Hotel się poprawił?

Pisemny: 6 kwiecień 2019
Czas podróży: 8 — 15 marta 2019
Komu autor poleca hotel?: Na relaksujące wakacje; Na wypoczynek z przyjaciółmi, dla młodzieży
Ocena hotelu:
9.0
od 10
Oceny hoteli według kryteriów:
Pokoje: 8.0
Usługa: 9.0
Czystość: 8.0
Odżywianie: 9.0
Infrastruktura: 8.0
Witajcie, drodzy przyjaciele, podobnie myś lą cy ludzie i podró ż nicy!
Chcę podzielić się wraż eniami z moich 22. wakacji w Egipcie, 11. w Marsa Alam. Zatrzymaliś my się z grupą.9 osó b dorosł ych. Po raz czwarty wybrał em „Marina Lodge At Port Ghalib 4 *”.
Przejazd: Lot Kijó w - Hurghada 4 godziny, leciał o samolotem model MD-80, liniami lotniczymi "Bukovyna Airlines". Firma był a mile zaskoczona, odlot był punktualny, start i lą dowanie przebiegał y bardzo sprawnie. Przejazd do hotelu ok. 4 godz.

Zameldowanie: W recepcji pojawił y się nowe osoby i niestety nie zważ ał y na moje sł owa, ż e ​ ​ jesteś my stał ymi goś ć mi. Pokó j został oddany na 1 pię trze, chociaż wolę.2, ponadto nie był sprzą tany po remoncie w ł azience. Obiecali przeprowadzkę nastę pnego dnia, ale spotkaliś my starego przyjaciela, kierownika Baha, i od razu znalazł nam wspaniał y pokó j na 2 pię trze z widokiem na zacumowane jachty. Rano sł ychać był o rozbijają ce się fale. Pokó j jest przytulny, utrzymany w orientalnym stylu. Uwielbiam, gdy wnę trze ma duszę i styl. Opisał am już pokó j w 3 poprzednich opiniach, nie chcę się powtarzać . Tym razem w pokoju był też czajnik z zestawem do parzenia kawy i herbaty, czego nie był o wcześ niej. Sprzą tanie był o dobre, dzię kuję !
Teren jest mał y, ale bardzo zielony, roś liny są zadbane, elewacje budynkó w są regularnie malowane. Są duż e i mał e baseny z widokiem na morze i jachty, nie zabrakł o leż akó w. Naprzeciw basenu znajduje się lobby bar.
Odż ywianie. Jedzenie był o kiedyś sł abym punktem hotelu. Jednak teraz hotel ma nowego szefa kuchni. Jedzenie znacznie się poprawił o. Wybó r nie był super, nie zapominaj, ż e hotel to skromne 4*, ale dania stał y się naprawdę smaczne. Zupy stał y się bardziej jak zupy niż woda z warzywami, mię so stał o się mię kkie i smaczne, ziemniaki są doskonale ugotowane. Dzię kuję Ci! Bardzo zadowolony! Praca kelneró w w restauracji za 5 pkt. Bardzo uprzejmy, przyjazny i efektywny. Dzię kuję Ci!
Bary: 1 przy basenie i 1 na plaż y. System all inclusive dział a od 11:00 do 23:00. Duż y wybó r lokalnych napojó w alkoholowych i bezalkoholowych: rum, wó dka, tequila, brandy, dobre piwo butelkowe, soki w proszku, fanta, sprite, cola.
Obsł uga: to sił a hotelu. Wszyscy pracownicy są uprzejmi i uprzejmi. Uwielbiał em nowego barmana na plaż y o nazwie Keroles. Swoją pracę wykonywał bardzo sumiennie, z sercem iz kreatywnoś cią .
Animacja: wszystkie poprzednie razy byliś my bardzo zadowoleni z animacji z gł ó wnym animatorem Mimo. Tym razem Mimo miał a wakacje. Wró cił do hotelu dzień przed naszym wyjazdem. Dlatego nie mieliś my czasu, aby w peł ni cieszyć się jego wystę pem. Bardzo przepraszam
Plaż a: poł oż ona 400 metró w, dla zdrowej, aktywnej osoby to ż aden problem. Jest bar, prysznic i toaleta. Plaż a jest czysta. Wystarczają ca ochrona przed wiatrem. Wejś cie do morza na koralowej pokrywie.

Morze: Hotel poł oż ony jest w Potu Ghalib, jachty i katamarany pł yną przed plaż ą . Sam port to dł uga zatoka z mostami. W zatoce w ogó le nie ma burzy, a to pozwala pł ywać w każ dą pogodę . To wł aś nie wzdł uż tej zatoki znajduje się rafa hotelowa. Rafa jak zwykle ucieszył a się : widzieliś my ogromnego mureny, kilka ż ó ł wi, pł aszczek, krokodyla, kilka rodzajó w motyli, ł awice sł odkich ust, jaskó ł ki, cez, aboudefduffs, któ re się ze sobą przeplatał y. Pł ywał em dł ugo i blisko z duż ym malowanym aluterem, widział em graniki, nosoroż ce, chirurgó w, jednoroż ce, trevally, arotrony gwiezdne i zamaskowane, sparowane boxfishe, ł awice fletó w. O mał ych rybkach nie ma co mó wić , takiej koncentracji wszystkich koloró w i gatunkó w nie moż na znaleź ć w specjalnych akwariach. Na okrywie koralowej ż yją amfipriony, a ponadto kilka rodzin. Architektura koralowcó w jest nieporó wnywalna, zwł aszcza przy wyjś ciu z zatoki na otwarte morze. Zachwyca ró ż norodnoś ć gatunkó w koralowcó w i ich zestawienie w niesamowitych barwnych obrazach na ż ywo.
Wypoczynek poza hotelem:
1. Wszystkie poprzednie wizyty w tym hotelu i innych hotelach Port Ghalib prowadził y niezliczoną iloś ć razy do zatoki Marsa Mubarak (2.5 km na poł udnie). Zawsze był y ż ó ł wie, ale diugonia poznaliś my dopiero w zeszł ym roku, a potem specjalnie wykupiliś my wycieczkę . Tym razem po ś niadaniu dotarliś my do zatoki i zobaczyliś my grupę turystó w przy brzegu. Istniał o przeczucie, ż e to ż ó ł w. Podpł ynę liś my bliż ej, okazał o się , ż e to diugoń . Spokojnie jadł ś niadanie na trawie, zupeł nie nieś wiadomy tł umu turystó w nad nim. Wkró tce resztę turystó w zabrano do ł odzi, a my mieliś my okazję dł ugo pł ywać obok diugonia i robić zdję cia temu cudowi natury. Za co wielkie dzię ki niemu!
2. Zakupy. W odległ oś ci 2 km od hotelu znajduje się supermarket „Adam Market”. Z hotelu wzię liś my taksó wkę . Ceny w supermarkecie są stał e. Ró ż nica mię dzy cenami w hotelowych sklepach i w tym supermarkecie moż e się gać dziesią tki razy (np. mydł a, maś ci, szamponó w, past, maseczek do wł osó w, kremó w, sł odyczy i innych egipskich rzeczy, któ re naprawdę warto przywieź ć do domu) . Znowu zbierali maś ci, pasty, daktyle i chał wę .
3. Ponownie udaliś my się do restauracji „Divino”, któ ra znajduje się w Port Ghalib na koń cu nabrzeż a. Tradycyjnie wzię li ogromny talerz najś wież szych i najsmaczniejszych owocó w morza (homara, krewetki, kalmary, mał ż e, ryby). Ugotowane bardzo szybko i pysznie. Dzię kuję Ci!

Ogó lne wraż enie z reszty: hotel moż e nie spodobać się osobom o wysokich wymaganiach dotyczą cych terytorium, wyż ywienia i pokoi. A ja czuję się komfortowo i spokojnie w Marina Lodge At Port Ghalib 4*. Zadowolony z ulepszonego jedzenia i doskonał ej obsł ugi. Na pewno wró cę , niech Bó g bł ogosł awi!
Odpocznij dobrze, jeś li masz jakieś pytania, napisz, odpowiem!
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał