Wspaniały hotel dla rodzin z dziećmi

Pisemny: 3 lipiec 2015
Czas podróży: 31 może — 26 czerwiec 2015
Komu autor poleca hotel?: Na relaksujące wakacje; Dla rodzin z dziećmi
Ocena hotelu:
8.0
od 10
Oceny hoteli według kryteriów:
Pokoje: 8.0
Usługa: 9.0
Czystość: 9.0
Odżywianie: 9.0
Infrastruktura: 9.0
http:// poliana. reikartz. com / ru / hotele / polyana

Mieszkaliś my z cał ą rodziną w tym hotelu w czerwcu 2015, skł ad - cztery osoby starsze i para w ś rednim wieku z mał ym dzieckiem (2.2 lat). Powiem od razu, ż e z reszty byliś my zadowoleni i planujemy wró cić tu ponownie.

Hotel ma zaró wno istotne zalety, jak i pewne wady. Staram się obiektywnie rozwodzić nad tymi i innymi.


Terytorium. Nie moż na tego nazwać ś wietnym, ale w dosł ownym tego sł owa znaczeniu wystarczy - na kró tkie spacery, relaks na leż akach, zabawy dla dzieci i prywatny grill, któ ry jest specjalnie wyposaż ony w trzy altany w odległ ym zaką tku domu . Jest woda i ś wiatł o, a takż e piec. Istnieje moż liwoś ć zamó wienia usł ugi restauracyjnej. Teren hotelu jest bardzo zadbany, czysty i pię kny. Na trawniku zainstalowane są duż e parasole i leż aki.

Ż ywnoś ć . W cenę pokoju wliczone jest ś niadanie i obiadokolacja, bufet.
W cenę wliczony jest peł ny lunch dla goś ci, któ rzy kupili bilet.
Podczas miesią ca odpoczynku nigdy nie mieliś my ż adnych skarg na jedzenie. Absolutnie wszystkie dania są dobrej jakoś ci, mniej lub bardziej smaczne (każ dy ma swó j gust), odpowiednie dla dzieci i osó b starszych oraz dla tych, któ rzy przyszli na leczenie. Muszę powiedzieć , ż e jest to niemal wyją tkowy przypadek dla zakarpackich hoteli, gdzie zwykle jest jedno – albo pó ł jadalny stó ł dietetyczny, albo placki ziemniaczane z kieł baskami pł ywają cymi w oleju.
Dla tych, któ rzy wybierają się tam z mał ymi dzieć mi, opiszę bardziej szczegó ł owo: na ś niadanie na bufecie zawsze są.1-2 rodzaje kaszek mlecznych. Jeś li potrzebujesz drugiego lub bez mleka, przygotujemy specjalnie dla Ciebie w 10-15 minut bez dodatkowych opł at. Jeś li na bufecie nie ma owsianki, należ y zapytać kelnera, któ ry przynió sł wybó r - kasza manna, owies, kasza gryczana, kukurydza, ryż , ję czmień . Zawsze jest ser, kefir i jogurt, kwaś na ś mietana - dobrej jakoś ci, ś wież a.
Dż em, dż em i mió d - jeden rodzaj, szybko się koń czą , kelnerzy cią gle wycią gają.

Warzywa gotowane na parze, omlet, kieł baski lub kieł baski, smaż ony boczek, krojenie dwó ch rodzajó w kieł basy i jednego rodzaju sera, pieczywo/masł o. Naleś niki czę sto, ale nie zawsze. Jest ekspres do kawy / herbaty. Wieczorem 3-4 dodatki - ziemniaki, makaron, ryż , kasza gryczana, kasza ję czmienna, kasza kukurydziana oraz kilka rodzajó w mię s - kurczak, wieprzowina, woł owina, zwykle duszona, czę sto rybna (morszczuk). Suró wka z kapusty, sał atka z ogó rka/pomidora, tarte buraki. Pieczenie takie sobie, fabryczne, ale nie jesteś my fanami. Truskawki i wiś nie podawano, gdy zbliż ał się sezon, banany cał y czas. Kompot i kompot jagodowy cał y czas.
Nie znajdziecie tam dań restauracyjnych i dla smakoszy, a takż e ró ż norodnoś ci, ale karmią ce dziecko nie stanowi ż adnego problemu. Powtarzam - wszystko jest wysokiej jakoś ci i bezpieczne.

Woda.
Osobno zajmuję się tą kwestią , bo mimo ostrzeż eń recepcjonisty na osiedlu, trzeciego dnia pobytu okazał o się , ż e nasza babcia robi herbatę na wodzie z kranu.
Nie moż esz tu pić wody z kranu! Jeś li w ł azience pozostał o trochę wody, to za pó ł godziny widać bogaty czarny osad pł atkó w. W holu hotelu znajduje się lodó wka Alaska do picia i przygotowywania napojó w, któ ra oferuje wodę za granicą . Ró wnież butelka wody pitnej Reikartz jest codziennie umieszczana w każ dym pokoju, ale jest to woda mineralna i nie moż na jej zagotować.
W hotelu znajduje się kran "Polyana Kvasova". Jak i ile go wypić powinien zalecić lekarz, któ rego odbió r jest wliczony w koszty utrzymania.

SPA i leczenie. Korzystanie z krytego basenu, sauny i ł aź ni parowej jest wliczone w cenę . Magnetoterapia, ką piele mineralne, fitobar, EKG i ś lepe wykrywanie są w cenie „biletu”.
Za dodatkową opł atą jest po prostu duż o zabiegó w leczniczych i kosmetycznych, w tym masaż tajski z prawdziwej tajemnicy. Basen jest ciepł y, 1
Gł ę bokoś ć.5 m wokó ł obwodu, mał y wodospad i przeciwprą d. Wpuszczają dzieci, ale na wł asną odpowiedzialnoś ć . Bardzo wygodne jest to, ż e z każ dego pomieszczenia moż na dostać się do czę ś ci medycznej i spa bez wychodzenia na zewną trz.


Dzieci. W lecie jest nie tylko wiele dzieci, ale wiele. Mił oś nicy ciszy bę dą musieli poszukać drugiego hotelu lub przyjechać do Reykartu poza sezonem. To wł aś nie poza sezonem (31 marca) spę dziliś my tu cudowny dzień , kiedy przyjechaliś my na zwiedzanie - spokó j, pię kno, ale wszystkie usł ugi w hotelu w peł ni.
Hotel posiada wyposaż ony plac zabaw (Interatletics) oraz bardzo mał y pokó j dziecię cy. Latem jest dwó ch animatoró w, zabawnych i entuzjastycznych, starsze dzieci to lubią , nie mają wystarczają cych zasobó w dla dzieci.
Pracują z dzieć mi w cią gu dnia, a wieczorami prowadzą ró ż ne zaję cia, takie jak dziecię ce karaoke i „mini-Miss Reykartz”.

Wi-fi w hotelu dział a dobrze, na terenie - tak sobie.
W holu znajduje się laptop z poł ą czeniem sieciowym do uż ytku publicznego.

Liczby. Czyste nowe ł ó ż ko, zmieniane co trzy dni, rę czniki - codziennie. Dobre nowe instalacje wodno-kanalizacyjne, telewizory, klimatyzatory Panasonic, apartamenty i pokoje typu superior wyposaż one są w czajnik z zestawem do parzenia kawy i herbaty, szlafroki i kapcie. Ł ó ż ka i sofy są wygodne, zasł ony w oknach szczelne. Jeden "minus", istotny podczas wypoczynku z dzieć mi - meble o ostrych naroż nikach i luź nych szklanych nakł adkach. Jednej có rki w ogó le nie wpuszczano na balkon, bo był tam ostry parapet. Oczywista wada wystarczy wycią ć kawał ek ż elaza i nie wygią ć krawę dzi (tak we wszystkich pokojach).
Ogó lnie wyposaż enie i wyglą d pokoi na twardą „pią tkę ”. Ale tutaj dochodzimy do gł ó wnych wad.
Niestety na 50 pokoi hotelowych lub ć wierć bez zarzutu.

Po pierwsze, poł owa pokoi wychodzi na drogę i choć nie jest to najbardziej ruchliwa trasa, to masowo jeż dż ą nią cię ż aró wki z drewnem, jednocześ nie obwieszczają c gł oś ne są siedztwo. Lecą od 6 rano. Niektó re z tych samych pokoi od strony dziedziń ca znajdują się bezpoś rednio nad tarasem restauracji, a goś cie sł uchają muzyki od 8:00 do 23:00. I drobiazgi: klimatyzatory wiszą w grupach po 5-6 sztuk na koń cach budynku, czyli przy numerach koń cowych, a takż e poś rodku, tuż nad oknami sypialni. A to, ż e przynajmniej jeden z 5 blokó w bę dzie brzę czał , jest prawem. Raz w tygodniu w restauracji pralnia nocna - do 2-3 nocy brzę czą auta i maski, a pion wydechowy znajduje się w ś cianie mię dzy apartamentami a superiorem tzn. co najmniej 6 pokoi ludzie cieszą się drganiami o niskiej czę stotliwoś ci i gł oś nym buczeniem .
Obiecali niedł ugo dokoń czyć pranie, moż e ten problem zostanie usunię ty, chociaż pranie też jest tuż pod oknami i nie wiadomo, jakie bę dą wydawać dź wię ki. Nawiasem mó wią c, o budowie - jest mał y i powolny, ale teraz trwa. Mieszkaliś my nad restauracją i obok pralni, ale tak naprawdę to wszystko nie jest bardzo trują ce. Plusy wcią ż przeważ ają.

Lokalizacja. Bardzo dobrze, wszystko blisko lasu, bazaru, sklepu. Za hotelem „Fantasy” jest droga do lasu, przez któ rą moż na przejś ć na plaż ę , jest bardzo pię kna. Wczasowicze codziennie też bawią się kupują c na targu wę gierskie i wł oskie kontrabasy – od kieł basy po puder.
Odwiedziliś my dwie restauracje poza Reykartami: Kolyba w lesie i Kolyba w hotelu Silver Fountain, pierwsza nie jest smaczna i droga, druga smaczna, ale bez sensu. Wszystkie agencje wycieczkowe w Polanie oferują degustacje „win zakarpackich winiarzy”.
Wypró bowaliś my jeden na Koł ybie i zmieniliś my zdanie nie tylko po to, ż eby kupić , ale i spró bować wię cej. W skró cie - sł odsze, mocniejsze, czyli cał kiem przyzwoite winogrona utrwala się alkoholem i dodaje wię cej cukru. Có ż , jeś li nie eksplodujesz to dopeł nisz smaku polskiego aromatu.


Chciał bym szczegó lnie wspomnieć o wspaniał ym personelu hotelu Reikartz Polyana, prowadzonym przez menedż erkę Anastasię . Nastya, bardzo dzię kuję za rozwią zanie nieprzyjemnej sytuacji ze zbroją ! Tylko dzię ki tobie nie zawró ciliś my i nie poszliś my do drugiego hotelu. Recepcjonistka Yuri, Christina, Antonino, dzię kuję za wraż liwoś ć , uwagę i oboję tnoś ć ! Specjalne podzię kowania dla pokojó wek i pracownikó w restauracji! Moja có rka wcią ż myś li, ż e "Wujek Jura" (kelner) ugotował dla niej owsiankę na ś niadanie. Chł opaki, wszyscy jesteś cie wspaniał ymi facetami i wspaniał ym zespoł em.
Ż yczę powodzenia i mam nadzieję , ż e odwiedzę Pań stwa hotel jeszcze nie raz.
Tłumaczone automatycznie z języka ukraińskiego. Zobacz oryginał