Fabryka serów Schaukaserei Schwyzerland

Syyyrrrr!!!
Ocena 9110

14 kwiecień 2015Czas podróży: 19 kwiecień 2011
Kanton Schwyz w Szwajcarii sł ynie z produkcji sera, a ponieważ mam sł aboś ć do tego produktu, nie mogliś my nie spojrzeć na fabrykę sera. Bardzo podobał a mi się wycieczka.

Najpierw zostaliś my powitani przez wł aś ciciela serowarni i osobiś cie oprowadzili nas, nasi znajomi przetł umaczyli nam na rosyjski, któ ry zamó wił tę wycieczkę.

Po drugie, zostaliś my przesią knię ci tajnikami sztuki serowarskiej, a już w warsztacie zobaczyliś my, jak powstaje ś wież y ser. Wedł ug wł aś ciciela serowarni okazał o się , ż e sery pozyskuje się poprzez fermentację mleka specjalnymi bakteriami, któ re wedł ug starych receptur pozyskuje się z ż oł ą dkó w cielą t.

Po trzecie, nakarmiono nas ró wnież smacznym daniem, w skł ad któ rego wchodził y warzywa z roztopionym serem Rocklett, któ ry jest tu produkowany. I po czwarte, czerpiemy czysto estetyczną przyjemnoś ć z pię kna otaczają cej nas przyrody. Gorą co polecam tę ekscytują cą wycieczkę !
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał

MIEJSCA W POBLIŻU
PYTANIE ODPOWIEDŹ
Brak pytań