szerokiej gamy najlepszych marek sprzę tu do ć wiczeń , jedną z nich jest „Technogym” - wysokiej jakoś ci sprzę t segmentu premium. Sił ownia 5.

+ Dezynfekcja jest dobra. Instrumenty są pakowane osobno.

+ Morze jest dobre. Dobre wejś cie do morza.

+ Ł adny, zielony teren. Są huś tawki, ł aweczki, hamaki.

+ Baseny o ró ż nych gł ę bokoś ciach.

+ 3 hotele są poł ą czone jednym terytorium i moż esz chodzić mię dzy wszystkimi 3.

+ Jest animacja, taniec, aerobik w wodzie, joga.
+ Personel mó wi po rosyjsku i angielsku. Po angielsku oczywiś cie coraz lepiej. Nie wszyscy rozumieją rosyjski.

+ Ludzi jest duż o, ale moż na ich zobaczyć tylko na plaż y lub w restauracji, ponieważ powierzchnia hotelu jest duż a i każ dy znajdzie miejsce do wygodnego siedzenia

+ Jest wielu wczasowiczó w: Moł dawia, Kazachstan, są Niemcy, Polacy, duż o Sł owian i Ukraiń có w, są nawet Anglicy, nie ma Rosjan w ogó le lub 1%.


+ Jeś li jesteś cie rodziną z dzieć mi - ten hotel jest dla Was, ale nie spodoba się tu parom i mł odym ludziom, któ rzy kochają relaks i spokó j lub zabawę i imprezy. Bawią się tu tylko dzieci, jest duż o rodzin z dzieć mi, dobrze wypoczywają emeryci i osoby starsze.

+ Jakoś ć rę cznikó w plaż owych jest doskonał a

+ Pokoje są wygodne, w dobrym stanie, dobrze zaprojektowane i cał kiem wygodne

!! ! PROS. PERSONEL!! ! :

+ Ten hotel ma pracownikó w, na któ rych ten hotel nie zasł uguje. Czemu?
Ponieważ dawno temu wyrosli, ci ludzie powinni pracować przynajmniej w sieci Rixos lub Albatros. Osoby te należ ą do tych 10% wszystkich pracownikó w, któ rzy NAPRAWDĘ rozumieją , czym jest kompetentna i doskonał a obsł uga. Czym jest zorientowanie na klienta, kompetentne SmallTalk i zrozumienie psychologii swoich klientó w oraz praw hierarchii. To jedyni pracownicy, z któ rymi przyjemnie się komunikował o i któ rzy naprawdę przyjechali do pracy i doskonale wykonują swoją pracę , za co im szczegó lne podzię kowania. Jeś li ta recenzja zostanie przeczytana przez kierownictwo hotelu, chcę wspomnieć o tych facetach.

+ Nassan (odbió r). Wizytó wka hotelu! Prawdziwy profesjonalista w swojej dziedzinie! Wię cej takich zawodowcó w! Nassan był jedynym, któ ry pomó gł rozwią zać problem z zamkami, szybko zareagował na problem i zadzwonił do mistrza. Wcześ niej poszliś my na dzień lub dwa do recepcji, gdzie byli inni pracownicy i przekonali nas, ż e wszystko jest w porzą dku z zamkiem z naszego pokoju 20208 i ż e karty są rozmagnesowane.
Chociaż nasz HouseKeeper, mł ody chł opak, któ ry został przydzielony do naszego pokoju 4 i 5, pró bował otworzyć drzwi swoim kluczem, ale był y te same trudnoś ci, co my.


Tak wię c dopiero na zmianie Nassan 5 maja nasz problem został rozwią zany, a on szybko i sprawnie zareagował dzwonią c do mistrza. Podobał o mi się to, ż e zawsze stawia na empatię , cał kowicie oddaje się pracy i widać , jak bardzo czł owiek jest zorientowany na klienta, mił y dla każ dego goś cia i bardzo dobrze wychowany i uprzejmy, a komunikacja z nim po angielsku był a osobną przyjemnoś cią , praktycznie nie ma akcentu i wszystko jest krystalicznie czyste i wyraź ne. Za każ dym razem, gdy był y jakieś trudnoś ci (wymiana pienię dzy przez automat i inne sprawy), szybko i sprawnie pomagał , doradzał i rozwią zywał problemy.

+ Osobno waż ne jest dla mnie anulowanie doskonał ego kelnera, któ ry pracuje po lewej stronie restauracji. Niestety nie pamię tam jego nazwiska, ale jest jedynym mę ż czyzną w tym wieku, któ ry pracuje tam jako kelner.
(11-12 maja zdecydowanie pracował po lewej stronie restauracji jako kelner) Naprawdę zasł uguje na promocję i specjalne podzię kowania.

Absolutnie wszyscy mł odzi kelnerzy muszą uczyć się od niego manier, umiaru, taktu i zasad wł aś ciwego postę powania z klientami. Ta osoba nie jest obł udna, nie intryguje jak inni mł odzi kelnerzy. Ta osoba szanuje siebie i jednocześ nie szanuje każ dego ze swoich klientó w, szczerze pracuje i pracuje bardzo cię ż ko. Zawsze taktowny i uprzejmy. W razie potrzeby moż e obsł ugiwać SmallTalk, a jeś li klient nie jest skonfigurowany do komunikacji, po cichu odbierze tablice. To on doskonale rozumie, czym powinna być JAKOŚ Ć usł ugi.

+ W pierwszych 2 dniach naszego pobytu (3, - 4.05-5.04) do naszego pokoju 20208 został a przydzielona mł oda gospodyni. Tutaj ś wietnie wykonuje swoją pracę!

Osoba jest przyjazna, doskonale sprzą ta pokó j, uzupeł nia lodó wkę wodą , jak przystał o na hotelach, akcesoriami do ką pieli. Zawsze gotowy do pomocy w razie problemó w. Swoje obowią zki wykonał znakomicie, a takż e starał się pomó c rozwią zać problem z drzwiami, któ re nie otwierał y się z powodu zł ego funkcjonowania zamka. Wprawdzie nie jest to jego obszar odpowiedzialnoś ci, ale zrobił to, aby szybko rozwią zać problem nowych klientó w. To jest usł uga wysokiej jakoś ci, starał się rozwią zać problem, a nie tworzyć nowe. Najbardziej kulturalna osoba i dobry sprzą tacz.

+ Bardzo fajna i przyjazna osoba A. F (wydaje się ) na deserach na kolacji 10-11-12 maja był na pewno. Bardzo mił a, zorientowana na klienta, pozytywna, dobrze wychowana osoba, potrafią ca wesprzeć SmallTalk. I sumienny w wykonywaniu swojej pracy. Rozumie, jak komunikować się z klientami.
+ Barman, któ ry pracował przy barze w centralnym holu hotelu, to takż e wspaniał a osoba, zorientowana na klienta, ma poczucie humoru, potrafi wspierać SmallTalk i zapewniać doskonał ą obsł ugę.

!! ! MINUSY!! ! :

- NAJWIĘ KSZY I ZNACZĄ CY MINUS - Personel. 90% personelu jest sł abo przeszkolonych i nie rozumie, na czym polega orientacja na klienta i jak się z nim zachowywać . Jest oczywiste, ż e nie są uczeni i nikt tego nie robi.

Gdy pracownicy idą do pracy, muszą zostawić w domu wszystkie swoje kompleksy, autoafirmację , a w pracy okazywać jedynie uprzejmoś ć , uważ noś ć , orientację na klienta, zrozumienie hierarchii (Któ re miejsce w ł ań cuchu pokarmowym jest on, a gdzie jest klient I logiczne jest, ż e klient jest wyż szy, ponieważ pł aci za usł ugę i odpoczynek w tym hotelu, aby zapewnić mu normalne usł ugi i dobrze wypoczą ć.
) Klient nie przyszedł tutaj, aby stwarzać problemy za swoje pienią dze, zepsuć mu nastró j, bronić się przed nim lub zawracać mu gł owę rozmowami zamiast kompetentnej mał ej rozmowy. Do pracy trzeba brać tylko ambicje zawodowe, etykietę i uprzejmoś ć , niewiele osó b to rozumie. Oto bezpoś rednie sytuacje i ł awice pracownikó w, któ re miał y miejsce podczas naszego pobytu w tym hotelu.

1) Master Engineer, problem z drzwiami (mł ody mę ż czyzna z krę conymi wł osami, ś redniej budowy).


Po tym, jak mistrz został osobiś cie wezwany w recepcji przede mną , i nie mogliś my wejś ć do naszego pokoju. Czekaliś my na mistrza 30 minut. I znowu poszedł em na przyję cie, aby mistrzowie się pospieszyli. Przyszedł mistrz, spojrzał na zamek i powiedział : - Poczekaj 5 minut. Wró cę za 5 minut.

Czekaliś my GODZINĘ zamiast obiecanych 5 minut. To pokazuje cał kowitą nieodpowiedzialnoś ć i naruszenie deklarowanego czasu.
(Powiedział bym godzinę , a my zrozumielibyś my w kontekś cie któ rej godziny, jak zaplanować swó j czas) Ale zamiast iś ć po 5 minutach nad morze i robić wł asne interesy, usiedliś my w pokoju i czekaliś my godzinę na pan wracać w ś limaczym tempie i naprawić drzwi. Należ y pamię tać , ż e w innych hotelach ten problem został rozwią zany bardzo szybko, naprawdę w 5 minut, a nawet kró cej.

Najciekawsze jest to, ż e godzinę pó ź niej przyszedł kapitan, przeprosił , wymienił zamek i na koniec mó wi: „-Serwis! ”. Nie zdają c sobie sprawy, ż e kopie sobie doł ek. I rozumiesz, ż e w twojej sł uż bie zrozumienia są.2 ró ż ne rzeczy. Dla Ciebie serwis jest wtedy, gdy nie stwarzasz problemó w, ale są one rozwią zywane szybko i sprawnie (w 5 minut), jeś li już wystą pił y. I myś li, ż e po telefonie moż e przyjś ć po pó ł godzinie, powiedzieć jedno (5 minut) i zrobić drugie (przyjdź za godzinę ). A dla niego to USŁ UGA, gdy dla Ciebie to 2 dni oczekiwania na rozwią zanie problemó w z kartami i zamkami oraz utratę.1.
Co najmniej 5 godzin oczekiwania na mistrza inż yniera i cał kowita awaria usł ugi. Dopó ki personel tak myś li i zachowuje się w ten sposó b, usł uga bę dzie znajdować się pod listwą przypodł ogową.


2) Mł ody animator, któ ry stał przy wejś ciu do restauracji i spotykał się z goś ć mi. Jeś li zatrudniasz dzieci, naucz je jak pracować z klientami, co jest dopuszczalne, a co nie. Przy wejś ciu do restauracji chł opak zaszczekał od tył u na swoją matkę , któ ra ma ponad 54 lata. SZCZĘ KA, OD TYŁ U. Rozumiem to zachowanie w stosunku do nastolatkó w czy dzieci, ale on widział , ż e jesteś my doroś li. Przestraszył się efektu zaskoczenia i tego, ż e nie był widoczny. A gdyby mama miał a serce i by się bał a i coś by się stał o z jej zdrowiem? Nawet ja, mł oda dziewczyna, sztywniał am i przeraż ał a mnie efekt zaskoczenia. Najciekawsze jest to, ż e chł opak nie rozumiał , ż e to nie był o ś mieszne.
** Na przykł ad jest ś miesznie i fajnie komunikować się z barmanem w holu centralnym, tutaj dobrze ż artuje, ma ś wietne poczucie humoru i umieję tnoś ć dowcipnego dodawania fraz do sytuacji.

I ta sytuacja w holu restauracji z mał ym animatorem nie jest ś mieszna, ale coś w rodzaju przedszkola. Takie zachowanie personelu pokazuje, ż e nikt nie uczy personelu interakcji z klientami, jakie zachowania w komunikacji z klientami w ró ż nym wieku, nikt z tym nie pracuje.

3) Kucharz ś niadaniowy, któ ry stoi na owocach, buł kach i rogalikach. Osoba nie chce i nie wie, jak komunikować się z klientami. Pokazujesz mu gruszkę , on kł adzie Ci pomarań czę i takie manipulacje wykonuje się ze wszystkimi produktami. On nawet nie chce się wysilać , ż eby cię zrozumieć . Patrzy na ciebie z roszczeniem.
Jeś li ktoś nie moż e normalnie pracować i wł aś ciwie wspó ł dział ać z klientami, to nie wystawiaj go na widok publiczny, schowaj go w kuchni i pozwó l mu pracować tam, gdzie nikt z reszty go nie widzi. I umieś ć w oknach zwykł ych pracownikó w, któ rzy wiedzą , jak być dobrze wychowanym, zorientowanym na klienta i przyjaznym.


4) Starzeją cy się sprzą tacz pokoju. Poszedł em się przebrać na naszym pię trze 5-6 maja i na pewno pracował em do samego wyjazdu. Do 12 maja. Czyś cił normalnie, ale przez cał y czas 1 raz napeł nił lodó wkę wodą , przez cał y czas odpoczynku. Musieliś my sami przynieś ć wodę do naszego pokoju. Ma też problem z czasem. Poproszony o wymianę rę cznikó w plaż owych powiedział , ż e wymieni nowe o godzinie 8 rano. I w koń cu, o 9, nic nie był o jeszcze gotowe i szukał em go z nowymi rę cznikami plaż owymi po cał ym terytorium.

5) Mł odzi kelnerzy.
Jest 2-3 dobrych facetó w, ale w zasadzie problem polega na tym, ż e wielu nie wie, jak prowadzić SmallTalk, nie wie, jak kontrolować swoje zachowanie, patrzeć , nie rozumie praw hierarchii. Nie wiedzą nawet, jak w razie potrzeby wł ą czyć umieję tnoś ci aktorskie, wielu wykazuje hipokryzję i niezdolnoś ć do samokontroli. To musi zostać poprawione.

- straszne przybory toaletowe. Szampon, ż el pod prysznic TAKI po któ rym wł osy wymagają regeneracji, wł osy już po pierwszym myciu stają się fatalnej jakoś ci. Nawet jeś li przed wyjazdem wykonał aś wszystkie moż liwe zabiegi salonowe i wzmocnił aś je, szampon SENTIDO Mamlouk zniszczy Twoje wł osy. Musieliś my pojechać do miasta i zaopatrzyć się w dobrej jakoś ci szampony i odż ywki, aby po podró ż y utrzymać normalną jakoś ć wł osó w.

- Jest duż o jabł ek z owocó w, dla Egipcjan to egzotyka, ale dla Rosji, Ukrainy i WNP to nudna codziennoś ć.
Chciał abym zobaczyć dla nas bardziej egzotyczne - mango, kiwi, truskawka, guawa, persimmon, winogrona, figi. Nie zawracają sobie gł owy deserami, galaretką , kilkoma sufletami, creme brulee, są pyszne kosze z owocami, w któ rych oszczę dzają na bitej ś mietanie i 3-4 ciasta na wszystkie ciasta, po prostu dekorują kremami ciastka w ró ż nych kolorach.

- Budynek wykonany jest z betonu. W dzień nagrzewa się , zwł aszcza w odpowiednich budynkach, a wieczorem na terenie jest bardzo duszno, a budynek oddaje ciepł o. A z budynkó w pochodzi ciepł o i ciepł o, do któ rego trzeba się przyzwyczaić . I do dusznoś ci, ponieważ wieczorem terytorium jest sł abo dmuchane.


- Wi-Fi dział a, ale dział a bardzo wolno i czę sto znika

Szczerze mó wią c, wraż enia z tego hotelu są kontrastowe. Dopiero wtedy zdał em sobie sprawę , ZNACZENIE wysokiej jakoś ci usł ug i jak DUŻ Ą rolę odgrywa platforma obsł ugi. Nie wró cimy do tego hotelu i ominiemy samą sieć SunRise. To wcale nie jest 5 gwiazdek, któ re deklaruje hotel.
Odsetek wysokiej jakoś ci personelu jest zbyt mał y, a przewaga zł ego personelu jest zbyt duż a.
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał