Elia Tawerna

Nietypowo dobra restauracja w Gengorce?
Ocena 8110

21 lipiec 2019Czas podróży: 24 czerwiec 2019
Aby opisać restaurację Elia w Gengorce, najpierw musisz zrozumieć , czym jest zwykł a restauracja na Mierzei Arabackiej. W zwykł ej restauracji stoł y dę bowe, na podł odze z kostki brukowej, pod baldachimem z tektury falistej. Pamię taj o ogrodzeniu, moż e mieć ró ż ne wysokoś ci, ale zawsze tam jest. Do dekoracji ś cian dostę pne są trzy elitarne kolory - ró ż owy, brzoskwiniowy i kolor jasnej morskiej fali. A lada barowa to najczę ś ciej okno w ś cianie mię dzy kuchnią a holem. Obsł uga to gruba kobieta w T-shircie, fartuchu i znoszonych kapciach. W rogach i przy wejś ciu wł aś ciciele eksponują „pię kno”. Zwykle jest to drewniana pł askorzeź ba jakiegoś Kozaka lub rybaka pod grubą warstwą lakieru. Jest też plastikowy kwiatek lub bluszcz na kudł atym prę cie, na jakiejś ś cianie widać model ryby (w koń cu Morze Azowskie! )

Wię c to nie ma nic wspó lnego z restauracją Elia.
Zupeł nie nieoczekiwanie, jak na ogó lne tł o Mierzei Arabackiej, moż na tu znaleź ć bardzo stylowe greckie wnę trze. Mał e, ale dobrze przemyś lane menu, uprzejmi kelnerzy! Bardzo przyzwoity wybó r win, w tym lokalnych. W menu sporo wł oskich klasykó w, ale oczywiś cie nie mogliś my się oprzeć sushi. Jest nawet menu dla dzieci!

Ceny - ś rednia Kijó w. Zupy UAH za 80, sał atki za 120 - 150, sushi - nieco ponad 200.

Jeś li administrator restauracji przeczyta tę recenzję , to wraz z pozdrowieniami i wdzię cznoś cią prosił bym o dodanie do menu wię kszej iloś ci lokalnych ryb.
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał

MIEJSCA W POBLIŻU
PYTANIE ODPOWIEDŹ
Brak pytań