Hotel jest zawyżony. Dwie gwiazdki, nie więcej

Pisemny: 17 sierpień 2015
Czas podróży: 1 — 15 sierpień 2015
Ocena hotelu:
3.0
od 10
Oceny hoteli według kryteriów:
Pokoje: 4.0
Usługa: 3.0
Czystość: 5.0
Odżywianie: 2.0
Infrastruktura: 6.0
Restauracja....No, nie nazwał abym tego restauracją , dlatego taka ocena.
Teraz w kolejnoś ci:
Plaż a.
Minusy: Palenie jest dozwolone na plaż y. Ponieważ dzieci jest wiele, dzieci są zmuszone oddychać tym smrodem.
Znaki ostrzegawcze dotyczą ce palenia są prawie niewidoczne.
Plaż a czynna od 8 do 20. Po 18 trudno o rę czniki (wkró tce zamykają )
Od plusó w plaż y: Czysto, schludnie. Do dyspozycji leż aki, materace, rę czniki.
Hotel:
Nie wiedzą , jak zamkną ć czeki na pokó j (w cenie restauracji 180-250 hrywien), oczekują , ż e klienci bę dą chodzić po hotelu i na plaż ę z portfelem
Obiecany tydzień przed zameldowaniem, pod koniec drugiego dnia w koń cu pojawił się w pokoju (są ł ó ż ka, ok. Ale szkoda, ż e ​ ​ jest duż o ż ł obienia).

Osiedlić się w pokojach z wył amanym zamkiem....Rozumiem, ż e NIKT nie zauważ ył , wierzę.....Czego się spodziewał eś ?
Ś mierdzą ce klimatyzatory (klimatyzatory należ y czyś cić przynajmniej raz w roku)
Restauracja
1. Nauczcie się zamykać kontrole za pokó j i robić normalną obsł ugę pokoju (rozumiem, ż e bę dzie wam cię ż ko z taką restauracją.... ale moż e ma sens odpę dzanie budowniczych z kuchni i zabieranie kucharzy? )
Przestań mó wić o mró wkach, któ re „niszczą hotel”, wię c nie masz obsł ugi pokoju?
2. Powią zane z pytaniem 1. Ale w barze i restauracji na plaż y kalkulacja jest „na miejscu”.
Dlatego na terenie hotelu i na plaż y trzeba chodzić z gotó wką . W barze przę dzy wydaje się , ż e pł atnoś ć kartami plastikowymi jest niemoż liwa.
Nie dają też czekó w skarbowych (nie dają ż adnych)
3. Zró b menu w barze na plaż y. Menu napojó w - zawieś w widocznym miejscu. Naprawdę wyglą da trochę solidniej. Rozumiem, ż e "cał e nasze" i podobne menu w pobliskiej restauracji....Ale. . . zró b sobie menu.
W przypadku braku czekó w (chę ci wystawienia czekó w) i braku menu, gdy kelner podaje cenę , patrzą c na klienta, zaczynasz czuć się w tej wł aś nie Odessie, miejscu narodzin Ostapa Bendera
4. Playlista.....Rozumiem, ż e wł aś ciciel hotelu lub ktoś z administracji lubi chanson. Ale.... Dla poważ nych lokali chanson nie ma miejsca w restauracji.
5. Powiedz szefowi kuchni restauracji, jak wyglą da jedzenie..... Pokaż mu, jak wyglą da jedzenie (nawet jedzenie spoza restauracji)
Wyjaś nij mu, ż e pł atki owsiane na deser wyglą dają uroczo na wiejskim weselu i tylko na wiejskim weselu.

Nie pasują do tiramisu, strudla i lodó w (pró bowaliś my wszystkiego i w koń cu uznaliś my, ż e ż artujesz lub ż artujesz).
Ziemniak „domowy” to nie przypalone smaż one ziemniaki (nie do koń ca wiem jak to nazwać i jak moż na go obrzydliwie ugotować ).
Opowiedz kelnerom o zasadach serwowania posił kó w....ż e desery należ y podawać przed daniem gł ó wnym. . . nienajlepszy pomysł .
Albo najlepiej odpę dź tych dziwnych ludzi, któ rzy przez nieporozumienie pracują w restauracji, i zatrudnij do pracy w restauracji osoby, któ re mają przynajmniej minimalne poję cie o pracy restauracji.
6. Mydł o w pł ynie w toaletach nie powinno pojawiać się w dniu przyjazdu kierownika, ale zawsze tam być . Podobny do papieru toaletowego i chusteczek do rą k.
7. Ponieważ masz duż o dzieci, zatrudnij jednego lub dwó ch animatoró w. Do pracy m. in. na ś niadaniu. Sprzę t do przedszkola został kupiony nie najtań szy (dobrze zrobione), ale idealnie trzeba z nim pracować....
Podsumowują c - cena bardzo wysoka. Taką cenę moż na zapł acić przy naprawdę dobrym poziomie usł ug.
Warto wybrać się , jeś li potrzebujesz hotelu w mieś cie Odessa z wł asną plaż ą , a cena nie jest waż na.
Nie przyjdę po raz drugi.
Dział ają w kolorze szarym: czeki fiskalne wystawiane są dopiero po przypomnieniu. Na terenie czasami krę cą się ż ebracy z gangu zł odziei „DAJ” (albo odpoczywa, albo jeden z tych zł odziei jest wł aś cicielem hotelu)
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał