Karpacki weekend

Pisemny: 24 czerwiec 2012
Czas podróży: 19 — 21 czerwiec 2012
Komu autor poleca hotel?: Na relaksujące wakacje; Dla rodzin z dziećmi; Na wypoczynek z przyjaciółmi, dla młodzieży
Ocena hotelu:
7.0
od 10
Oceny hoteli według kryteriów:
Pokoje: 7.0
Usługa: 10.0
Czystość: 9.0
Odżywianie: 9.0
Infrastruktura: 10.0
Do Sł awska pojechaliś my tylko na trzy dni, wspaniale odpoczę liś my. Kupiliś my bilet do hotelu na Grouponie, kosztował.300 hrywien za dwa dni dla dwojga ze ś niadaniem. Pomimo tego, ż e po wykupieniu wycieczki przeczytali o zdobyciu hotelu przez bandytó w, przyję li nas doskonale, a reszta był a cudowna.
1. Sam hotel jest mał y, ale przytulny, poł oż ony na obrzeż ach Sł awska, prawie w pobliż u wsi Volosyanka. Ze stacji kolejowej do hotelu 40 minut spaceru malowniczymi uliczkami. Pokó j jest czysty i wygodny, z ł azienką , z widokiem na gó ry.
MINUSY:
- w pokojach klasy "standard" nie ma balkonu, a otwartego okna jest za mał o do wentylacji.

- brak klimatyzacji: chociaż w Karpatach zwykle nie moż na się usmaż yć , to my byliś my na bardzo gorą cym okresie, sł oń ce ś wiecił o jak na lipcowym Krymie. W pokoju prawie zawsze był o trochę gorą co i duszno.
- po prostu straszna izolacja akustyczna, usł yszysz wszystkie rozmowy są siadó w i to, co dzieje się na korytarzu. W zasadzie począ tkowo nam to nie przeszkadzał o, ale 20 rano nadeszł a jakaś akcja, przypominają ca obó z cygań ski, w wyniku czego musieliś my z nimi wstawać - o 7 rano.
2. Obsł uga jest dobra. Niewielu pracownikó w, bardzo przyjaź ni. Szczegó lnie chcemy zwró cić uwagę na administratorkę Galyę - sł odką , uś miechnię tą , grzeczną dziewczynę , któ ra promieniuje pozytywem, bardzo przyjemnie był o z nią rozmawiać . Zameldowanie odbywa się o godzinie 13.00, ale chociaż przyjechaliś my o godzinie 12, natychmiast zostaliś my rozliczeni i wymeldowanie o godzinie 11 ró wnież nie jest ś ciś le kontrolowane.
3. Odż ywianie. Menu jest bardzo dobre, bez specjalnego urozmaicenia, ale moż na jeś ć . Wiele narodowych potraw zachodnioukraiń skich i moł dawsko-wę gierskich. Gorą co polecamy wypró bowanie banosh - owsianki kukurydzianej na ś mietanie ze skwarkami i serem. W naszej cenie wliczone był y ś niadania kuponowe, zgodnie z systemem "OV" koszt kompleksowego ś niadania to 55 hrywien za osobę . Mieliś my ró wnież.50% zniż ki na cał e menu, w tym na bar. Bez zniż ki muszę powiedzieć , ż e jest tam doś ć drogo, porcje są mał e, a cena solidna. Aby normalnie zjeś ć bez zniż ki (a gó ry budzą apetyt) potrzeba od 60 do 80 hrywien na osobę za obiad lub kolację .

Minusy: doś ć powolna obsł uga w restauracji i powolna realizacja zamó wień . Na obiad spę dzaliś my zwykle co najmniej pó ł torej godziny, mimo ż e celowo nie siadaliś my. Ostatniego wieczoru przez pomył kę kuchnia przygotował a dla mnie niewł aś ciwą sał atkę , a nastę pnie przerobił a ją , w wyniku czego spę dziliś my w restauracji 2 godziny.
4. Infrastruktura. "Terem" znajduje się prawie na obrzeż ach Sł awskiego, posiada wł asny wycią g narciarski (w lecie nie dział ał ). Do sł ynnego wycią gu na High Top przy bazie „Zachar Berkut” jedzie się okoł o 40 minut (3 km). To jeden z najdł uż szych wycią gó w narciarskich na Ukrainie, w powietrzu zawiś niesz 27-30 minut tylko w jedną stronę . Widoki są kolekcjonerskie, a na szczycie niezwykle pię kne. Dział a codziennie od 13 do 17 w dni powszednie i od 9 w weekendy.
Z hotelu zaoferują wycieczki, jeś li weź miesz 8 osó b, okaż e się , ż e niedrogo. Do gó ry Trostyan jest okoł o 6 km, winda dział a tylko w weekendy.
Generalnie z reszty jesteś my bardzo zadowoleni, ale chę ć powrotu do hotelu pojawi się dopiero wtedy, gdy rozwią ż emy problem z klimatyzacją i bę dziemy mogli ponownie skorzystać z rabatu na posił ki.
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał