Targ Rybny

Dla miłośników rybnych przysmaków
Ocena 8110

25 kwiecień 2015Czas podróży: 30 czerwiec 2010
Targ Rybny w Bergen to tradycyjne miejsce, w któ rym rybacy od lat sprzedają swó j ś wież y poł ó w. Dzień wę dkowania zaczyna się tutaj o 7 rano. Sam rynek jest niewielki, ale o bardzo zró ż nicowanym asortymencie. Moż na tu zjeś ć obiad z rybą gotowaną na oczach lub zapakować ją w pró ż nię i zabrać ze sobą ulubione okazy.

Uwaga! Ł osoś w pró ż ni ż yje nie dł uż ej niż.7 dni, mię so wieloryba nie dł uż ej niż.10 dni. Sprzedawcy aktywnie oferują wypró bowanie wszystkiego. Szczerze mó wią c, do dziś pamię tam smak ł ososia za 499 koron (okoł o 62 euro) – ich ł osoś nie ma nic wspó lnego z naszym ł ososiem kupionym w sklepie. Adres: nasyp placu Wagsbunnen
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał

MIEJSCA W POBLIŻU
PYTANIE ODPOWIEDŹ
Brak pytań