hotel "Bajkał" 3*

Pisemny: 11 lipiec 2013
Czas podróży: 21 czerwiec — 9 lipiec 2013
Komu autor poleca hotel?: Dla rodzin z dziećmi; Na wypoczynek z przyjaciółmi, dla młodzieży
Ocena hotelu:
9.0
od 10
Oceny hoteli według kryteriów:
Pokoje: 10.0
Usługa: 10.0
Czystość: 9.0
Odżywianie: 10.0
Infrastruktura: 10.0
Zacznę w kolejnoś ci. Jedno ALE……. Z tego, co wymienił em poniż ej, NIC NIE WPŁ YWAŁ O NA MÓ J BUŁ GARSKI ODPOCZYNEK I STOSUNEK DO HOTELU!! !
SPOTKANIE:
Wypoczę ta rodzina 3 osobowa: ja, mą ż , dziecko 3.4 roku. Spotkanie z Teddym Kamem. Spotkał em się szybko, bez ekscesó w i incydentó w. Przewodnikiem spotkania jest starsza kobieta, bardzo towarzyska i peł na humoru) od razu zaraził am się pozytywem.
HOTEL:
Hotel jest bardzo przyzwoity jak na swoje 3 *. Wszę dzie czysto, personel przyjazny, zawsze gotowy do pomocy, nie każ dy zna rosyjski iz trudem. Ale rozumieliś my się . Teren ró wnież zadbany, duż o zieleni, wszystko zadbane i przyjemnie urzą dzone.
POKÓ J:
Po przybyciu do hotelu osiedlili się natychmiast, ponieważ . dotarliś my o 14.40. Zameldowanie po 14.00, wymeldowanie do 12.00

Pokó j był przestronny, czysty, wygodny. Wzię liś my "Superior". Klimatyzator był nowy. Począ tkowo nie podobał o nam się to, ale potem znaleź liś my plusy: chł odzi nie gorzej, ale ł agodniej i nie z duż ym naciskiem zimna, co jest ś wietne dla dziecka. Balkon jest bardzo przestronny, wyposaż ony w suszarkę do ubrań , 2 krzesł a i stó ł . Wyszedł em na pole golfowe, widział em nawet porzą dny kawał ek morza.
Pokoje codziennie był y DOBRZE sprzą tane, bez wzglę du na to, czy zostawisz lwa na herbatę , czy nie. Musiał em sam wytrzeć kurz. Rę czniki zmieniano 1 raz na 2 dni, poś ciel 1 raz w tygodniu.
ODŻ YWIANIE:
Ś niadanie: jajka sadzone, 2 rodzaje jajecznicy, kieł baski, warzywa, jogurt, pł atki z mlekiem, tosty, rogaliki, owoce…. Ogó lnie typowe europejskie ś niadanie. Naleś niki smaż ył y ​ ​ się na grillu od 8.00 do 10.00, kto ma cierpliwoś ć do stania w kolejce dostanie swó j naleś nik. . ALE. . . 1 porcję na rę kę , wię c jeś li macie 2. . 3. . itd. pozwó l im też ustawić się dla Ciebie.
Obiad: zawsze 2 rodzaje zup (jedna zawsze mię sna, druga to kremowa). Przez pierwsze 1.5 tygodnia wybó r mię sa był szykowny: stale obecne był y cielę cina, wieprzowina, kurczak, ryby. Duszone warzywa, frytki, czę sto przyrzą dzane lasagne jako dodatek. A owocami są zawsze arbuzy, czasem morele, czę sto jabł ka i pomarań cze.
Po masowym odprawie Rosjan pojawił y się tablice z proś bą o niewynoszenie jedzenia z restauracji, jabł ka i pomarań cze zaczę to przecinać na pó ł .
Nawiasem mó wią c, zmniejszył a się obję toś ć mię sa. Ale zawsze był wybó r.
W porze lunchu na grillu gotowano hod-dogi.
Przygotuj się , ż e we wszystkich potrawach znajdzie się specyficzna buł garska przyprawa narodowa… powiedzmy dla amatora.
Rozmawialiś my z miejscowymi na plaż y, zapewniali nas, ż e Hotel Bajkał jest jednym z najpopularniejszych i najlepszych we wszystkim w tej czę ś ci kurortu.

Rozmawiał em ró wnież z ludź mi z innych hoteli oraz z 4 i 5 gwiazdkami, któ rzy byli przeraż eni jedzeniem w swoich hotelach. Rozwodnione wino, skrę cone paszteciki z kieł basą … ludzie pł acili za WSZYSTKO i musieli kupować artykuł y spoż ywcze, któ re kosztują co najmniej 100 euro dziennie.
Kolacja: w zasadzie wszystko, co był o na obiad, tylko ugotowane na nowo, w nieco innej kombinacji produktó w, nawet zupa był a…. NOWOŚ Ć . . nie jedna z tych zup, któ re nie został y zjedzone na lunch))) Te same owoce.
Na stole z owocami zawsze ś wież y kompot 2 rodzaje, jogurt, kwaś ne mleko.
Kolacja BBQ to OR: kurczak, wieprzowina, kieł baski, klopsiki… codziennie jeden z nich. + smaż one z sosem do spaghetti. Znowu 1 porcja do rę ki, stoją c w ogromnej kolejce)
Przez cał y dzień zawsze był y lody, ciasta (biskwit + bita ś mietana. . . ), napoje bezalkoholowe w barach, lokalne alkohole.
Zawsze brali czerwone wytrawne wino, wyciek był z butelek (nie z krę gli), wino nie był o rozcień czone i bardzo godne.
Hotel jest bardzo blisko centrum, dopó ki nie miniesz kilku okiennic handlowych, nie zauważ ysz, jak już jesteś w centrum.
Do morza co najwyż ej 5 minut, bezpoś rednio przez hotele "Pliska" i "Pomorie". Leż aki i parasole za opł atą . Nikt nie pozwoli ci leż eć tylko na rę czniku nad morzem, wydzielona został a do tego wolna strefa 25-30 krokó w od morza. Parasol - 8 lewa (4 euro), leż ak - 8 lewa. Drogie, ale wzię liś my tylko parasol i cieszyliś my się morskim powietrzem.
Plaż e są bardzo czyste, piasek spalił stopy, ale był o super! Morze nigdy nie był o spokojne, ponieważ . wiatr był zawsze obecny.
Klimat jest przyjemny i suchy.
ZAKUPY:
Wszystkie rzeczy są tureckie, stamtą d niosą . Buł garzy NIE negocjują , a nawet trochę się denerwują , gdy pró bujesz coś zrzucić . Ale jednocześ nie bardzo przyjazny, mił y, peł en humoru! Ceny gryzą , ale coś , na co cię stać , okazuje się trochę tań sze niż nasze ceny.
KAWIARNIA:

Nie przyspieszasz szczegó lnie. Poszedł em 1 raz przed wyjazdem. Wzię liś my: 3 kebaby (kurczak, wieprzowina, cielę cina) z przystawką , 1 rybę (bieł uga) do spró bowania dla wszystkich, butelkę wina (na począ tku przynieś li, otworzyli i spró bujmy jak to), sok, piwo, 1 koktajl (przyniesiony 2, jeden w prezencie), dał okoł o 60 euro. Po obliczeniach przynieś li nam w prezencie szklankę likieru i sok dla dziecka. Kelnerka cią gle podchodził a i pytał a, czy wszystko nam się podoba i czy wszystko jest w porzą dku.
Zwyczajowo zostawiamy 10% kwoty na napiwek, co zrobiliś my, bo. byli w bardzo dobrym nastroju z tak przyjaznego nastawienia.
WYJAZD:
Zwolniliś my pokó j o 11.45. O 12.05 byliś my już zabrani, wię c nie musieliś my dł ugo czekać . Zawieź li nas na lotnisko, pokazali, gdzie był a nasza odprawa i uprzejmie odlecieli z ż yczeniem powrotu do pię knej Buł garii, ze wspaniał ym klimatem, wspaniał ymi dobrodusznymi ludź mi, co zrobimy. . . i hotelem - OF KURS "BAIKAL" !! ! !
Tłumaczone automatycznie z języka rosyjskiego. Zobacz oryginał